Komentari za tekst "Lončar: bolji odnos prema trudnicama ili smene direktora"

Komentara
49
Ostavite komentar
Sve pohvale za dr Iliju Golubovića
Pre nedelju dana porođj u N.Frontu...na patologiji ležala dan ipo...neljubazne sestre,na samom porođaju isto do zadnjeg napona te ne gledaju,baš kad kreneš da vičeš da dete izlazi...na odeljenju posle je bilo divno...ljubazni su,hrana je dobra,prija i društvo drugi
h mama...pomažu oko dojenja,stalno nas obilaze...lepo baš...
Dobili smo i Bg paket,posle 7 dana,jer kasni...ali paket je extra,ja sam mislila to je nešto malo,a ono paketić veličine kao novogodišnji:torba
velika,tetra,svedske pelene i pokrivac,bekolino kozmetika,seba med krema,oktanisan sprej,dve kupke,cucla,uzorak aventovih jastucica za dojilje,cd o nezi beba...možda još nešto...
Uglavnom,prvi porođaj,Narodni front,nije loše...doktori i babice u boxu nezainteresovani,ali moraju da te porode,pa sad :) Inače je bio težak porođaj,dug,jake kontrakcije koje dugo traju,pa skakanje dr po stomaku da se beba spusti,da bi izbegli vakum...povraćanje...možda sam se ja i uplašila...
Ocena od 10,recimo 8.
Trenutno boravim na odeljenju humane reprodukcije u KC Beograd.Mogu reci sve najbolje.Sestre I doktori su preljubazni, odeljenje je cisto, hrana je super.Primer za druga odeljenja.
Prosle godine sam se porodila u gradskoj bolnici,uslovi daleko od idealnih ali moze da se prezivi 😃za 15ak dana me ocekuje ponovo porodjaj i bez razmisljanja idem opet tamo,svi su bili ok,bez ikakvog doturanja novca i veze
Pre 8meseci sam se porodila u zemunskoj bolnici. Malo je reci da sam prezahvalna lekarima, babicama i sestrama na odeljenju. U trenutku porodjaja su mi bili nacelnik i dva lekara, kod kojih cak ni jednom nisam "upala" dok sam isla na redovne kontrole. Godinu dana pre sam lezala na odeljenju zbog spontanog. Higijena je na zavidnom nivou. Hrana jeste losa, al to nije do njih, nego do istog tog ministarstva koji im odredjuje budzete.
Bolje te pare sto date za tu plastiku iskoristite da edukujete osoblje kako bi trebalo da tretiraju trudnice i porodilje,jer to na fakultetima i skolama nisu izucili ocigledno.Iz skorasnjeg licnog iskustva mogu da kazem da treba odvojiti zito od kukolja,jer ga svuda ima u manjoj ili vecoj kolicini.Ali generalni utisak je da sam ogorcena izasla pre petnaest dana iz bolnice,uplakana i na ivici postporodjajne depresije,sa pomisli da tamo necu vise nikada da se vratim...jer samo psihicka tortura je u pitanju.Doktor koji nece da potpise otpusnu listu iz licnih razloga jer medicinski nije postojao i babica koja na moju snuzdenu facu jer sam po najavama trebala vec da izadjem taj dan,izgovara sledece reci(a ja pri tom samo belo gledam u nju)'' NEMOJ DA DIZES FRKU,NECES NISTA POSTICI" Mogu samo da potvrdim da tu ima i ljudi koji savesno obavljaju svoj posao,ali bahata vecina dominira.
Kada sam se prvi put poradjala,imala sam relativno lose iskustvo sa doktorkom iz boksa za bebe. Sada sam osmi mesec trudnoce i pitam se sta ce me "tamo" docekati... Da li postoji neki broj tel.na koji cemo moci da se obratimo,mi trudnice iz unutrasnjosti, kojima se ponovi to lose iskustvo?! Jer cemu uvodjenje mera,ako se ne proveri kakvo je stanje nakon njih?!
Ja sam se u avgustu porodila u KBC Zvezdara, sve pohvale za babice, doktore i pedijatriske sestre, svi su bili fenomenalni! :-)
Sta da kazem? U radnom san odnosu,trazila dan slobodan,4 min zakasnila i nisu mi hteli krvnu sliku izvaditi..zalupili vrata i rekli da dodjem sledece ned..dodjem sledece nedelje,e sad se zakazuje,tek za mesec dana bi dosla na red..i jel to treba komentarisati...?hvala njemu na njegovim recima,al nek se okrene reformi drzavnog sektora...jako sam se razocarala u zdravstvo opstine........,mislim da je uzaludno pominjati..
Sve pohvale za Gradcku bolnicu,pre cetri godine sam se tamo porodila i za dva meseca cu se opet tamo poroditi
molim vas mi recite ukoliko nesto.znate o odeljenju humane reprodukcije u visegradskoj? Kakvo je odeljenje, osoblje, koliko trudnica ima u sobi? treba da lezim za par dana tamo
ana, neizmerno ti hvala na ovim informacijama ♥ bas sam se brinula... Hvala ti puno, zelim ti svu srecu
humana je nalik hotelu sa 5 zvezdica, dvokrevetne su sobe i jako su cisti. u sobi imas tus kabinu i lavabo ali toalet delis sa ostalima. dr.Vukolic je genijalan i preporucujem ti ga od srca ,moja beba ima 4,5 meseca tako da sam skoro bila tamo. zelim ti svu srecu.
Pre sest meseci sam se porodila u Narodnom Frontu.Moje iskustvo je odlicno.Na porodjaju su se svi jako trudili oko mene,beskrajno dugo je trajalo,ali im svima hvala na trudu.Na odeljenju su sestre bile super,menjana nam je posteljina cesto,ako one ne vide nije problem da im kazes,odmah promene...Hugijena je bila ok...zadovoljavajuca.Strpljenja za mene histericnu su svi imali.Pomagale su nam sestre oko beba...ja sam prezadovoljna...Nadam se da ce mi tako biti i naredni put.
Ja sam se u septembru porodila u Visegradskoj..imala sam hematom na samom pocetku, pa sam svakog meseca lezala na patologiji po par dana..tamo su svi divni, da ne pricam o divnoj prof.Gojnic..koja je procenila da trebam ranije da se pirodim, kako bi beba bila zdravija i tako je i bilo..to za hranu je ziva istina, niko ne trazi ne znam sta, ali prvo je higijena katastrofa, a onda hrana..iz porodilista su me dva puta vracali, niko me pogledao nije, ljubaznost nula od strane dr.i pojedinih babica..sve dok nije dosao moj doktor i preuzeo sve, onda su divne bile..a sto se tice higijene u boksu, nemam zamerke..stvarno jeste uredno..tako da iz ovih svih prica vidim da i pored tolike moje muke, Visegradska je najbolje..a za Front sam cula da je jeziv..
Ja sam se u decembru porodila u Betaniji. Doktori nisu bili ni ljubazni ni neljubazni, vec onako, ko neki roboti rade svoj posao. Ali sestreeeee...uff...pa cela jedna smena u "Shoku" je katastrofa! Meni je njihovo ponasanje bilo nehumano. A babice koje donose bebe su mi skroz super :-)
SESTREIBZ SOKA HIT ,POGOTOVO NJHOVE PRICE KOJE SE CUJU U SOBI DOK HOCETA DA SPAVATE ,A TRECA SMANA GLASNO TRACA. BABICE SU SUPER. A I JOS 2-3 SESTRE SU OK I JEDNA MLADA STAZISTKINJA. ONA JE NAJNEZNIJA I NAJBOLJA. CRNA NEKA ZENA GRUBA I BEZOBRAZNA JAKO
Sa prvim detetom sam u januaru 2014 otisla da se porodim jer sam dobila kontrakcije pored zakazanog carskog reza u februaru.(Dete je bilo karlicno okrenuto i nisam mogla prirodnim putem da se porodim). Samo su me pregledali i ostavili na patologiji. Niko mi nista nije rekao. Niko me nije ni poregledao dok mi kontrakcije nisu postale jos cesce. Onda me je jedna doktorica tako nezno pregledala da me je raskrvarila i pokrenule su mi se konrakcije na 3 min. Ni sa anesteziologom nisam pricala vec su me direktno poslali u ptosroriju sa zenama koje se prirodnim putem poradjaju i niko nije hteo da me pogleda jer NISAM DOVOLJNO OTVORENA.(a moj doktor mi je rekao da se necu ni moci otvoriti) tek posle sam prepoznala komsinicu koja je pozvala doktora da me operise a da nije bilo tako ne znam dokle bi me ostavili
U Beogradu se za "karlicno" postavljenu bebu ne zakazuje carski rez. Mozes da platis ili ce da ti cupaju bebu, slome rebra i daj boze oboje da prezivite. Ne postoji kategorija "zakazanog carskog reza". Prvo pokusaju da te porode, polome ti kosti a onda te na kraju operisu. Onda od "sterilnih" instrumenata u sali dobijes infekciju i sepsu...i izadjes iz bolnice tek za mesec dana. Odlicno ste Vi prosli, postovana.
Dva puta sam se poradjala u Narodnom Front,drugi put pre 4 meseca,stanje zalosno.Kada sam se porodila,spremacica koja menja posteljinu me je tako nakrpila sto mi je pukao vodenjak i sto je bilo krvi.Izdrala se na mene,a ja zgranuta,ne mogu da dodjem do reci.STRASNO!!!!Kupatilo je u uzasnom stanju,higijena nula.Daj Boze da se nesto promeni.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »