Komentari za tekst "Da li malo dete i čista kuća idu zajedno?"

Komentara
3
Ostavite komentar
Jos sa prvim detetom mi je jedna recenica drage prijateljice veoma pomogla da shvatim sta mi je vazno- apsolutni red u kuci ili sreca deteta. "Ko ti dodje u inspekciju, taj ti nije prijatelj. Ako ti je prijatelj, nece ti zameriti lom, nego ce ti pomoci makar da pricuva dete dok nesto uradis."
Ili jednostavno postavite kao jedini prioritet to da kuća bude (relativno) čista, a da je krš najnormalnija stvar kada je jedan od ukućana mlađi od 5 godina. Kreativni haos (izazvan igračkama) je po meni nešto najlepše- znači da u kući živi veselo, srećno i zdravo dete, i roditelji kojima je drago što je cela kuća igraonica njihovog deteta. Ja, na primer, ne pamtim kada sam poslednji put brisala prozore ili ribala rernu, ali me svaki milimetar naše kuće podseća na neku od trilion aktivnosti koje praktikujem sa svojim sinom i kojima mi je ispunjen svaki slobodan trenutak svakog dana.
Sjecam se jednog odlicnog savjeta sto procitah: "nikad ne izlazite iz prostorije praznih ruku", tacnije uvijek ima neka sitnica da se vrati na svoje mjesto - iz prostorije u kojoj se nalazite u prostoriju u koju ste krenuli. Mnogo zgodna rutina, tako se neke sitnice pospreme a da i ne osjetite. :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »