Komentari za tekst "Tate to rade bolje od mame: Pogledajte listu od 20 stavki"

Komentara
15
Ostavite komentar
Zadivljujuće je koliko ima ogorčenih žena u komentarima :D
Daleko bilo da su tate u nečemu bolje ili spretnije od mama ili jednostavno da vole da provode vreme sa svojom decom (prepoznajte sarkazam).
Stvar je jednostavna... u nekim stvarima je jedan roditelj bolji, u nekima drugi i tu je kraj priče. Poslove treba deliti i treba se dogovarati za sve jer nismo svi isti i nekome nešto jednostavno ne ide od ruke (npr. za mene je to kuvanje).
Ako vam ne odgovara kako se neko ophodi prema vama ili prema vasem detetu, razvedite se i nadjite partnera koji će vas razumeti i poštovati. Nije poenta da sve radite sami i da budete nesrećni nego da uzivate u ovom kratkom životu i da pokažete deci da nije sve crno-belo.
Ma da, lenčuge obične. To se odgaja kao da će imati ličnu poslugu do kraja života. Nigde manjih muškarčića niti većih maminih sinčića nego na Balkanu.
Moj muž je divan tata!!! Pitala sam ćerku da mi kaže slaže li se sa ovim tekstom, rekla je da se mama: bolje igra (i žmurke i u pijesku), zabavnije čita, da se ne boji buba (mama je biolog-naučnik, dakle da je i bolji kamper i naučnik od tate:)), da pravi bolja jela od tate (koji uopšte ne pravi jela:)), što se tiče glupiranja tu smo izjednačeni:)
Па ви се разведите и ето решења :) шалу на страну, и аутор текста је написао да маме не би требало да се увреде... Мени су сузе кренуле колико сам се смејала читајући јер заиста је тако... Бар у нашем случају...нико није рекао да су тате боље, већ да неке ствари раде боље, што и јесте, као што и маме имају својих предности :) а да је сваки тата још једно дете приде мами, посебно кад се прехлади, па то је јасно одавно :) :) :)
Ne znam šta je toliko smešno da su Vam suze krenule na oči?
Podrška tatama !!! Nije stvar u savršenstvu, nego ih uključiti koliko god je moguće...i mi mame treba da znamo da "olabavimo" sa zahtevima i stava da mi možemo sve bolje. Za decu je važno da odrastaju uz oba roditelja i imaju i drugu perspektivu
Moj muž hoće i da presvuče da nahrani proseta iako beba ima 4meseca ali posle svega mi napravi dupli posao.Umaze uprlja i bebu i namestaj.Pelenu ne postavi kako treba.I opet ja ispravljam kao da nista nije uradio.Ali se pravim da je sve ok da se nebi osecao uvredjenim.Pa zato iza svakog tog "tate rade bolje"stoji u senci mama koja to dovodi do savrsenstva.
hahahaha
divno, bar se trudi.
Auuu crna ti, pa gde ti je bila pamet kada si izgovarala " DA"
Ovo za bube nije uvek tacno, moj suprug mene zove kad vidi bubu,tako da ono, mame su zakon ☺
To samo govori da tate imaju previše slobodnog vremena, jer obično tate imaju samo jedan posao u odnosu na mame. Videla bih ih da kao mame prvo ustaju noću, presvuku, obuku, kuvaju ručak, peru, peglaju, čiste, a nakon završenog bolovanja se vrate na posao, a uz sve to da se maksimalno posvete detetu. Volela bih da vidim da li bi i tada imali vremena, živaca i strpljenja za igru, pesmu, druženje, šetnje, domaće zadatke,kao i za sve drugo što roditeljstvo nosi sa sobom. Nešto baš i ne verujem. Ili sam ja imala tu nesreću da naletim na nekog ko kuka na sav glas kako je radio i kako je umoran, a pritom ide svaki drugi dan na posao i podrazumeva se da odmara kad je neradan dan, ne daj Bože da presvuče dete i može da ga pričuva samo kad je miran. Ispada da su tate savršene, mame su dobre, ali tate su ipak i uvek bolje, iako velika većina očeva na ovim našim prostorima ne da ne učestvuje ravnopravno u podizanju i vaspitanju deteta, već se slobodno može reći da to smatraju ženskim poslom, kao i sve ostalo btw. Čast izuzecima.
moj nece nista da mrdne kad mu nesto kazem on kaze da je radio 8 sati 🤷‍♀️ zivcan umoran nece da zabavi malog ide mu na zivce, ali kad neko dodje ma to je san snova tata a kad odu opet po istom i 90% muskaraca je takvih
Svaka cast.Mame sve odrade I kupivina,I u kucu,I oko dece jos ako starije dete ide u skolu radi domaci sa njim uci pisi vezbaj a tate,tate uzivaju,odmaraju,setaju,ne pitaju da li je nesto potrebno nego samo odoh ja.Dok mi mame ako mislimo da izadjemo negde bez dece moramo da ih smirimo,nahranimo,uspavamo,pa tek onda da izadjemo I to da budemo u blizini jer ako beba zaplace odmah zovu...I po cemu su tate bolje kad nemaju obaveze oko dece isto kao I mi mame?Imam tri cerke nista mi nije tesko oko njih ali tata nam je kao cetvrto najrazmazenije dete.Mamini sinovi,eeee I ja sam necija cerka.Ne uzdizite muskarce toliko jer ne zasluzuju.
Slazem se sa Vama, ovo na kraju kako ispada. Tate jesu bolje.
Marko , slazem se sa tobom :-)
Mozda nismo savrseni , ali smo bolji .
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »