Komentari za tekst "Mame u Srbiji: Umesto da nas nagradi, država nas kaznila"

Komentara
22
Ostavite komentar
Sudu u Strazburu se moze obratiti, samo ako je proslo sve domace sudove, tako da ovde treba nesto uraditi. Pitanje uredniku: Da li bi Bebac mogao da pomogne nekako ostecenim majkama u ovom slucaju? Jedna od ideja mi je internet peticija ako se to tako zove, da nas sto vise potpise i da predamo ministarstvu finansija uz tuzbu naravno. Da li je moja ideja izvodljiva, sta mislite?Ja sam se zalila Poreskoj upravi, naravno nisu priznali prigovor i moram da platim. Ja necu da platim, zelim da idem dalje, jer ovo uopste nije u redu. Pitala sam sta ce biti ako ne platim, odgovor je bio da ne znaju da li ce biti prinundne naplate, ali kako oni znaju ne ide kamata na iznos.
Zar niste znali? NASA DECA NE MORAJU DA JEDU,DA SE OBLACE,MENJAJU PELENE ... Nije to za sirotinju raju. Navicicemo ih na luksuz, zato drzava to radi. Oni nam pomazu.
U istoj sam situaciji kao i svi ostali. Podnela sam prigovor na rešenje poreske uprave, u tome mi je pomogao opštinski ombudsman. Kasnije sam pročitala da nadležni ni na predlog republičkog ombudsmana ne reaguju.Trebalo bi tužiti državu, jer ništa ne znači da se pojavi u novinama, nije dovoljno.
Bruka i sramota, kaljuga predstavničke demokratije u našoj banana republici! Poslednja država u kojoj smo živeli, SFRJ, nije bila antinarodna kao ovaj bedni izgovor za državu koji nazivamo Srbijom. Na noge ljudi,oterajmo političare u zatvore gde pripadaju!!!
Sta reci na bruku i sramotu koju nam nanosi vlast i oni koji sede u ministarskim foteljama i donose odluke o nasim i zivotima nase dece bez da nas ista pitaju !!!!
Kod mene se desio pregrst nepravilnosti u obracunima pocev od trudnickog bolovanja. Na prosek od skoro 50.000 din su mi isplacivali 19-20.000 din (65%) firma tj budzet i nekih 10.000 (35%) RFZO. Tu sam prvi put poludela, jer dok su mi uzimali poreze i doprinose bilo im je super a kad su trebali meni da daju ono sto mi pripada po zakonu.... verovatno misle da mi je mnogo i da mi sa troje dece novac uopste nije potreban.@@@@ Pa se desilo da mi za zadnja 2 meseca trudnickog RFZO uopste nije isplatio ni dinara - kazu nemam pravo !!!. Tako da sam ja prakticno primila 65% od vec prilicno zakinute zarade, a kobajagi tudnica ima 100%, samo se pitam od kojih 100%. E sad kad su pocele isplate porodiljskog dosla sam do minimalca. Pa se opet pitam kako je moguce da neko ko je primao platu u rasponu od 40 do 80.000 din i uredno na svaki mesec za svaki zaradjen dinar placao sve dazbine drzavi moze da ima minimalac na porodiljskom bolovanju a na trudnickom za zadnja dva meseca i manje od minimalca?
Umesto da mi majke serbezno gajimo nasu decu i bez ustezanja im priustimo bar ono najosnovnije mi prvo treba da mislimo o tome koliko ce nas drzava zakinuti i da li cemo i od cega imati da kupimo hranu pelne i ostale potrebstine za decu. Krajnje je vreme da se udruzimo na bilo koji nacin i trazimo ono sto nam pripada pa cak i da zahtevamo da u onoj idiotskoj skupstini bude bar jedan normalan covek, predstavnik nas majki koji ce se zaloziti da se isprave sve nepravde koje nam nanose i da se prekine vise ovaj zulum nad nasom decom
Aaktivirajmo novinare i beograsku hroniku...neko ovo mora da iznese u javnost i medije i da stigne do ministra i do premijera!
Do premijera? Natasa imas li ti predstavu o tome kako je doslo do solidarnog poreza? Imate i sud u Strazburu pa se tamo zalite i nadam se da ce drzava morati sve da Vam nadoknadi i to uz debelu odstetu.
Pa vi radjajte decu u Nemačkoj ili Austriji,kad vam je ovde nenormalno.
Em dobijete na guzove novac,koji najmanjim delom date na to dete,em još i kukate.
Ako nemate uslova za radjanje dece,nemojte ih ni radjati,niko vas ne tera.
Najlakše je uvek kukati,šta drugo žene i rade.
Kad ja mogu da izdržavam svoje dete i ženu sa dvadeset hiljada,zapitajte se malo,da li ste vi neozbiljni ili sam ja lud što ne kukam i ne tražim krivca u državi,u kojoj sam rođen i u kojoj živim,u kojoj je kakav-takav život.
Mislim da gresite...to sto radite samo Vi i to za bednu platu ne daje Vam za pravo da komentarisete majke koje zahtevaju svoj novac...to sto se ne zalite jeVas problem a zbog takvih kao sto ste Vi imamo problem i mi ostali koji se borimo. Ne znam koliko Vam je dete i da li zbog toga Vasa supruga ne radi,ali to ne znaci da ne treba da se potrudite da zaradite dodatno neki novac. Mnogi muskarci (imam primere iz moje okoline) kad zavrse svoj posao dodju kuci i dignu sve cetiri u vis,a znaju da kazu kako su oni gazde u kuci i kako treba zena da ih sluzi...e pa kad je vec tako a onda uzmite pa se potrudite da dodatno zaradite
E zbog takvih kao što si ti ,ova zemlja tone sve dublje. I nema joj dpssa ,sram te bilo.
Rado bi otisli u Nemacku ili Austriju nego da zivimo sa ovakvim narodom. A koga ti to mozes da izdrzavas majke ti sa 20000 u to ti ni moja baba ne bi poverovala. Uostalom ja necu da zivim kao pas jer imam samo jedan zivot. A tebi svaka cast. Inace meni treba samo 27000 mesecno za stan i komunalije. Jedino ako ti to nista ne placas,onda blago tebi!!!!
Postovani Kristijane,
Prosto ne mogu da verujem u ovo sto ste napisali.. Izdrzavate dete i zenu sa 20 000 din. Imam pitanje za vas: 1) Koliko vam ostane kad platite racune? Da li imate da izdrzavate dete i zenu sa ostalih neka bude i 15 000 din.? Svaka vam cast? Prosto ne verujem da gradjanin Srbije ovako nesto napise!! Da ne tezi ka boljem, da ne gleeda da pruzi prvenstveno tom detetu bolju buducnost!! Dosta nam je bilo lose, i dosta smo se mucili.. A, mene nervira jer je stalno na vestima kako nam pada natalitet.. Da nam umiru sela, i gradovi.... A,uzimaju nam i taj minimalac za koji smo radili i borili see. Ok. neka kasne sa isplatama,ali neka nam bar ne uzimaju i tu crkavicu. Jos malo i vazduh cemo placati. Kako ne vidis, ili se foliras da imas toliku platu... Zadovoljan si, a ne mozes ni normalan obrok da imas verovatno!!!! Jer je nemoguce skupa hrana, izracunaj koliko ti samo na hranu ide mesecno. Moj muz i ja zivimo sami, trudna sam. Jos malo i oticicu na bolovanje, on zaradjuje minimalno kao i ja. Znam da drzava kasni sa isplatama, medjutim nisam znala da uzimaju porez zbog njihove greske. Dosta se kralo pa ajde da sad uzimamo sve od jadnog naroda,neka oni vracaju tudje greske iz predhodne vlade... Smanjili smo penzije, plate i sad udaraju i na trudnice. Blago nama.. Svi cute!! Nas Premijer gospodin Vucic kaze: cekajte godinu dana bice bolje.. Bice ali ljudi se zbog nervoze i nemastine razboljevaju... Zalosno Kristijane, zalosno za narod koji nema.. Ti se ne zalis, ok. i da se zalis ko ce ti pomoci, ni ja se ne zalim, ali ovo me je dotuklo!!!!... Ne mozes da kazes da zivis dobro, i da ti je super sa 20 000 din.mesecno, i da vredjas zene zato sto radjaju decu i traze normalno da im ne ukidaju ono sto im pripada!!!!!!! A,VI "GOSPODINE " KRISTIJANE ZIVITE KAKO ZIVITE BAS ME BRIGA!!!! ALI , NE PRILICI VAM DA POSTAVLJATE OVDE POST. I, sramota me je bilo kada sam nesto ovako procitala od doticnog "gospodina", jer ovo nema smisla. Inace, ni ja ne odgovaram i ne komentarisem svaku vest, ali na ovo sto je napisao "gospodin" morala sam da odgovorim!!! Uzas!!! Tragi - komicno!!!!!
A sta sada radis, nego se ogorceno zalis i "kukas" napadajuci druge!?
Tako je, sramota!
"Solidarni porez" - Ma koja solidarnost !?! Jel' te pita neko?!
Supruga i ja imamo cetvoro dece,a da sam bio pametan porodila bi se u Austriji,Nemackoj,Svajcarskoj
Drage majke,
ne znam sta mi je za ocekivati, porodila sam se u aprilu 2014. Godine, trebala sam da pocnem da primam porodiljsko medjutim,lose su mi obracunali prosek plata. Naravno resenje koje sam dobila u julu, par meseci nakon porodjaja je bilo pogresno izracunato. Podnela sam zalbu na to resenje i evo sada je novembar ja nisam dobila ni odgovor a ni jedan dinar od porodiljskog!!! I sta sad, nakon ovog teksta vidim da ce jos i ne to njihovo zakasnelo da mi obracunaju porez!!!!
Pa ovo nema nigde... Javicu vam sta sam dobila i uradila...
Sem povisenog pritiska pretpostavljam da nista necu uraditi!!!
Ovo je neverovatno, zaista!!! U drugim drzavama gledaju kako da.pompgnu sto vise, a ovi nasi lopovi... nemam reci!!!
Trebale bi da se udruzimo,a ne samo da kukamo! Zajedno smo jace i mogle bi da ostvarimo svoja prava.

PS: Bio bi dobro da.brze odobravate komentare. Sve pohvale,super ste!
Svaka cast Bebcu! Nadam se da ce pomoci da se ovaj problem resi. Ili sve da se udruzimo i tuzimo drzavu!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »