Komentari za tekst "Izmene zakona: Trudnicama plata na vreme i bez obzira na zakasnele doprinose"

Komentara
8
Ostavite komentar
A sta je sa trudnicama koje imaju visoka primanja pa su uskracene za svoja primanja iako su im se godinama skidali doprinosi na visoka primanja? Sramota!!
Моја жена је од октобра на трудничком, ево средином ђарта отвара породиљско и до данас ништа... Снађи се како знаш са једном платом.... Срамотаааа :(
Ja sam od avgusta na bolovanju i nista nisam primila a vec sam i porodiljsko otvorila. Samo sto nije do drzave vec do poslodavca, i u pitanju je bas ovo o cemu se govori u novom zakonu. Poslodavac ima neizmirene oba eze za porez i doprinose i dok to ne izmiri meni drzava ne moze nista da uplati a to moze da traje ko zna koliko a generalno se taj problem vuce vec godinu dana. Takodje ja nisam jedina u toj situaciji vec sve trudnice u firmi a isto tako verujem da je 90% poslodavaca koji ovako funkcionisu a daj Bize 10% koji obezbedjuju trudnicama svoj novac na vreme. Takodje vec imam dete od dve i po godine i trebam da se porodim za koji dan a nemam nikakvo primanje, a sta da sam samohrana majka, od cega da zivimo kad poslodavce bas briga i ko zna jos koliko trudnica je u istoj situaciji. SRAMOTAJedva cekam da se usvoji novi zakon.
Ja sam od oktobra na bolovanju i do sada nisam primila ni dinara. Svaka cast drzavo
Zasto mi trudnice ne bi ucetvovale na javnoj raspravi,mi najbolje znamo kako je nama I kako se nosimo sa ovim problemom!Mi treba da iznesemo nasa iskustva na bolovanju kako nam je plata kasnila po tri meseca I vise I da se ovaj zakon usvoji sto pre I stupi na snagu sto pre!Niko me nije pitao tri meseca kako sam prezivljavala bez dinara u dzepu sa jos jednim detetom!Zivele trudnice i prodilje majke!Da se I nas glad cuje!
Meni poslodavac i ne uplacuje platu, tako da cekam drzavu.
Na trudnickom bolovanju sam od oktobra, poslodavac čeka uplatu od RFZO pa onda uplacuje meni naknadu.Pritom uredno predam doznaku poslodavcu istog dana kad je dobijem od lekara , a poslodavac obracun za naknadu preda u RFZO dvadeset i više dana kasnije. Tako da nikad ne znam kada mogu da očekujem zakasnelu isplatu.
U oktobru sam otišla na trudničko, i da mi nije poslodavca koji mi uplaćuje platu kad i ostalim radnicima, da čekam da mi država uplati do sad bi umrla od gladi verovatno.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »