Komentari za tekst "Razrešavamo roditeljske dileme: Evo od kog meseca se bebi uvodi paradajz"

Komentara
6
Ostavite komentar
Moje su do 5.meseca imale uvedeno svo povrće,pa i paradajiz i papriku.
Marina, super je što su Vaša deca prihvatila sve namirnice. Ali se ne treba iščuđavati i sa visine posmatrati one koji rade drugačije. U nekim porodicama ima alergija na hranu, ekcema i slično, naravno da će roditelji biti oprezniji i pažljivije uvoditi namirnice. A što se anemija tiče, moje dete je prevremeno rođeno, sa četiri meseca smo krenuli sa uvođenjem namirnica, sa šest je uveliko jeo i razne vrste mesa i žumance pa je opet morao da pije gvožđe. Nismo svi isti, niti je ispravan samo jedan način.
Evo moje 3 su do 8.mjeseca imale sve,ali sve uvedeno. Dakle,pazite sad šoka, riba, komplet jaje,samljeveni orašasti plodovi,tipa pomešani za bananom i ovsenim pahuljicana, meso bijelo,crveno, pa jagode, paradajiz, ma sve sem kravljeg mlijeka,meda i morskih plodova,to smo oko prvog rođendana. Naravno ovo je po uputama italijanskih pedijatara. Moja drugarica iz Banja Luke se prenerazi kad ovo čuje,jer je ona svojima pasirala jedno godinu i po, a pred spavanje su lokali kravlje mlijeko umjesto normalan obrok, da ne govorim da su meso okusili tek sa 8.mjeseci. Pa nije čudno da su svako malo malokrvni.
Nasmejali ste me komentarom, ali kad razmislim- ako se uvodi nova namirnica na 2-3 dana potrebni su meseci da se uvede baš svo povrće. Ja nisam težila da budem super mama, uvodili smo polako, kako je šta sezonski pristizalo, i od nekog desetog jedanaestog meseca dete jede sve što i ostali ukućani.
Moja majka radi kao pedijatar alergolog 30 godina i nije nikad videla alergiju na brokoli, karfiol i gomilu drugih namirnica,tako da nisam pravila 7 dana razmaka od namirnice do namirnice. A počela sam sa puna 4 meseca.
Vi ste im onda počeli sa uvođenjem čim ste izašli iz porodilišta. Svo povrće do petog meseca?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »