Komentari za tekst "Zašto očevi u Srbiji manje vremena provode sa svojom decom"

Komentara
10
Ostavite komentar
I ja smatram da udate, gde su ocevi "sveopste prisutni" zapravo prilicno sve rade same.To se ne vidi jer su navodno zajedno a u samoj sustini sve radi zena oko svakodnevnih kucnih poslova koji i oko dece. Muz i otac je tu kao figura.. a ne mozemo da se pravimo da muzevi vise zaradjuju, mozda u ruralnim sredinama ili onaj jedan posto bogatih. Ne vidim svrhu takvih brakova osim tradicije .
Scenario iz teksta mi je apsolutno neprihvatljiv i takav muškarac ne bi imao šta da traži u mom životu. Moj muž i ja radimo sve isto u kući zavisno kad ko ima vremena i koliko je ko raspoložen za nešto. Recimo mene mrzi da usisavam, pa to uradi on, dok recimo on nikako ne voli da čisti kupatilo,pa to uradim ja. Što se dece tiče njemu je zadovoljstvo i sreća da je sa njima, pa posle posla ide pravo kući kao i ja, pa se igramo sa decom,zajedno jedemo,idemo vani, spremamo se za spavanje. Potpuno nebitno ko će ih istuširati, obavljamo to sve u hodu,bez neke posebne diskusije na tu temu. Ako sam ja u sobi sa bebom on će stariju kćerku istuširati recimo. Ona sama nekad kaže hoću da mi kosu suši tata, pa osuši on. Skroz mi je nepoznanica da uopste pričamo na tu temu. Kad ko može radi sve što treba,od nege dece do kuvanja itd.

ni 11 minuta vec 22 mesecs ne provodi da bi u kuci doneo 150,000 din i hranio sva usta radi 18h dnevno 2 posla. do daljneg je tako.
Ako je ovo tačno, a iskreno se nadam da nije, onda je poražavajuće i očajno. I moram priznati da su u velikoj meri krive žene koje dozvoljavaju to. One kod kojih je ovako nek se zapitaju za koga su se udale i zašto, ako već rade sve same, ne moraju da vode računa o volu koji će samo da dođe sa posla kući, izvali se na kauč i očekuje opeglano, skuvano i očišćeno.(a vidim da se masovno propagiraju takvi volovi) 🙂
Moj suprug radi sve oko deteta barabar sa mnom. Evo upravo smo zajedno slagali njene stvari dok ona spava. Ja sam na porodiljskom i dogovor je takav da dok ne radim, ja sredjujem kucu i spremam hranu, a on je ukljucen u sve kad je beba u pitanju. Kada je na odmoru sve obaveze delimo i u kuci kako bismo vise vremena proveli zajedno. Skoro smo pricali o tome kako bismo trebali da idemo u teretanu, medjutim previse vremena bi nam oduzelo... Nema ko da nam pricuva dete ni na minut, baka i deka servis nam je nedostupan zbog daljine. Uzivamo zajedno, i neke stvari jesu teret. Ali nisam rodila dete za sebe, to je nase dete. Apsolutno mi ne treba muskarac koji ce "potrositi" 11 min svog vremena dnevno na dete.
Prosečno 11 minuta? Ne učestvuje u kućnim i poslovima oko dece? Pa drage žene za koga se to udajete?
Otac mog deteta i ja smo se razišli još tokom trudnoće ali je vrlo prisutan u životu deteta i dosta pomaže. Udate majke su izgleda ugroženije od samohranih.
Jovana, znate kako kažu, kad bi čovek znao gde će pasti on bi seo.
Vi imate srećan brak i zajednicu, naravno da muž deli sve obaveze. Nažalost vaša situacija je kod nas retkost, najčešće je u braku apsolutno sve na ženi. Ja ne živim u zajednici tako da kad kažem da otac pomaže mislim na stvari koje uopšte nije u obavezi, da mi plati ženu da pospremi, da me odmeni za kupovinu i slično. A oko deteta naravno da se obaveze dele, dete nije moje nego naše.
Upravo tako. Moj bivsi muz je sada mnogo vise ukljucen u roditeljstvo, nego dok smo bili u braku.
Pa ako kazes da ti pomaze, onda mislis da je dete tvoje a on ti je neki pomocnik koji odradi neki poslic umesto tebe. Meni muz ne pomaze nista, sve obaveze zajedno zavrsavamo i oko deteta i oko poslova po kuci. Kad se zagrlimo ili poljubimo pred detetom on odmah dolazi kod nas da i njega grlimo. Mislim da to sto je sve vise razvedenih nije bas pohvalno i to sto ste samohrane majke osim nuzno ne bi trebalo da bude trend. Malo razmislite s kim pravite decu.
Sve ste u pravu. Ja sam slučajno stisnula osudu umesto odobravanja.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »