Komentari za tekst "BEBAC LIVE: Trudničko i porodiljsko u vreme vanrednog stanja (VIDEO)"

Komentara
25
Ostavite komentar
Da li je nekome isplaćeno trudničko za mesec februar,i mart? Uredno sam predala doznake, za januar je poslodavac uredno platio jer je to prvi mesec bolovanja, i od tada nije bilo uplata do sada?Da li je neko u sličnoj situaciji? Hvala. Pozdrav.
Ja sam u istoj situaciji.😐
Februar da, a mart ocekujte pocetkom maja ako je poslodavac na vreme predao doznake. Pozovite rfzo i proverite da li je poslodavac poslao doznake :)
da li neko ima email adresu na koju mogu poslati dokumentaciju za Opstinu Pancevo? posto na sajtu opstine ne pise nista.
da li neko mozda zna da li porodiljsko bolovanje otvaram posle porodjaja kada dobijem izvod iz maticne knjige rodjenih za dete ili odmah cim mi ginekolog otvori porodiljsko?
Kada Vam lekar da doznaku za porodiljsko :)
Zasto na ovom sajtu nisu date sve uplate?Ja sam primila trudnicko za januar a ovde nije prikazano na sajtu.Kad sam zvala rfzo u Kraljevu,rekli su da informaciju mogu dati samo gazdi.I koga ti sad da pitas da li je gazda poslao doznake?
Ja sam svakog meseca slala mail sa mojim LBO brojem rfzo-u i svaki put su mi napisali kad je poslodavac poslao obracun. Od tog dana oni imaju 30 dana da uplate novac na racun poslodavca. Početkom godine je bas kasnilo, sad mislim da vise ne kasni :) tako da im posaljite mail slobodno i odgovorice Vam istog ili narednog dana
Da li bi neko mogao da mi kaze KADA se papiri za porodiljsko predaju/salju?
Tek kad se porodis ili ranije? Koji je rok,koliko vremena imas da to uradis a da ne zakasnis? Pretpostavljam da postoji vreme kad se to radi,da ne smes ni prerano ni prekasno,ali nikako da nadjem tu info. Ako neko zna,bila bih zahvalana na pomoci. Hvala
Salju se kada Vam ginekolog da doznake za porodiljsko a to je najranije 45 dana pre termina a najkasnije 28 dana pre termina :)
Porodiljsko mi je otvoreno od 04.04.2020, zanima me da li se obracun radi za 12 meseci ili je ostalo 18 meseci rada?
Za trudnicko 12 meseci a za porodiljsko 18 meseci :)

Da li je moguce da se objave brojevi telefona po gradovima gde mozemo da se obratimo za dokumenta? Evo, ja za Leskovac ne mogu da dobijem ni od koga informaciju gde da uzmem i gde da predam zahtev,jer nemam mogucnost da to posaljem putem interneta.
Ja sam 14.04. Imala zakazanu lelarsku komisiju po drugi put. Zvala sam jutros moj dom zdravlja i rekli su mi da ce mi javiti kad da dodjem po doznake, nevezano za to sto mi je lekarska vec jednom produzila trudnicko....
Jedno pitanje u vezi obracuna zarade... ja sam otvorila porodiljsko dok se jos racunalo 18 meseci, a sada je smanjeno na 12.. Da li postoji mogucnost da se trazi neka odsteta ili nadoknada zbog ove promene? Hvala 😊
Za porodiljsko je i dalje poslednjih 18, za trudničko je 12 meseci (a bilo je 3)... ali i da nije ovako bitan je samo zakon koji je važio u trenutku odlaska na odsustvo. (Kao i svaki drugi zakon, njegovom promenom se ne radi revizija unazad. Jer to bi značilo da i moja mama može sad da traži 100.000 za prvo dete koje je rodila pre 30 godina jer ih tad nije dobila 😉)
Ja sam od ginekologa dobila potvrdu o otvaranju porodiljskog bolovanja a ne doznaku 26.03. U firmi na osnovu te potvrde nece da mi izdaju resenje vec traze doznaku,a ginekolog kaze da se doznaka dobija posle porodjaja. To znaci da ne mogu da podnesnem papire u opstini i u startu imam kasnjene od mesec dana jer je toliko pre termina porodja otvoreno bolovanje. Kakva su vasa iskustva?
Nisam jos cula da neko daje potvrdu. Porodiljsko se otvara najkasnije 28 dana pre termina.
Neki ginekolozi ne daju doznaku, u slucaju loseg ishoda porodjaja, zato je potvrda, a posle porodjaja daju doznaku.
Meni je ginekolog dao bas doznaku i zaokruzio na njoj porodiljsko bolovanje, ne znam kakva Vam je ta potvrda. Upravo doznaku saljete za otvaranje porodiljskog bolovanja, a poslodavac mi je na osnovu nje i dao Resenje (kopirali su je i vratili mi original).
Doznaka se ne dobija posle porodjaja nego najkasnije 28 dana pre termina - tada se otvara porodiljsko i traje godinu dana od tog datuma a ne od porodjaja...
Evo ja sam otvorila porodiljsko 2.aprila a termin mi je 1.maj. Znaci da cu na porodiljskom biti do 2.aprila.2021. a kada cu se poroditi nije vazno
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Neke bebe ogladne baš u nezgodnom momentu »
Razlozi prestanka sisanja mogu biti različiti, ali ovo nije majčina greška »
Prepoznavanje simptoma sinusitisa je ključno za pravovremeno lečenje »