Komentari za tekst "VAŽNO: Porodiljsko bolovanje se ipak ne produžava tokom trajanja vanrednog stanja"

Komentara
16
Ostavite komentar
A sta da rade majke kojima istice porodiljsko a firma im otisla u stecaj.. Gde mi da se vratimo da radimo ili jos gore gde sad da nadjemo posao?
Stvarno nije u redu iz mnogo razloga,nije u redu prema majkama,i porodicama sta ce ljudi gde ce iz nekog razloga oba roditelja ostati bez primanja...A za komisije tek nije u redu jer je deci i roditeljima uskraceno pravo bez razmisljanja na ishod svega...Sramota
Nemas kome ni da se zalis. Ovo je katastrofa!
Da li moze neko da mi objasni Sta se desava kada treba da se orbiting porodiljsko bolovanje za vreme vanrednog stanja? Trebala sam da idem na komisiju prosli cetvrtak ali kazu nema komisije.... sta dalje?
Vucic rizikuje zivote majki kako bi zastitio kapital, umesto da upotrebi taj isti kapital pa neka je i privatni u cilju spasavanja ljudskih zivota.
U vanrednoj situaciji nije vazna duzina trajanja bolovanja, sve je vanredno, pa moze biti i to.
Stvarno sramota, i mi koji smo regularno sve predali za komisiju na vreme i iz opravdanog razloga, ni nama se ne produžava. Kažu da komisija neće zasedati do daljnjeg. I šta sad, kome se žaliti i šta raditi?
Majke dece do godinu dana ispadose najnebitnija grupa...Vrtici ne rade, a svi znamo da je rad od kuce sa bebom nemoguc. Nije isto onima koji imaju stariju decu, koja mogu da se igraju, citaju, sta god, i imatu bebu kojoj ste potrebni svake sekunde... Sve i da poslodavac da majkama placeno odsustvo, kako ce izgledati kada se vratimo na posao, kako ce gledati na nas...Sramota za drzavu, pricaju o podsticanju nataliteta, za penzionere imaju da izdvoje po 4000 uz penziju, a za majke nemaju... Komisija ne zaseda tri meseca, tako da smo stavljene u nemogucu situaciju. I ako svi mogu da rade od kuce, zasto komisije to ne bi mogle, elektronski da se dostavlja dokumentacija, da imaju online konsultacije i sl??? Oni ne mogu da zasedaju tokom vanrednog stanja, a majke dece od 11 meseci mogu da rade???!!!
Sramota za drzavu da mi nemamo mogucnosti da produzimo porodiljsko i da smo diskriminisane.Jos dece da,ali u Srbiji nikako.🤔
Da li neko ima informaciju da li je bila isplata za trudnicko za mesec Februar?
Ne samo što mnoge mame kojima je potrebno da produže porodiljsko bolovanje nemaju prava na to u najosetljivijem momentu, nego i mnoge mame kojima se završava porodiljsko gube posao zbog trenutne situacije i ostaju bez primanja. Država nas ostavlja na milost i nemilost poslodavcima, koji su već u nemilosti korone I države.
Jad i beda
Sramota od drzave prema svim majkama. Sada sve majke treba da se pobune. Ja sam bila primorana, da uzmem i novi odmor, jer bolovanje na dete nece da otvore, stopirali su nova bolovanja, a preporuku koju je Vlada dala, poslodavce ne interesuje. Treba sve majke da izadju na televiziju jer sta sada sa decom?? Da li to nekoga interesuje?
Velika sramota u ovom jako teskom vremenu!
Sram ih bilo. Kako da odvedem dete na pregled kada su mi u ustanovi u koju treba da je vodim rekli da ne rade kontrole do daljnjeg! Kako onda da imam uput za komisiju? Bas moju firmu briga za "predlog" Vlade da ostanem sa detetom. Vrtica nema, jedna baka radi, druga u rizicnoj grupi zbog korone.
I kome tačno da se žalimo ????
Je l su oni normalni? Kako mogu da nam bukvalno receno zabrane da izadjemo na komisiju??? To je pravo svake majke!!! Ako je do sad bilo tako ne vidim razlog da sada bude drugacije!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »