Komentari za tekst "Maska je obavezna i na porođaju: Evo šta o tome kažu mame koje su se sa maskom porodile"

Komentara
30
Ostavite komentar
Porodjaj u Novom Sadu sa maskom, koju iskreno nisam ni osetila. Porodjajna sala je bila lepo klimatizovana, tako da mi maska nije smetala u smislu toplote ili znoja na licu.
Istina je, mora maska da se nosi sve vreme. Ja sam se porodila krajem juna u Misovicu i morala sam da nosim masku. Mada i babice i lekari su puni razumevanja jer su i oni svesni da je tesko da se zena porodi sa maskom. Ja sam u jednom momentu skinula masku da bi dosla do vazduha i nisu me opominjali vec su vodili racuna da se porodjaj zavrsi kako treba. U Misovicu nema bokseva tako da nije moguce dezinfikovati prostoriju kad se zavrsi porodjaj.
Pre 18 dana sam se podorila u Frontu. Masku sam imala za vreme porodjaja. Iskreno pored bolova ne primetis da imas masku. U boksu je svakako hladno tako da ne smeta mnogo.
Skinula sam je kada su mi stavili bebu na grudi i niko nista nije rekao. Svi su stvarno tolerantni. U sobi maska je obavezna samo kada je vizita .
Hvala Bogu pa sam se porodila u januaru! Jako mi je zao porodilja u vreme Kovida, kao da vam pored silnog stresa kojim vas bombarduju sa svih strana sad treba i da vam se onemoguci disanje, kad je disanje jedna od kljucnih stvari za bezbedan porodjaj. Glavu gore, izdrzale ste 9 meseci, izdrzite i taj porodjaj pa kad ugledate svoju bebu sav trud ce vam se isplatiti! 🙏🙏❤️❤️
Drage mame, maske ne štite od korone 100%. Korona je nov virus (ili mu se samo nije posvećivalo dovoljno pažnje) o kome se još ne zna mnogo, pa maske nosimo jer se nadamo da nas štite. Treba da ih nosimo svi i u razumnoj meri se pridrżavamo preporučenih mera. Naravno, ako situacija dozvoli ili zahteva, povremeno ili skroz ćemo je skinuti na porođaju. Ne razumem ovu provalu besa u komentarima. Meni je razumnije da se slepo pridržavam pravila i ispadnem glupa, nego da ugrozim bebu i sebe zato što se meni maska ne sviđa i neće meni niko ništa da naređuje.
Naravno da ne štite 100%, ništa danas ne može da se garantuje 100%.Mada mogu reći da maska štiti, kod mene na poslu u kancelariji od njih 14, zarazila se jedna koleginica koja nije znala odmah da ima koronu i samo 1 kolega je sve vreme inače nosio masku, nije dobio koronu još je sedeo nedaleko od nje. Svi ostali su se zarazili, neko sa lakšim simptomima, par njih sa upalom pluća. Hvala Bogu na kraju su sada svi ok. Tako da maska može da pomogne! A što se porođaja tiče, ko kako izdrži, ako može neka , ako ne može neka se skine. Bolje nego da se nekome sloši od nedostatka vazduha.
Ako maske NE SLUŽE da zaštiti onog KO JE NOSI, već druge, zaista ne vidim razlog da se porodilje maltretiraju i porađaju po 15 sati sa maskom!!!
‘Iako maska na porođaju nije prijatna, mame potvrđuju da nije i neizržljivo te da u slučaju da baš jako smeta osoblje fleksibilno reaguje kako bi se olakšalo porodilji, a da se opet ničije zdravlje ne dovede u pitanje. ‘ kako vas nije sramota da ovako nešto napišete??? Čije zdravlje se dovodi u pitanje ne nošenjem maske kada se radi test na ‘virus’? Jedino je zdravlje i život te sirote porodilje i deteta koje dolazi na ovaj svet ugrožen!!! Volela bih da onog ko je osmislio ovo suludo pravilo stavim na porodjajni sto sa maskom pa da vidim kako će! Sreća moja pa sam se porodila pre dva i po meseca u drugoj državi! Naravno BEZ MASKE i naravno u pratnji svog supruga sa kojim sam mogla da se krećem i nameštam kako god je meni odgovaralo u datom momentu. Sramota je koliko je u Srbiji to primitivno i koliko se ugadja svima sem porodilji kojoj najviše treba prilagoditi i prostor i dobru energiju. Zbog toga je i najbolje poroditi se kod kuće uz dule. Buduće mame otimajte se i ne dajte da vam oduzimaju pravo da dišete dok donosite novi život. Svi znamo da je disanje najvažnije na porodjaju! Sram vas bilo bebac.com
Drage buduce mame ja cu vam opisati svoj porodjaj sa masko. Moj porodjaj je bio iznenada, jel sam presla termin i crkala sam ono da krenu kontrakcije ali nista da bi otišla u 41 nedelji i 4 dana na pregled, i rekli mi da nemam plodovi vodu i da je iscurela k da hitno moram da se porodim, pored toga svega sa maskom, porodjaj je trajao 6 sati, i sve vreme sam nosila masku na slici porodila se prirodnim putem uz dodatne kontrakcije, gde pred kraj samog pprodjaja gubim vazduh i osecam da sve teze disem, doktori dolaze, i vide CTG i otkucaje srce bebe i kazu skidaj te joj masku zena ostaje bez vazduha usporava se rad srca, i skidaju mi masku stavljaj ono za disanje sad sam zaboravila kako se zove i kazu disi disi inace ce beba umreti u tom trnutu ja sam dala svu svoju snagu koja mi je ostala i disala sam i gurala u isto vreme da beba izafje i porodila se, samnom i sa bebom je sve bilo u redu, srecna kraj h ala Bogu imam sada curicu od 4 meseca i srecna sam. VELIKA PODRSKA SVIM BUFUCIM MAMAMA. 💕💋💕
Ima li žena koje su se porađale u Betaniji, kakvo je tamo stanje što se maski na porođaju tiče? Uopšte mi je apsurdno totalno, ako već testiraju trudnice, osoblje nosi maske..ne razumem zaista čemu dodatno mučenje.
Testiraju iz krvi i svi su negativni a bris kad uzmu budu pozitivni tako da taj test iz krvi nije tacan.zato se nose maske.ja sam licno bila testirana iz krvi negativna a bris pozitivan.tako da cuvajte se
Jasno mi je to, nisam to pitala, nego sam pitala da li se nose maske na samom porođaju...
Imala sam masku i ona mi je najteže pala. Porodjaj je trajao relativno kratko, ali je maska otežavala stvar.
Porodila sam se pocetkom jula U Misovicu i da masku sam imala sve vreme, ako malo spadne babica je opominjala da se vrati na nos, jer od bolova ne mozes da dises jos samo nam je maska falila..svima daju kuseonik pri kraju, dali su meni a posle sam cula i od cimerki da su i njima davali..em vruce em nema vazduha ne sme ventilacija..neka ovaj covid vise zavrsi svoje i da se vratimo normalnim zivotima!
Ja sam imala masku ali sam je skidala. Realno gledano, testiraju nas na koronu, oni su testirani i posle u sobi niko maske ne nosi, zašto onda muče žene tokom porođaja nije mi jasno. Kada nam najviše kiseonika treba, kao da toga nisu svesni..🙄
Porađala sam se u maju u Višegradskoj. Takođe sa maskom preko lica. Slično kao i ostale, dok sam bila sama u boksu, skidala sam je. Kada su dolazili da me obilaze, opominjali su me da vratim masku. Bilo je veoma teško. Jer i bez maske jedva dišeš, suše ti se usta. Imala sam sreće da sam se brzo porodila. Prvorotka sam i u toku samog porođaja sam bila maksimalno skoncentrisana na saradnju, tako da se ne sećam da li sam tada imala masku ili ne. Svakako ne vidim poentu nošenja maski porodilje. Ukoliko svi oko nje u boksu nose masku, zašto mora i ona?!
U maju se u Visegradskoj porodila, nosila masku, dok sam bila sama u boksu skidala bih. Na samom kraju porodjaja doktor mi je sam rekao da skinem da bih lakse disala.
U aprilu sam se porađala sa makom. Užasno je. Stalno mi je falilo vazduha, a usta su toliko bila suva da su mi dali gazu sa vodom da ih vlažnim. U najjačim kontrakcijama sam je spuštala ispod nosa i nikom to nije smetalo sem jednoj čistačici koja se našla tu, ne znam ni iz kog razloga. Počela je da viče na mene "Vrati masku!", ali kako sam bila u sred napona nije bilo šanse da dignem ruku, na šta je ona prišla i ona mi podigla na nos, sa sve rukavicama sa kojima je ko zna šta sve dirala pre toga!!!! Da nisam bila u baš jakom naponu tog trenutka, koliko me je iznervirala, svašta bih joj rekla, ali su bolovi bili toliki da nisam mogla reč da progovorim.
Onemogućavati dotok kiseonika za vreme porođaja!? Kome li je to moglo uopšte pasti na pamet???? Ja da se porađam ni slučajno ne bih dozvolila takvo ugrožavanje života bebi ni sebi!
Ja sam se takodje poradjala sa maskom u maju mesecu, kad je porodjaj krenuo zaboravila sam da je imam. 🤣🤣
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »