Komentari za tekst "SAVETI ISKUSNE BABICE: Put od prvih kontrakcija do bebe u naručju"

Komentara
18
Ostavite komentar
Babica Mirjana je veliki profesionalac. Bila sam prvorotka sa bebom od preko 4kg. Uhvatila me za ruku, odvela do porodjajnog stola i porodjaj se zavrsio posle par napona bez epiziotomije. Brze i efikasnije nije moglo. Velika je cast i zadovoljstvo sto sam je tada srela, pamticu je do kraja zivota.
I mene je porodila babica Mirjana, divna žena koja voli svoj posao. Zahvalna sam do neba što je baš ona bila u sali tog dana i velikim delom zbog nje mi je porođaj lepo iskustvo. Nadam se da se vidimo ponovo! 🙂
Mene je u Betaniji porodila mlada babica, njih dve je bilo i obe mlade, porodila sam se za nekih 20ak minuta, prvorotka sam. Sve je u saradnji, ali sve! Ja sam babice zamolila da mi broje naglas svaku kontrakciju koliko trebam da zadrim guranje i brzo je sve završeno. Ja sam porođaj svhatila kao fizički izazov i maraton koji želim pobednički da završim, tako je i bilo. Ženama previše pričaju o bolu samog procesa, to je sve individualno. Morate verovati svom telu. AKO mu ne verujete, jer niste u kondiciji, teške ste sebi li bilo šta drugo, promenite to! Čak i tokom trudnoće možete da ojačate svoje telo i izgurate porođaj kao šampionka skoro bez bolova i peripetija.
Meni su kontrakcije krenule u 23h, oko 4h sam se tuširala i krenula za Betaniju. Ostanite kod kuće, psujte, šetajte, pizdite, odmarajte i biće posle sve lakše. Porođaj ne mora biti trauma, verujte u svoju snagu!
Poradjala sam se 3x u Betaniji,prvi put me bas poradjala babica Mirjana,sve pohvale za nju i sve ostale babice.Kako i kaze saradnja je najvaznija a ja sam samo cutala i slusala😄sve je proslo odlicno svaki put!Hvala babicama u Betaniji🥰
Porodila sam se tri puta u Betaniji i prva dva su bila indukovani i meni naporni i teski, dok sam s trecim cekala kuci dok kontrakcije nisu krenule ucestalije, naravno bilo je mnoooogo lakse sa prirodnim kontrakcijama... Sva tri puta 2015, 2017, 2020, bebe su mi davali posle porodjaja dok sam lezala na stolu. Moram reci da sam prezadovoljna ljudima koji tamo rade, oni su fantastici i zaista rade svoj posao ako im dozvolite tj. ukoliko ih slusate bice sve uredu. Hvala puno babici Jeleni!!!
Draga Miro beskrajno Vam hvala, nadam se da cemo se ponovo sresti ❤️
Porodila sam se u Betaniji 2018 i drugi porodjaj 2020 i ni jedno dete mi nisu dali na grudi. Prvo sam samo poljubila u glavu i odneli na sunčanje jer je rođeno prevremeno, a drugo je rodjeno u terminu dobila sam bebu posle 2h da je drzim.
Sramota sto je u jedinom porodilistu u drugom najvecem gradu Srbije misaona imenica dobiti epidural.
Nije tačno. Porodila sam se prvi put 2018. I bukvalno su me sami pitali da li želim epidural ili ne. I ne, nisam imala nikakvu vezu. A i ko god je tražio dali su im bez problema. Ja sam prvi put primila epidural a drugi i treći ne, nisam želela i nije ni bilo potrebe. Ali nije tačno da ne daju.
Za šivenje poderane kože daju anesteziju. Za porodjaj ne. To samo govori o sredini u kojoj živimo.
Moju sestru su nakon epiziotomije ušili BEZ anestezije u Betaniji pre 10 god...
U subotickoj bolnici nestavljaju dete majci na grudi. Majka dobija dete tek posle 1h-2h nakon porodjaja
Stvarno divna žena, i mene je porodila u avgustu 2019. Bila je jako profesionalna, bukvalno sam se porodila za sat vremena. Jaako je bitno slušati babice, mnogo sve lakše i brže prođe.
Ja: "Miro, jesam li vam već rekla da vas volim?"
Mira: "Jesi, prošli put."
Divna žena, bila na moja tri od četiri porođaja.
Bilo bi lepo da je bila i na četvrtom, ali šta da se radi.
Ova divna žena me je porodila 2008. i 2009. godine. Nikada nisam uspela da joj se zahvalim na pomoći, te ću iskoristiti ovu priliku i reći veliko hvala. Juna 2018. godine sam se porodila i treći put i isto sam imala divnu, ovog puta mnogo mladju babicu (plava, sitnija žena/ devojka) koja me je vrlo profesionalno i u par minuta porodila na mekom stolu. Nikada nisam saznala njeno ime, prepoznaće se, nadam se. Hvala vam drage babice što svoj posao obavljate savesno i predano.
Jedno veliko HVALA ovoj divnoj zeni koja me je porodila pre 3 meseca bez epiziotomije kao prvorotku. U predporodjajnoj sali u onim bolovima sam je uhvatila za ruku, i ona me je tako drzala neko vreme kao da mi je majka,koliko samo to u tim trenutcima znaci, nikada necu zaboraviti.
Kada bih sledeci put isla da se poradjam volela bih da opet ona bude moja babica :)
Imenjakinjo, kao da sam svoje iskustvo napisala, samo sa drugim datumom🤗 Sve isto, prvorotka, bez epiziotomije, ona tu pored mene bila celo vreme. Mnogo znaci u tom trenutku da imate takvu osobu, briznu ali ozbiljnog profesionalca u svom poslu. Da znate da niste sami i da imate sa nekim popricati. Sto kazes kao da mi je rodjena majka bila tu. ❤🙏
Imam isto iskustvo sa tom ženom,sad sam trudna po drugi put i nadam se da će me ona porađati.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »