Komentari za tekst "Bez šminke i frizure: Realne slike žena koje doje decu"

Komentara
5
Ostavite komentar
“.... a kosa im je prljava jer ne stižu da je operu, često ispunjavaju želje svojoj dvogodišnjoj deci dok pokušavaju da nahrane bebu. Sudopere su im pune prljavih sudova, a korpe veša. Igračke leže po podu kuće, a one nose majice na koje su bebe bljucnule…” Ma znate šta? Majka sam bebe i deteta od 3 godine, bebu dojim kad ona želi,a često baš u tom trenutku starija traži da joj obrišem guzu, jer je završila i gomilu drugih stvari, ali zaista mislim da je ovo preterivanje, a žene koje imaju prljavu kosu, nose prljavu majicu su one koje su bile aljkave i pre dece. Pa može mi trenutno biti majica prljava,ali imam zaboga 10 sekundi da je presvučem. Mogu posle ručka imati malo suđa prljavog,ali čim je beba voljna malo da se poigra na podu i starija da recimo boji ili nešto opraću suđe, za kosu ću isto naći 10 min.da je pod spavinom operem,pa taman da ću je sušiti iz 5 puta,ali čista je. Na kraju krajeva valjda dete ima i oca.
Draga Lidija,upravo moj komentar treba da pročitaju mame. Većina vas koje ne stižete ništa nema nikakvu obavezu u źivotu, nezaposlene ste,pa imate 24 sata ispred sebe, ako ste zaposlene na porodiljskom ste i uglavnom nemate nekih obaveza vezanih za posao kojim se bavite. Ne sve,ali kod većine je tako. E vidiš ja koja ostavim ovakav gore komentar i na porodiljskom imam obavezu da učim,jer sam lekar na specijalizaciji, pa kad uveče uspavam bebu i kad starije dete zaspi ja učim za kolokvijume do kasno. Pored toga dok su mi deca budna obavim i trening 3x sedmično iz više komada,zavisno koliko su raspoložene da me gledaju,a da mi ne prilaze dok dižem tegove, zavisno od toga koliko se same zaigraju, brzi hod radim vani dok vozim kolica ili na traci kući sa bebom. Muž mi je nekad odsutan i po 10 dana na drugom kontinentu, jer ima takav posao i nemamo nikakve babe i tetke u blizini. I sad ja ne kukam,a kukaju žene koje se probude i bukvakno nemaju nikakvu obavezu. Ja obavezom ne smatram igranje s decom,menjanje pelena, hranjenje,jer iskreno to mi je nešto usputno,jedem ja,pa jede i beba,sedimo,jedemo. Kuća nam je čista,muž i ja čistimo, igračaka ima svuda,ali sad kad mi beba spava ja ću pre nalakirati nokte nego da kupim igračke. Ručak pravim za 20-30 min.max i to ne stojim pored šporeta. Šta vi kuvate ne znam,ali ja meso,povrće,rižu,pastu napravim očas posla. Većina vas na žalost ne uživa sa decom,80% vam je roditeljstvo patnja,a onih 20% kad su u vrtiću ili spavaju uživanje.
Sram Vas bilo! Ako se ne slažete sa tekstom, napišite tako. Ali ne vredjajte majke koje nisu stigle da operu kosu ili im kuća nije pod konac. Da li Vi znate kako takvi komentari utiču na mentalno zdravlje novopečenih mama?
Svaka Vama čast što ste se organizovale I sve stižete. Podelite svoje iskostvo, pružite savet i podršku drugim ženama. Sve se može, kad je neko čistog srca i pun ljubavi za druge.

Draga mame, ne obazirite se na komentare ovakvih žena. Dolazak bebe u kuću je velika promena u vašem životu. I sudovi i kosa i bljucnute majce su deo vašeg prilagodjavanja novonastaloj situaciji. Niko se nije ni spreman ni naučen rodio, pa se isto tako svi drugačije snalazimo. Bitno je da je beba zdrava i zadovoljna, vi probajte da odmarate I sebi da ugodite što više, a sve ostalo može da sačeka pogodan trenutak. I nije da ne stižete, nego jednostavno u nekim momentima imate druge prioritete. I to je ok. Ljubim vas sve i samo polako. Sve će to doći na svoje.
Cesto ima dete oca, ali isto kao i da ga nema.. i verujte da se korpe vesa pune bukvalno preko noci, igracke su stalno razbacane i podovi uprljani..sudja uvek ima zbog spremanja hrane 5 puta dnevno, a da se promeni majica nekad je i to haoticno jer je ormar nekim cudom isprevrtan.. za ono vreme kad beba spava a starije dete se zaigralo sa necim ili je napolju ja kuvam i jedem i pijem kafu.. ne mozete da osudjujete..dok postoji rutina u redu je ali cim se izbegne jedan dan makar, sto je neminovno, posao i kosa i majica uvek su na poslednjem mestu!
Ziva bila,svaka vam je sveta..Aman vise drame..I ovo doji dete-a dete 2 godinw kome mozes reci da se poigra dok mama opere kosu ili daj djetetu da ti drzi sampon,zabavi ga..Ja sam se sa mojom bebom tusirala jer je nije imao ko cuvati-u onu lezecu njihalicu a posle u hranicu i samnom da se kupam i perem kosu..Isto za pranje sudja-hranimica i pored mene-das neku serpicu i nek udara😉😉
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »