Komentari za tekst "Bezbedni samo blagi deterdženti"

Komentara
6
Ostavite komentar
volela bih da mi neko kaže da li mogu negde da nadjem ili poručim ne biološki prašak za veš.Možda neko zna sa čime su nekada ljudi održavali higijenu veša jer i ja iako nisam dete imam strašnih problema uopšte sa kućnom hemijom.Pretpostavljam da ako sirće može da zameni sanitar i soda bikarbona vim onda postoji alternativa i za deterdžent.Sa današnjim praškovima možete da ispirate koliko hoćete efekat je isti.Probala sam i ručno pranje i iskuvavanje pa ispiranje u što više vode pa opet ništa.
Majka sam male asmaticarke i jako mi je tesko naci prasak za ves koji je bez mirisa svi su sa omkesivacima koristim onaj koji najmanje mirise i mashina mi ispira ves tri puta posle pranja .
Moj savjet ukljuti mashinu da vam ispere vesh josh par puta
Znam da u vecini evropskih zemalja za pranje decijeg vesa preporucuju upotrebu non-bio deterdzenata ali ja kod nas nisam pronasla ni jedan takav. Bila bih zahvalna nekome ko mozda zna koji proizvodi su bez enzima da to ovde i napise. Ja sam nasla "DM" deterdzent bez mirisa i omeksivaca ali ima tri enzima. To je najdalje dokle sam stigla.
Prasak za ves i omeksivac koje koristim za ves svog deteta, supruga i svoj su non-bio odnosno bio razgradljivi. Posto zivimo u EU imamo veliki i dobar izbor kada su bezbedna i po zdravlje neskodljiva sredstva za higijenu i kucna hemija u pitanju. Obzirom da imamo tesku vodu omeksivac nam je neophodan. Ne koristim sredstva za skidanje fleka a ako bas moram koristim opet non-bio Nap..an (da ga ne reklamiram) sa aktivnim kiseonikom i nakon toga dvaput pustam masinu na program ispiranja.
Osvezivace ne, nikada i nikako!
Hvala vam puno sto ste pisali na ovu temu i sto nas upozoravate na razne opasnosti. Veliki pozdrav!!!
HvaLA BOGU DA JE NEKO PROGOVORIO NA OVU TEMU! Pre par meseci otvorila sam kasetu za prasak na ves masini da je ocistim i provela sam dva sata cisteci prilaz odvodu od smese koju je napravio omeksivac. Omeksivac kupujem u fabrickom pakovanju, koristim ga u malim dozama, ali sam ipak koristila masku za lice jer nisam mogla da podnesem smrad. Pitam se da li znamo sta stavljamo na telo.Nije ni cudo sto su alergije postale normalna pojava kod danasnje dece.Ekcemi na svakom koraku.Ja sam odustala od omeksivaca.Svima preporucujem isto.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »