Komentari za tekst "Ministarstvo HITNO da izda instrukcije za naknadu štete roditeljima nastale usled neustavnih odredbi Zakona"

Komentara
12
Ostavite komentar
Danas su mi u opstini rekli da se obestecenje odnosi samo na mame koje su zaposlene kod poslodavca,a ne i na mame koje su preduzetnice. Jel moguce ovo?
Da li se ovo odnosi i na nas preduzetnike?
Danas smo kontaktirali opštinsku službu i rekli su nam da u novom dopuni Zakona se NIGDE ne spominje retroaktivno plaćanje. Da li mi treba da na osnovu odluke Utavnog suda pokrenemo postupak za nadoknadu ili će ipak biti rešeno na drugi način? Molimo za odgovor kako bi znali šta da radimo !!!
Kome podneti zahtev za obestecenje?
Bila sam pre par dana u opstini,gde sam i podnela zahtev za porodiljsku platu,zena mi rekla da im je stiglo obavestenje iz ministarstva da to obuhvata porodilje od jula ove godine.
Stvarno nije u redu sto nema nekih instrukcija,jel to mozda cekaju novembar pa da kazu sta i kako treba
Kome podneti zahtev za obestecenje?
A sta je sa majkama koje ne rade? Za njih ste zaboravili!
Gde se moze podneti zahtev?
Uputili su nas na advokate, u 27 marta daju informacije da primamo po starom resenju, ko ce onda resiti nas problem ako to ne treba drzava da resi, ako bi uzeli advokate skupa dara nego mera
Advokati rade i na procenat.Sve zavisi kako koji uzima,neki po 10 posto,neki 20 posto od obestecenja.to vam se isplati.
Sta Ako smo do treceg meseca deteta primale minimalac,a posle od 4 meseca primale manje od minimalac? Zasto se razlikuju primanja?
Zato sto se porodiljsko racuna tako da se ima puna plataa A najmanje minimalac, dok se nega deteta racuna onih 18m pa sada zavisi kako kome ispada tih 18m, neko uopste i nema 18m radnog staza tako da ne moze ni imati punu platu.
Marijana,isti problem imam,primala sam porodiljsko 32000,a nega mi je 27500,pritom imam blizance.Rekli su mi da mi je prosek bio mali i da cu naredne 2 god to primati a plate idu gore a nase plate stoje u mestu.Radnici dobijaju povecanje,a MAME nisu radnici one su mame
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Kako da olakšate bebi prve muke: Prehlada i nicanje zuba imaju iste simptome... »