Komentari za tekst "O ožiljku od carskog reza - priča nije jednostavna, ali je moja!"

Komentara
11
Ostavite komentar
Preteruju
Dva carska reza za manje od 2 godine, oba puta oporavak jako brz.
Vec nakon nedelju dana se osecam kao da se nisam ni poradjala.
Jako je bitno imati realna ocekivanja i kretati se mnogo da bi se oporavak ubrzao. 😊
Previse drame u ovom tekstu. Pre i nego sam ostala u drugom stanju znala sam da cu se poradjati carskim rezom, ne zato sto sam imala neki zdravstveni problem jednostavno zelela sam to. Smatrala sam carski rez bezbedniji za dete, a za mene laksi. Moje iskustvo sa carskim me nije navelo da se pokajem, bas naprotiv preprucila bih svakoj zeni koja moze da priusti. Sa izlaskom iz porodilista bolovi su prestali, nastavila sam zivot normalno kao da se nisam ni poradjala. Svi su bili zacudjeni kako prvi dan nakon izlaska po kuci radim uobicajene kucne poslove, podizem teske stvari, saginjem se. Elem, prijateljice koje su se poradjale prirodno ispade da su mnogo gore prosle od mene. Hvala Bogu oko mene sve koje su radjale carskim nisu imale lose iskustvo sa istim, samim tim nikada svoju zelju iliti odluku nisam preispitivala. Mislim da je sve individualno, ne postoji bolji ili laksi porodjaj, sve je stvar nasih uverenja.
Četiri carska reza, četiri ožiljka tik jedan iznad drugog, pomalo isprepleteni. Ništa strašno. Nikada tražila nešto protiv bolova. Jake smo, zato i rađamo.
Samo sam razmišljala da stignem kući što pre, da zagrlim moje malene koji su me čekali. Muž i ja nemamo baba-deda servis. Naučiš da sve radiš sam. I dojte svoje bebice i brinite o njima. Tada vam ne treba fitnes, joga ili trčanje. Sve se lepo zategne i dođe na svoje mesto za mesec-dva. A osmeh je preko celog lica zato što vi brinete, ne baba, tetka,svekrva...ljubav u vazduhu!
Naviknete decu na svoj bioritam, nema neprospavanih noći, nema noćnog plakanja. Kad je dete gladno, sisa i nastavljate sa spavanjem. Preporučila bih pojas, ja sam nosila Farlin oko 2.000 dinara je. Legnete, zategnete ga oko sebe, drži sve na svom mestu i nema onog bolnog prelivanja i tumbanja organa kad ustajete. Odmah po dolasku kući sam ga nosila.
Jos jedan pozitivan komentar za carski rez...tesko je samo prvi put kad moras da 6stanes iz kreveta,svaki sledeći put je lakse,a oporavak je brzi sto se pre ustane i sto se vise hoda .posle 5 dana skoro da nista i ne boli..milina..tekst je bezrazložno dramatičan,a carski rez je odavno rutinska operacija,realno je da su komplikacije prilično retke.
Nemojte plašiti trudnice ovim tekstom. Ja sam 7. dana izašla iz porodilišta (kod nas je praksa da 7. dana puštaju kući), već 10 dana posle carskog sam vozila auto.
Dva carska reza, čeka me treći carski rez za mesec dana, ako Bog da zdravlja.
2 carska reza za manje od 2 godine. Prvi put hitan carski rez, drugi put planiran zbog male razlike. Prvi put užas, težak oporavak a drugi put veoma lako. Sve je individualno. Meni carski rez nikada nije padao na pamet ali moralo je tako. Tada sam rekla, žene koje se namerno porađaju carskim misleći da je to lako i bezazleno, mislim da grdno greše i da se svaka pokajala. Priroda je priroda. Ali na kraju je najbitnije je beba i da je sve kako treba.
Svaka čast, zanima me samo jel je sve bilo uredu u drugoj trudnoći s obzirom da su meni rekli da zbog reza ne smem da ostanem u drugom stanju dve godine, pa čisto da znam ako slučajno ostanem trudna kakvi su rizici, posle koliko od porođaja si ti ostala trudna?
Ja sam se prvi put porodila (hitnim) carskim rezom. Drugi put, 19 meseci kasnije, prirodno (beba 4300, i još su morali da izazivaju porođaj), i treći put prirodno (beba 4700). Prva dva puta sam se porađala u Norveškoj, treći put u Srbiji.
U Srbiji su lekari savetovali da se opredelim za carski rez, zbog velike bebe i treće trudnoće (koju sam prenela nedelju dana), ali ja nisam dala, prvo jer meni carski rez nije prijao ni najmanje, a drugo jer nije postojao ni jedan medicinski razlog (niti je meni nešto falilo, niti je beba bila u problemu).
Savetujem Vam da nađete lekara sa kojim se razumete, koji je voljan Vas da čuje, a i kome u potpunosti verujete. To može da potraje, ali jedino tako možete da budete sigurni.
Nadam se da je u manjini broj mama koje se ovako osećaju, ja sam posle nedelju dana bila kao da se ništa nije dogodilo, kao nova, sve sam radila.. A što se ožiljaka tiče ni ne primećujem ga, možeš misliti jedna linija jedva se i vidi, pride je ispod nivoa gaćica niko ga ni ne vidi sem muža i tebe.. Dobila najdivniju bebicu na svetu sad ću ja da padam u depresiju zbog ožiljka.. Dajte žene malo razuma, kakve su ovo gluposti..
u pravu si potpuno,3 porodjaja,2 prirodna,3 carski rez jer su blizanci i to krupne bebe po 3 kg pa je moralo,rez se nevidi,posle 4 dana od reza sve normalno,nista nije bolelo,malo svrbuckalo i to je to,ne primecuje se uopste niti imam vremena da ga se secam...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »