Komentari za tekst "Zakon o radu: Poslodavci, slobodno otpuštajte trudnice!"

Komentara
11
Ostavite komentar
Dali mozda neko zna koliko dugo trudnica mora biti u radnom odnosu,da bih stekla pravo za porodiljsko bolovanje? Hvala unapred.
Ja sam bila primljena na odredjeno vreme do 31.08.2014.god. 26.07. sam se porodila i 1.septembra potpisem aneks ugovora, s tim sto kad mi istekne taj ugovor nemam pravo da se vratim na posao, tako su mi rekli. Da li je to u redu po novom zakonu?
Ne bih da me pogresno shvatite, ali kao sto postoji los poslodavac tako postoji i losa radnica-trudnica. Prost primer u firmi u kojoj radim je koleginica koja je bila pred otkazom zbog stvarno loseg rada i rezultata cak dva puta ostajala u drugom stanju, tako bila na teretu poslodavcu i drzavi skoro 4 godine, a poslodavac je na njeno radno mesto morao da zaposli novog radnika. Iskreno se nadam da kod normalnih poslodavaca i radnica zloupotreba nece biti.
Prijatelju, ko normalan ostavlja prostor za zloupotrebu i "nada se da ih neće biti"? Valjda smo mi, kao društvo i nacija koja je u izumiranju spremni da istrpimo i poneki slučaj lošeg radnika - trudnice zarad većina drugih mama, koje bi u slučaju usvajanja ovakve forme zakona ostajale bez prohoda u trudnoći.
Nije mi jasno zasto dizete paniku. Clan koji navodite nigde ne pominje trudnice pojedinacno, vec se odnosi na sve zaposlene. Pri tome ni ne znamo kako ce glasiti zakon kada ga usvoje.
Osim toga, sramotno je da gospodja ponizava nase poslodavce , a uzdize hrvatske. Nisu svi poslodavci rdjavi, niti su losi prema trudnicama. Ima i dobrih poslodavaca, nemojte ih sve trpati u isti kos
u al ce biti otpustanja! pa tako nam i treba kad se niko ne buni
svi u strajk i na ulice, ovo ne sme da prodje.
strasno!! umesto da sprece zloupotrebu oni im jos daju odresene ruke da rade sta hoce!!
sramota..
Načelnica Inspekcije rada za Južno-bački okrug Ljiljana Stojšić kaže
ukoliko poslodavac smatra da zaposleni nema dovoljno znanja i sposobnosti, moraće da oformi komisiju koja će pratiti rad tog radnika. Ako komisija utvrdi da radnik ne ispunjava radne obaveze odnosno da nema dovoljno znanja i sposobnosti za obavljanje tog posla, prvo će dobiti opomenu, a ako se u međuvremenu radnik ne postupi u skladu sa opomenom, može da dobije otkaz.

Да ли ми живимо у истој држави?????
A komisiju ce ciniti ko?Poslodavac,njegova zene i dete...jel?
Ma,uzas!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »