Komentari za tekst "Porodilje i trudnice nemaju garantovanu zaštitu od otkaza"

Komentara
9
Ostavite komentar
Takodje, po zavrsetku porodiljskog dobila poziv da dodjem da potpisem otkaz od svetske firme, radila deset godina u toj firmi. Bruka i sramota za zakon u Srbiji.
Zavrsilo mi se porodiljsko,otvorim kod pedijatra bolovanje posto mi dete jos uvek nije krenulo u vrtic.Sama sa muzem I detetom u gradu.Dete nema ko da mi cuva.I poslodavac samo posalje otkaz po ovom novom zakonu u toku bolovanja kod pedijatra .toliko o novim zakonima...I sada da ga tuzim da me vrati na posao? Budalastina .
Zavrsilo mi se porodiljsko,istekao ugovor o radu,koji mi nece biti produzen jer ne mogu da radim drugu i trecu smenu,a za prvu nemaju posla za mene.Sama sa bebom ostajem bez posla i sta i kako dalje ?
Kakvi su ovo zakoni kad nesmes da se usudis da rodis dete?
Tuzi ih. Prvo prijavi inspekciji rada i reci da ces ih tuziti.
Evo sta se meni dogodilo. Vratila sam se sa porodiljsko i unapred su me obavestili da mi nece produziti ugovor. I kako nas zakon stiti nikako. A sta ce zena sa malim detetom koja je podstanar koga briga.
I sta ovo znaci? Poslodavac te vrati na posao posle porodiljskog ali zato posle nedelju dana moze otkaz da mi da?
Jesam li dobro razumela? :))
Upravo to. Vratila se posle porodiljskog, nedelju dana radila i dao mi sporazumni raskid ugovora, pod izgovorom da eto mora tako. Advokat mu je rekao da moram da se vratim minimum nedelju dana. Inace sam bila 14 godina u toj firmi.
I, šta je rešeno ovim zakonom?! Meni je upravo zaključen ugovor, po isticanju porodiljskog bolovanja, zato što direktor misli da žena s malim detetom ne može da radi punom parom, i koleginicu to čeka, a na naša mesta došli muškarci... Zakoni se u ovoj zemlji donose pro forme, a suštinski se ništa ne menja. Kaubojština!
Prijavi inspekciji rada i reci ja ces ih tuziti.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »