Komentari za tekst "Bebac mame: Kada je pravo vreme za drugu bebu?"

Komentara
7
Ostavite komentar
Pravo vreme je za drugu bebu kad vam prva beba poraste onda je pravo vreme za drugu
Mislim da je idealna razlika među decom od 2-3 godine. Ja imam 3 brata i među nama je razlika od 2 godine do 3. Sada smo svi odrasli tako reći ušli u 20-ete i svi se super slažemo. Tako reći razlika između najstarijeg i najmlađeg je 7 god i ona se sada uopšte ne uočava. Kada smo bili mlađi prvo dvoje se više družilo, a drugo dvoje isto tako, jer nam je tada razlika od 5 godina i više bila ogromna. I da više smo bili male mame i tate koje moraju da brinu o mlađima. Ako se planira više dece od 2, ne treba praviti razliku dužu od 2-3 godine, jer će razlika biti prevelika. Zamislite imate troje dece i pravite pauze od po 5 godina i više, razlika između najstarijeg i najmlađeg će biti od 10 godina pa naviše, što je previše.
Razlika izmedju moje dece je 19 meseci! I sve je super, bilo je malo teze u pocetku ali sve to brzo prodje! Deca se bukvalno igraju zajedno, zajedno odrastaju i meni je to super! I u ovom trenutku kad sin ima 4 a devojcica 2,5 ne mogu ni da zamislim da tek sad cuvam bebu, sada kada pelena vise nema i sve je mnogo lakse! I drage moje zene, drugo dete se mnogo lakse cuva nego prvo, sve je mnogo jednostavnije! I zato ako zelite manju razliku kao sto sam ja zelela, samo napred
Razlika izmedju sestre i mene je pet godina, nas dve smo blize nego vecina devojaka koje poznajem kod kojih je razlika godinu dana, blize smo od mnogih bliznakinja koje poznajem. Dakle, to "bolje ce se deca sĺagati" pada u vodu, to je do vas i dece. Inace, imam sina od 18 meseci i ni u ludilu jos ne planiramo drugo dete.
Izmedju moje prve dvojice razlika je 22 meseca. Zao mi je sto nije malo veća jer nismo dovoljno uzivali u prvencu (čitaj:razmazili) a i on u nama jer je došla beba. Al sa godinama to se malo izgubilo pa sada imaju isto društvo. Izmedju drugog i trećeg i trećeg i četvrtog razlika je po 4 godine. E tu je problem što je stariji brat suvise stariji da bi se druzio sa mladjim a mladjem on postaje idol. Nista nije savršeno.
Samo se treba prati. Dece nikad dosta. Je8tevse narode.
Ja i brat smo 2 godine razmaka i svi koje znam u mom okruzenju moje godiste su po 2 godine razmaka sa bratom/sestrom. Ja sam zelela isto takav razmak izmedju svoje dece, jer opet prvo dete je dovoljno veliko da razume neke stvari, a dovoljno malo da imaju zajednicko detinjstvo i da se druze i razumeju. Medjutim 3 godine nakon sto sam rodila prvo imala sam spontani i sada sam tek ponovo trudna. Kada se porodim orvo dete ce imati 5 godina. Strucnjaci kazu da je to idealan razmak, ali meni je bas zao sto je tako i mislim da sam zakasnila.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Kako da olakšate bebi prve muke: Prehlada i nicanje zuba imaju iste simptome... »