Komentari za tekst "Da li treba da dam otkaz jer do septembra ne mogu dete da upišem u vrtić?"

Komentara
15
Ostavite komentar
Sve isto i moje mladje dete je rodjeno u maru,a sterije vec ide i isto mozemo biti primljeni od septembra isto mi je isteklo porodiljsko i koliko sam mogla dobila sam bolovanje vise ne mogu i moram da dam otkaz,babe i dede nisu tu da bi ga cuvali,suprugu je bolovanje i godisnji ne placeno sve u svemu katastofa,i sa starijim nisam odmah dobila vrtic pa sam zato ubrzo ostala trudna sa drugim da bih mogla da ga cuvam sta sad treba da se odlucim za trece da ne bih morala da dam otkaz a da bi cuvala dete dok ne dobije vrtic..
Moje dete je rodjeno u junu i ne moze da krene u vrtic pre septembra.Bila sam kod direktorke na razgovoru i rekla mi je da ne prave grupe do tada.Komisija nece da produzi bolovanje,a bebisiterka kosta koja moja plata.Drzava se kao i uvek "trudi" da brine o porastu nataliteta.
Kod mene je problem zivim na selu nema jaslice a moram da radim u Subotici. Malecka je rodjena u aprilu,nadam se da cu moci naci dadilju za cuvanje.
Potpuna ista situacija i u potpunosti se slazem sa svim recenim. Moje jedino resenje je bio privatni vrtic.
Pa dobro. Čemu tolika drama. Sistem treba da se menja ali dok se ne promeni postoji rešenje. Uzmete odbijenicu i upišete dete u privatni vrtić uz subvenciju države. To bar nije problem.
Ne moze, ne daju pre oktobra odbijenicu. Bilo na tv-u.
Moje dete vec dve godine ide u privatni vrtic, jer je nema ko cuvati, a dobijamo odbijenicu za drzavni vrtic(jer naravno nemamo vezu, nismo u stranci, itd. ). Jos kod nas u Bačkoj Palanci ne dobijamo subvenciju za privatni vrtic, tako da je to jako veliki teret za nas skromni budzet. Generalno bi svasta trebalo da se menja po pitanju upisa dece u vrtic...
Privatni vrtići su samo u Beogradu i po većim gradovima, tako da za većinu to nije alternativa. Sa jedne strane ima koliko hoćeš nezaposlenih vaspitača, sa duge vlada bela kuga, ko i zeli decu nema ih gde dok radi
Prvo dete, rođen u novembru 2019, nije primljen jer u septembru 2020 nije imao punih godinu dana, čak nikakav odgovor nismo dobili. Poslala sam mail i dobila odg da čim se oslobodi neko mesto da će nas pozvati što se naravno nije desilo. Naravno ja sam morala da radim i srećom nađemo divan i povoljan privatni vrtić koji su prošlo leto zatvorili jer nema dovoljno m², čista glupost. On opet nije bio primljen u državni vrtić i žalba odbijena, u avgustu nas pozovu i kažu da je ipak primljen, nema veće sreće 😆 sad smo dobili seku u januaru i mogu da konkurišem tek sledeće godine da krene u septembru a šta ćemo do tad tačno ne znam. Babe i dede rade i ne mogu da je čuvaju a muž i ja moramo oboje da radimo. Nema smisla da upis bude samo jednom godišnje...
Moje dete je rođeno u martu. I.krenuli je uvrstio u aprilu. To.je samo stav nas roditelja sta želimo
Pa imaš privatan vrtic nek ide do septembra,pa posle u državni
Ne znam koliko svi roditelji imaju da plate privatni vrtic..
Da li vi stvarno mislite da je to resenje problema? Dete kome je potrebna adaptacija treba da se Maltretira da menja sredinu i da taman kada se privikne na vaspitacice i drugare iscimas i prebacis i idemo jovo nanovo sve iz pocetka. Pa nije to igracka aman! U svetu postoji sistem gde su deca na prvom mestu!
Pa recimo da nema svako finansijski mogucnost za privatni vrtic. Drugo van Beograda, po manjim sredinama pitanje je kakvo je stanje sa peivatnim vrticima.
nije to tako lako s malim detetom, adaptacija dva puta, veliki je to stres
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »