Komentari za tekst "Ovako stvarno izgleda stomak posle porođaja (FOTO)"

Komentara
25
Ostavite komentar
Ja sam posle dve trudnoće imala malo više kg, bila sam taman kako treba jer sam pre trudnoća bila mršava. Sad sam trudna treći put, videćemo kako će biti do kraja, ali još od prve trudnoće imam strije po stomaku, butinama i između nogu. I opušteno idem na bazen i svuda... 😉 A imam 25godina. Sve je do mozga žene/devojke... Mora nešto/ negde da se vidi na telu, stvorila si novi život! Budi ponosna!
Odmah posle porodjaja se vratio stomak, izasla sam iz porodilista sa ravnim stomakom a posle par dana su se i trbusnjaci videli.. a pre trudnoca sam bila i sklona gojenju, uvek sam trenirala pa verujem da je i to dosta uticalo..
Ja sam se u trudnoci ugojila 10 kila,a na porodjaju sam izgubila samo 4kg (tacnje koliko je samo beba bila teska). Sada moja beba ima 8 meseci stomak mi je ostao kao da sam u setom mesecu,a da napomenem da dodjim i nisam smrsala ni jednu jedinu kilu i bas me briga. Meni se svidja takva kakva jesam i ne trudim se i nemam nesto puno vremena da se bakcem oko toga dal sam debela ili ne!
U prvoj trudnoci sam se ugojila 25 kg, u drugoj 23 kg.
Sve se vratilo na svoje posle dve godine, nakon prestanka dojenja.
Ne mora da znaci, ja sam se u trudnici udebljala 28 kg, poslije poroda za tri sedmice sam izgubila 25 kg, stomak se vratio uredno.
2 puta sam izasla iz porodilista bez stomaka. Svi kg su mi otisli na porodjaju, cak i vise nego sto sam se ugojila u toku trudnoće... E sada posle trece trudnoce cemo videti, nadam se da ce biti kao i u predhodne dve ☺️
U prvoj trudnoći sam se udebljala 9 kg ukupno i samo sedmicu nakon porođaja ušla u farmerke koje sam nosila prije trudnoće. Sad sam 40.sedmica i udebljala samnse 13 kg i brinem se da li ce mi se stomak vratiti.
meni je upravo ovako kao njoj, vezbala ceo zivot ,sad posle 2 meseca stomak mi kao da sam u 6 mesecu, a ugojila se 14kg u trudnoci ,9kg otislo na porodjaju a kilaza od tad ni makac ,i kad citam vas kako va ovaj tekst glupot jaa se pitam kako je vama odmah ravan stomak, tako da je sve individualno a tekst ne gresi
Ma ljudi,sve je to od zene do zene..Meni se vratio odmah. Jos u porodilistu. Bio mekan al brate ravan. Al zaista nisam imala veliki stomak,al ni to nema veze. Genetika je to..Svaki stomak se da zategnuti..Ako to zena naravno zeli..Nekom nije prioritet😏Ne treba samo generalizovati..A iskreno-nije joj ni tako veliki ostao,sta vise..
Уопште није тачно.Два порођаја, раван стомак месец дана после порођаја.Никад се нисам претерано гојила.То је само ствар типа коже и генетике.
To je sasvim individualno od zene do zene. Nema apsolutno pravila!
Moj stomak pre porodja i posle je isti
Tri porodjaja u tri godine, cak malo starija porodilja...nisam sportski tip i nemam vremena da vjezbam al stomak je evo dva i po mjeseca posle treceg porodjaja kao da nisam imala ni jednu trudnocu. Zato me nerviraju ove slike sto prepadaju zene i ubijaju zelju za trudnocom. Mislim da ovakav stomak vrlo rijetko ostane, al i da ga imam bila bi ponosna jer je to moje tijelo i moj izbor da zrtvujem savrsen stomak zarad najvece radosti u zivotu.
Meni je posle 6 dana bio skroz ravan. Mekan, ali ravan. Dosta toga zavisi i od genetike, misica i slicno. Ne treba se optereceivati time.
Pa to je sve individualno.Nijedna ni druga mama nije manje vredna da li ce imati stomak ili nece.Ja ga nisam imala a ni strije a neki kg je mogao i da mi ostane da se malo ugojim al otislo je sve.Ne vidim svrhu zasto mame potcenjivati sa time jer su one najsrecnije sto su rodile bebu i treba im dati podstrek da su najbolje.
Ovde se vise i ne radi o potcenjivanju koliko o stvaranju straha kod devojaka koje tek treba da zatrudne ,sve neke "lose" strane toga se pisu a nigde slika mame koja je bez strija,bez viseceg stomaka,sa neizguzvanim grudima,...
Ne razumen odakle STRAH? Hocete decu da radjate.ili manekenke da budete? JEDINI opravdani strah trena da bude da vam.dete bude zivo i zdravo.imate dosta vremena.kada cete se vratiti u formu. Stomak visi, jer je VASE dete raslo u njemu, vase grudi vise, jer su hranile VASE dete! Jer je vase dete.mesecima zivelo.od vaseg mleka. Nisu to "lose" strane, to se zove radjati decu. O izgizbanoj garderobi, ispovravanoj i o masnoj kosi da ne pricamo :)
Ja sam bila zgodna,sedmi mesec sam 10 kg sam teza,a verovatno cu jos 5 kg vise imati, visice mi grudi ali se nadam da cu imati mleka ,visice mi stomak mozda ali me briga ,imam 33 god, zubi su poceli da mi propadaju ali uradicu krunice, mozda cu na carski a mozda prirodno ali prezivecu.Posle 6 god suza i negativnih testova ,tuge ,besa i razocaranja, godina korone me obradovala pozitivnim testom,suzama radosnicama i kakvo god stanje posle porodjaja da mi bude,briga me.Bila sam devojka,sada cu biti majka nadam se i Boga molim zdravog decaka.I sve vredi zarad toga 🥰
Možda njen,moj je bio krajnje normalan,a 6 nedelja kasnije isti kao pre trudnoće.
Ma isto! Ne znam zasto ubijaju zene u pojam. I ja sam tokom trudnoce bila u panici da se nista nece vratiti na staro. Evo godinu dana od porodjaja ja ocajna sto ne mogu da nabacim neko kilo, kost i koza sam, mrsavija nego pre trudnoce. A zatrudnela sam mrsava, ali zato nabacila 19kg do porodjaja, a onda sve to otislo odmah.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Neke bebe ogladne baš u nezgodnom momentu »
Razlozi prestanka sisanja mogu biti različiti, ali ovo nije majčina greška »
Prepoznavanje simptoma sinusitisa je ključno za pravovremeno lečenje »