Komentari za tekst "Mame pozajmljuju pare i pelene za bebe čekajući zakasnele naknade"

Komentara
8
Ostavite komentar
Ne mogu da razumem komentare poput što su radjale dvoje troje ako nemaju za pelene. Pre svega šta se to vas dušebrižnika tiče. Sistem naknade je loš, zaposlena žena i opet ne dobije platu. Nezaposlena žena opet ne dobije naknadu,obema je obećano da će ih dobiti i imaju pravo da na to računaju. Nije problem samo kod porodilja.Istih problema ima za druge naknade poput tuđe nege i pomoći, ali najlakše je porodiljama za vrat skakati, što su se uopšte drznule radjati.
Mene zanima cime ce te majke da hrane decu i da kupuju pelene kad istekne godinu dana koliko primaju tu pomoc?
Jako je tesko drzava mi trebala vise za ucestvuje za majke rodilje i naknade
Kad sam rodila 1. Dete 2014 god uplate su kasnile 3,5 meseca.Posle tog sam dobila 3,5 plate odjednom ,sto je tada bilo oko 120 000 din.
Nakon toga su mi trazili da vratim po zakonu porez na primanja ....i nakon sto nisam(jer sam se zalila kao i ostale porodilje u to vreme) oduzeli su mi na kraju godine sa plate 12 000 dinara poreza.
Obrazlozenje je bilo- znamo mi da je to 3,5 plate i da je kasnilo...itd...ali 120 000 je 120 000.
U Z A S
Pa sta prave po troje dece, kad nemaju ni jedno da hrane?
Lenka, ne kasne im plate nego naknade za nezaposlene porodilje. Ne znamo mi šta se dešava u tuđa četiri zida, ni zašto te žene nemaju posao ali jeste razumno pitanje zašto se bez minimalnih uslova rađa više dece. Niko tu ne može da bude srećan, bez obzira na količinu ljubavi.
Isto to mislim, jer ako nemaš za pelene,a ovamo po dvoje,troje dece, pa realno ni za to jedno nisi imao. Ali u svakom slučaju žao mi je svakoga ko je u takvoj situaciji i često uplatim novac kad neko nema i moli za pomoć.
Vi ocigledno necitate kasne im plate, i sa jednom platom zive jer zbog birokratije kasne plate mesecima. Ne daj boze da dodjete u takvu situaciju, verovatno ne bi ste tako komentarisali bez razmisljanja.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »