Komentari za tekst "Šta vam banka matičnih ćelija neće reći?"

Komentara
7
Ostavite komentar
Tačno je da i tuđe MĆ mogu poslužiti, ali u slučajevima kada Vam to treba, bolje je imati svoje. Ja sada znam da MĆ mog deteta (a u sertifikatu koji smo dobili videli smo da smo bebac i ja "naštancali" 899 miliona MĆ koje su u uzorku i upotrebljive!) mogu da pomognu ne samo ne daj Bože njemu, već i meni, njegovom ocu ili njegovoj sestri.

Htela bih da pohvalim ovaj tekst koji je veoma objektivan i jako dobro sažeto napisan. Ja sam sama vršila odabir kod koga ću deponovati MĆ i odlučila sam se za čuvanje punog uzorka, baš iz razloga što uvek postoji nepoznanica šta će se još u oblasti MĆ otkriti sutra i zato nisam htela separaciju krvi.

Cena je približno ista za uslugu čuvanja separisane i neseparisane krvi.
Tokom cele trudnoce bili smo za banku maticnih celija,ali smo odustali iz razloga sto je proces lecenja maticnim celijama jako skup,pa smatram da ukoliko su maticne celije jedini nacin lecenja da moze posluziti taj materijal i od nekog drugog iz banke m.ć.a kako sam citala ugovor moze da se potpise i na vise od 20god.
Mi smo (hteli da) sacuvamo maticne celije. Secam se kako sam na porodjaj vukla celu kutiju sa tim setom. Na zalost ubrzo u nam javili da nije bilo dovoljno materijala i mi smo od cuvanja odutali. Nadam se da nam nikad nece trebati.
I "tudje" matične ćelije mogu uspešno da izleče neke bolesti, tj. ne moraju biti naše ćelije... Stoga, zašto se zalagati da se nakon isteka i neobnavljanja ugovora naše ćelije bacaju, kada je njima moguće izlečiti nekog drugog, s mogu i da se iskoriste u svrhu daljeg istraživanja.
A da li daju garanciju da ako maticne zatrebaju u lecenju iste i dopremaju?
Sta je onda savet? Koju ustanovu/firmu uzeti u obzir a da ne bude da je novac i nada otisla uzalud? Zlu ne trebalo :)
zna li neko koliko to zadovoljstvo kosta? :-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »