Komentari za tekst "Evo u kakvim uslovima borave tek porođene mame"

Komentara
73
Ostavite komentar
Porodilište u Vrbasu - savršeno. Od osoblja preko hrane pa sve do kreveta. Doduše, jastuci su nekako tvrdi, ali sasvim ok. Dva puta u razmaku od 4 godine sam se tamo porađala, sada je još i kupatilo renovirano. Porodilište je malo, ali su svi divni. Čisto, hrana dobra, sve sasvim zadovoljavajuće. Stalno obilaze i bebe i mame sestre i doktori i pedijatar, sve preporuke. Nijednu negativnu stvar ne mogu da kazem. Pritom nisam imala vezu.
Porodila sam se prvi put u Sabcu uslovi nisu bog zna sta ali okej je I osoblje je jako prijatno I korektno za saradnju I pomoc. Drugi put u Arandjelovcu,I sve pohvale za njih uvek nasmejani I vedri, sto se tice soba I to sve je uredno I u sobi ima kupatilo koje dele 3 porodilje, stalno je bilo cistno I uredno . Veliko bravo za Arandjelovac.
Porodila sam se 2x u Somborskom porodilištu. 2021 u januaru i sad 2022 u junu,renovirano je,stigli su novi kreveti,osoblje je super i ljubazne su sve sestrice i babice,napravljen je aprtman i postoji mogucnost prisustva tate na porođaju,sve u svemu,lepo iskustvo,jedino hrana nije baš nešto,ali 2,3 dana se preživi
Dodjite u Vranje da vidite kakvi su uslovi☹️☹️☹️
Ja sam se tri puta poradjala u Gradskoj bolnici(KBC ZVEZDARA),sva tri puta sve bilo super od lekara, sestara, babica, sobe ciste, posteljina cista. Stvarno utisci za 10.Kad bi se opet poradjala isti bi izbor bio. Ne MENJAM GRADSKU BOLNICU...
Porodila sam se u februaru u Kragujevcu i mogu vam reci da su uslovi jako dobri. Sestre koje pomazu da se bebe priviknu na dojenje (i po 200 puta da ih pitate, toliko puta ce doci da vam pomognu). Dojenje im je jako bitna stvar, te se trude da svakome pomognu. Ako zelite, mozete i 5 spavacica da promenite na dan. Babice se sve ljubazne, takodje, menja se posteljina pred svaku vizitu a mozete i u toku dana da trazite ako je potrebno. Ide 1 kupatilo na 2 sobe ( po 3 u svakoj sobi) Doktori su ljubazni prema porodiljama, takodje. Hrana je skroz prihvatljiva. Veoma je cisto, "tetkice" ne staju. Svakako, vecina nas provede u porodilistu max 3 dana, tako da ne treba traziti dlaku u jajetu. Kreveti su oni stari metalni, ali su duseci dobri. Svakako, sve pohvale za Kragujevac!
Sto se tice porodilista Betanija u NS, sve je bilo čisto. Dve sobe su delile jedno kupatilo, zene koje ciste su dolazile svaki dan po par puta da menjaju kese gde ubacujemo uloske itd.cistile podove, i dezinfikovale. Posteljina je bila cista. Bebe su bile lezale na cistom cebencetu(sve sam proverila). Sve u svemu nismo dosle u hotel sa 5* da odmaramo, nego da donesemo na svet nase bebe i da sto pre idemo kući 😊
U Betaniji moras da molis da bi ti promenili posteljinu i jos te blago receno kritikuju sto ti se podloga pomerila. Hranu ti ostave na pultu kod vrata bez obzira sto mozda ne mozes da ustanes od infuzija, katetera i sl.
Ljudi, u Pancevackom porodilistu i generalno na celoj ginekologiji nema tople vode nikada osim ujutru izmedju 6 i 7. Desavalo de da par meseci nije bilo ni tada. Sta drugo da se komentarise kad osnovno ne mogu da srede. Ne verujem da bi 5,6 bojlera osiromasilo budzet ali kogs briga. Zene se ne zale. Tj i nemaju kome.
Sto nema slike iz Visegradske,sramota sta se sve radi,a za porodilista nema novca.
Porodila se u Frontu sredinom septembra. Uzas kolika je guzva, bukvalno smestaju trudnice i porodilje kako i gde stignu, svi su izmesani. I pored toga, osoblje je bilo krajnje korektno, barem u mom slucaju (nisam ni ocekivala da me neko drzi za ruku, mazi i pazi). Da je cisto kao u apoteci, nije, ali ciste spremacice. Kada god zatrazite cistu posteljinu i spavacicu, daju bez problema. A sto se tice ovog clanka i hotela, malo se preteruje jer se to debelo placa, kao sto mozete i ovde da platite privatno.
Nije tacno da se hotel u inostranstvu placa, barem ne u Norveskoj, gde zivim.
Porodila sam se u aprilu u Visegradskoj u sred korone. Lezala pre toga na odeljenju Humane reprodukcije gde je ok, sve osim jedne sestre i toga sto nije bilo poseta. Posle porodjaja, treci sprat - blagi uzas tiha jeza. Jedno kupatilo na ceo sprat. Ima zena koje ne ciste za sobom pa je krvi svuda i opusaka od cigara jer se ne moze ostaviti cigara ni kad se rodi dete, a i cistacica mucenih koje i da vise 24 sata u tim prostorijama, ne bi uspele sve da srede. Sestre su relativno ok, u smislu da se ne brecaju na zene, ali ni ne vode racuna o zenama da se ne lazemo, niko ni ne pokaze kako beba da prihvati dojku, kako da se postavi... Jedna sestra je otimala bebe bukvalno jer pobogu radila je ceo dan. Sve u svemu ocaj - krvavi carsavi, spavacice, kupatila. Pojedini doktori vas nateraju da vas bude sramota sto ste se porodili, sto lezite krvavi i isflekani. Ali bih opet, zbog silne ljubavi.
Drage mame,porodila sam se dva puta u Visegradskoj,ne znam za koje uslove vi pricate,jer ja bih da pohvalim uslove u apartmanu. Mislim da vecina nas moze da skupi tokom trudnoce 7000din za noc u apartmanu puta tri noci,ali stvarno vredi,jer je utisak potpuno drugaciji od opisanih. Ja sam u sobi i samo moje kupatilo,i stvarno ga ciste redovno. Posteljine i spavacice na zahtev sve koliko hoces daju.
Ovde nedostaje Niško porodilište da svi vide da je najgore.
Užas blagi za tek rođene bebe i novopečene mame.
Da ne govorim o toaletu gde bih pre izabrala poljski wc koliko je katastrofa.
Porodila se u SREMSKOJ MITROVICI pre 4 godine. Higijena losa,sobe lose,toalet uzas....Osoblje SUPER
U Zajecaru zali Boze kompletno zdravstvo.Nemaju osnovne stvari,bolje da ne pisem iznerviracu se opet. Teze mi palo tih 5 dana no cela trudnoca, carski rez i sadasnje nespavanje. Verujte.
Visegradska, Beograd....hmmmm...sta napisati, a ne zaplakati. 3.sprat,odeljenje, posle prirodnog porodjaja. Porodila sam se u petak u 14:50h,kateter od epidurala (dobijem ga jedna jedina taj dan zbog debele vezetine, ni jedna druga zena koja je imala ili dogovoren, ili unapred placen epidural, ga nije dobila) mi skinu u subotu u 9:30h,a u 10:00h prvi put donose bebu. Ja trk u kupatilo da se okupam, ono sve krvavo, smrdi na cigarete, u kabini za kupanje ne postoji tus, nego samo crevo i skoro hladna voda, nemas gde da spustis stvari, uloske i sve ostalo,da ne spominjem da je jedno kupatilo NA CEO SPRAT. Uzasni uslovi, uzasno osoblje, zaradila mastitis i Bogu hvala, nisam nista pored toga. Opet sam trudna, u januaru mi je termin, gledala sam privatne klinike gde porodjaj kosta 250 000,najjeftiniji....naravno,ko to moze da priusti danas. Blago receno veliki uzas za sva porodilista u Srbiji, a ispadosmo mi razmazene. Nisam razmazena, samo trazim da se prema meni osoblje ophodi kao prema coveku, a ne kao prema zivotinji. Uzaaaaas!
Nije problem što porođaj u privatnoj bolnici košta 250 000 din i više, problem je što sva državna porodilišta od fonda naplate isti iznos za porodjaj, a razlika u uslovima je nebo i zemlja! Gde ode sav taj novac? Gde ode novac koji se od fonda naplati za sve preglede u domu zdravlja? Sve zdravstvene institucije su nam u haosu, a sestrama je prvo na listi sa popune obrazac za naplatu od fonda...gde je taj novac?gde? Jer u zdravstvu nije...stanje očajno..plate male...potrošnog materijala nema...
Draga Jovana, ako imas i mozes da izdvojis 8.000 dinara po danu za apartman u frontu moj topli savet je da uradis to. Porodila sam se ove godine u januaru i provela sam prvu noc na regularnom odeljenju pa sam sutradan presla u apartman. Bile smo ja i jos jedna devojka, svaki apartman ima svoje kupatilo. Jako cisto i uredno, iskreno sam bila zadovoljna. Ako je razmazenost da budes u cistom i da se osoblje prema tebi ophodi sa postovanjem onda sam razmazena.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »