Komentari za tekst "Šta kada počne karlični porođaj?"

Komentara
13
Ostavite komentar
Drugi porodjaj mi je bio karlicni. Beba je bila teska 2800 gr ali i pored toga rana od epiziotomije ogromna. Porodjaj je trajao dugo,oko 11 sati s tim da je bio zakazan i da sam bila otvorena 3 prsta kad sam usla u salu. Otvaranje je jako sporo jer se ne indukuje nego sve ide prirodno. Takodje nisam dobila ni epidural. Beba je imala hematom na guzi ali se relativno brzo i povlacio. Dobro smo prosli i beba i ja. Samo slusajte doktora i babicu koja asistira.
Drugi i treci porodjaj su mi bili karlicni. Oba su bila prirodna, kuci mi je pukao vodenjak. Sve je super proslo, sat i po vremena sam provela u sali oba puta. Drugi put u Zemunskom porodilistu, beba je izasla nogama, treci put zbog pandemije u Narodnom frontu, beba je izasla guzom. Sa mnom i sa bebama je sve bilo ok i zadovoljna sam kako je sve proslo.
Porodila sam se prirodnim putem, karlična prezentacija, i sve je bilo u redu. Porodjaj je protekao normalno, ni beba ni ja nismo imale nikakve posledice. Beba je bila teška 3550. Dobra procena doktorke, disciplina tokom porodjaja (slušati šta govore babice i dr) i sve je prošlo kako treba.
Dva porodjaja, oba karlicno, oba prirodnim putem...
Imala sam visak pl.vode.Beba je stalno menjala polozaj,da bi u devetom mesecu bila karlicno okrenuta.Posto je to treca beba kazu ici ce to prirodno.Spremna za porodjaj,kontrakcije na 3 minuta,vodenjak pukao sam(posto kazu kod karlicnog cekaju da sam pukne),dolazi doktor da me pregleda i kaze cini mu se da su nogice dole.Dovlaci uz i gleda kaze cura napravila spagu.Posle konsultacije koja je zaista kratko trajala odlucili su se za hitan carski rez da ne bi rizikovali.Inace rekli su da beba ima 3500gr ali su malo pogresili imala je 4000gr a ja sam sitna inace.Sreca da me nije uhvatila noc ili vikend jer sam videla da kubure sa osobljem u tom periodu a inace ja sam iz NS i porodila sam se u ozloglasenoj Betaniji iz koje ja nosim lepa iskustva sa sva 3 porodjaja.Prva dva prirodna i sad carski.U sva tri slucaja jako ljubazno osoblje,sestre,doktori,servirke i spremacice.Moram da napomenem da nisam imala vezu.Da li je to bila sreca il ko zna sta li je!?Jedino sto mi je carski jako tesko pao i jako sam se tesko oporavila trebalo mi je 4-5meseci non stop mi je nesto falilo i sad osecam taj oziljak i jos to nije to.Prirodan porodjaj je ZAKON.To kazem iz iskustva a rekla sam i njima
Ja sam se pre 4god.porodila prirodnim putem a beba je bila guzom na dole okrenuta.Porodila sam se u inostranstvu gde je dr.sve vreme bio za prirodan porodjaj.Na dan porodjaja mi je saopstio da u slucaju bilo kakvih konplikacija ce obaviti porodjaj carskim rezom.Porodjaj je generalno dugo trajao a do kraja sam slusala mog dr.i sve se zavrsilo u najboljem redu.Porodila sam se u drzavnoj bolnici gde su svi bili veoma ljubazni prema meni,babice su mi pruzile veliku podrsku.Moj suprug je bio ispred sale gde su mu odmah dali bebicu nasu u ruke i on sa sestrom su je smestili u moju sobu.Sva tri dana u bolnici su bili ok.a suprug je mogao da bude uz nas kada god je pozeleo i koliko god je hteo,to mi je dalo veliku podrsku.
Ja sam se porodila karlicno, ali pre 26 godina.Nažalost tom prilikom su mojoj bebi povredili ruku i 2 pune godine smo je nosili na terapije.I danas ima problema.
Tada nisu hteli da rade carski rez jer po njima je svaki drugi porodjaj za carski rez. Kako je danas neznam, ali svim buducim mamama koje imaju slican problem želim sve najbolje, ali da se dobro kod lekara raspitaju za moguće posledice kod karličnog porođjaja.
Koje vezbe mora da raditrudnica da bi se beba pravilno okrenula
Mora da skace na trampolini od 2 do 3 sata dnevno.
ja sam se porodila karlicno nisam imala bas nikakvih problema naravno prirodno sam se porodila beba je bila teska 3,950 gr.i naravno slusala sam lekara u svemu
E tek sad vidim kako je mojoj mami bilo tesko da me rodi prirodno, kada sam ja odlucila da mi prvo izadje zadnjica...
U toku mi je 29 nedelja trudnoce. Danas sam bila na ultrazvuku i dr mi je rekla da imam blago povecanu plodovu vodu i da beba lezi ~koso~? Sta to znaci? inace dr Aleksandra Gudovic bas nije bila pricljiva u KBC Visegradska.
koliko ja znam,ti kosi polozaji su indikacija za carski,ali beba jos ima vremena da se namesti kako treba
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »