Komentari za tekst "Da li trudnice i buduće mame treba da se vakcinišu protiv koronavirusa?"

Komentara
14
Ostavite komentar
Pozdrav iz Amerike. Boravim u Pittsburgh-u, Pensilvaniji. U 12. nedelji trudnoće sam i ponudjena mi je vakcina već dva puta. (Iako nemam osiguranje) Rečeno mi je da englezi već dugo sprovode istraživanja, duže od amerikanaca i da su dokazali da vakcine nisu stetne po trudnice i da iste mogu da se vakcinisu. Ja sam svakako odbila. Ne planiram da se vakcinisem.
Nema potrebe za polemiku po novinama. Na sajtu svake od kompanija koje proizvode pomenute vakcine postoji da kazem ugrubo uputstvo za upotrebu kao i kod svakog drugog lijeka, na kom pise ko smike a ko ne smije da taj lijek konzumira.
Na sajtu Fajzer kompanije stoji da izmedju ostalog vakcinu ne trebaju primiti trudnice, djeca kao ni mladi muskarci u reproduktivnom periodu... spisak se tu ne zavrsavas.
I Americi su žene koje rade u zdravstvu i trudne su, primale vakcinu-oko 20 000 trudnica je primilo Fajzerovu vakcinu-smatra se i najbezbednijom jer se imanu odgovor ocekuje na lokalnom mestu uboda. Sto se tiče dojenja, slična je priča, ako bi i došla vakcina u mleko beba bi je iskakila jer mora da se primi kao vakcina inače ne bi bockali ljude nego bi pili vakcinu kao sirup.

Glavna preporuka je-primite vakcinu ako ste izložene riziku, nemojte ako se možete izolovati i drigačije zaštititi
Hvala Vam na tekstu. Da, ipak ostaje na ženi da odluči da li će je primiti ili ne. Bilo bi dobro kada bi znale da je vakcija sigurna i za nas trudnice, ali takv je ludo vreme.
Nadam se da će većina primiti vakcinu i na taj način delimično štititi i druge koje nisu u mogućnosti da je prime.
Kakva vakcina u trudnoci 😯 nikako vakcine nisu ispitane pod znakom pitanja je i za ostale a ne za trudnice i doilje dok god dojite dete ne mislite ni na tablete a kamo li na vakcinu za covid 19. Dozovite se o tome ne treba niti da se raspravlja jednostavno ne moze i kraj kao i decu do 16 god bez dalje polemike.
Hahaha ne bi je primila ni da nisam nisam trudna, a kamoli trudna.... Nikad u zivotu nisam primila ni 1 vakcinu niti sam ikada bila bolesna....
Postovana Ana, ukoliko ste rodjeninu Srbiji ili na teritoriji bivse Jugoslavije velila je verovatnoca da ste vakcinisano svim vakcinama koje su propisane zakonom. Od toga nekoliko i na samom rodjenu. To sto niste do sad bili bolesni mozda je upravo jer ste na vreme vakcinisani.
Tako je i Lončar izjavio da smeju inda je bezbedno.. kako znaju kakve posledice ostavlja na bebu ?! U svi ostalim državama se ne preporučuje vakcinacija trudnica i dece ispod 16 godina..
Moja sestra u Beču je primila Fajzerovu vakcinu i rekla sam joj da pita za mene posto dojim bebu da li smem da primi rekli su ne ni slucajno jer nisu radjena istrazivanja i ne znaju da li kroz mleko dolazi do bebe !!!
Isto tako imala je alergijsku reakciju na vakcinu isko je naglasila da je alergicna dali su joj inposle par dana pojavili su joj se otoci na licu i kapcima, inace tu alergiju je dobila od lepka za svilene trepavice kada je radila i sada je ponovo dobila kada je primila vakcinu.
Svuda i uvek je rečeno da neko ko je alergičan na neki sastojak vakcine ne treba da se vakciniše. I to je jedina kontraindikacija, svi ostali bi za koje je istraživanjima potvrđeno da je vakcina bezbedna bi trebalo da se vakcinišu.
Danijela - to je stav Vašeg doktora, koji ne mora da znači da je ispravan.
A koji je Vaš stav ili stav Vašeg doktora, ako smatrate da ovaj nije ispravan? Vakcina se ne preporučuje ni osobama koje planiraju potomstvo, a za trudnoću neću ni da komentarišem. Uveliko se zna da to nije period eksperimentisanja.
Naime,nijedna od tih "desetina zena" naravno nije se jos porodila da se moze reci ima li ili ne posledica.Nisam protiv vakcina ali treba vremena da se sazna ima li posledica i koje su.
,, Ispitivanja su u toku" verovatno na ovim trudnicama koje nisu znale da su trudne, pa će se videti šta se dalje dogodilo.
Ginekolog mi je bio IZRIČIT da se u trudnoći ne primaju vakcine protiv covid 19, kao ni pola godine nakon porođaja u periodu dojenja!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »