Komentari za tekst "Trudničko i porodiljsko bolovanje za vreme vanrednog stanja"

Komentara
85
Ostavite komentar
Poslodavac mi je izdao rešenje kada sam odnela potvrdu o otvaranju porodiljskog a onda sam sama predala sva potrebna dokumenta u 27. marta i to je bilo sve. Ništa mi nisu tražili posle porođaja. Sad možda sve zavisi i od mesta gde živiš, nisam baš sigurna...
Meni je porodiljsko isteklo 14.02 i dobili smo produzenje od 15.02 do 15.03. Po ovome bi trebalo da mi automatski bude produzeno bolovanje ali nije tako. Zvala sam poslodavca i oni su rekli da nemaju nikakvo obavestenje o tome. Ovo je samo predlog Vlade i ministarstva ne moraju poslodavci da postupaju po tome. Moj savet vam je da proverite sa poslodavcem da li ce usvojiti ovaj predlog ili ne.
Milice, da li vi radite u drzavnom ili privatnom sektoru? I da li mi mozete dati kontakt u sekretarijatu da se informisem i ja,
Hvala unapred, srdacno Vas pozdravljam
Radim u privatnom sektoru. Informaciju da mi nece produziti bolovanje radi posebne nege deteta sam dobila od poslodavca. Posle razgovora sa njima sam ulazila na sajt Sluzbenog glasnika i Vlade i nigde ne pise za produzenje bolovanja. Ni na sajtu ministarstva nista ne pise, poslodavci u privatnom sektoru nemaju na osnovu cega da produze bolovanja. Ne znam kako je u drzavnom sektoru.
Meni je 27.03. Bila zakazana komisija po drugi put tj. produženje trudničkog, pa sam zvala doktorku u domu zdravlja (ginekologa) i oni su mejlom poslali uput za komisiju. To je laksi deo. Posle su mi rekli da zovem tu sluzbu gde se obavlja komisija u Novom Sadu da im dam svoj mejl na koji ce mi poslati ocenu. Sve bi to bilo super da se oni javljaju na neki od brojeva koje sam našla na internetu. Ako neka od vas ima broj na koji se javljaju molim Vas da mi napiše u komentaru.
Da li neko ima pravu informaciju u vezi sa produžetkom porodiljskog, konkretno meni ističe 06.04?
Nema produzavanja, proverena informacije, imate i tekst ovde o tome.
Poslednji put kada sam konktaktirala RFZO dali su mi informaciju da će i porodiljska bolovanja biti produžena za 30 dana, na osnovu toga što je Sekreterijat za socijalnu zaštitu obustavio sve komisije za evaluaciju produženja bolovanja na osnovu posebne nege deteta. Da li je ovo tačno ili ne, ja više ne znam, jer u Sekreterijatu nemaju tu informaciju (oni samo upućuju ili na poslodavca ili RZFO u vezi bolovanja u njihovoj nadležnosti) Da li postoji neki pravnik koji ovo može proveriti i pomoći mamama kojima upravo ovih dana ističe porodiljsko, te nemaju predstavu šta dalje?
Meni istice porodiljsko zbog posebne nege deteta, i sta ciniti?
Hvala unapred🤷🏻‍♀️
Kod nas u Istočnoj Srbiji izgleda ovo ne važi, danas sam morala po doznake. 🤔🤨
Po doznake moraju svi krajem meseca da idu. A za komisiju kazu da se produzava za 30 dana.
Molim vas ako mozete da saznate, kako se zakazuje ekpertni UZ za trudnice, ja pokusavam vec par dana, zovem dom zdravlja i Visegradsku ali me oni uporno upucuju sa jednih na druge. DZ tvrdi da moraju u Visegradskoj jer imam uput od ranije, a u Visegradskoj kazu da oni nemaju tehnickih mogucnosti da oni zakazu nego to mora preko DZ. Cak su mi rekli idite na salter pa im trazite da vam zakazu..Da idem na saltere jel to normalno..?Hvala unapred.
Ja sam juce dobila uput za ekspertni uz u domu zdravlja, imala sam uz pa mi je zakazala za 30.4 u visegradskoj
Draga Jovana ja sam pre mesec dana zakazala za mart 23 u DZ su mi dali uput za Višegradsku..Treba te od doma zdravlja da vam daju uput oni su duzni.
Ginekolog u dz zakazuje kompjuterski,vase je samo sa papirom koji vam odstampa da dodjete na pregled tada kad je zakazan ali ono sto je problem je da li se takvi pregledi sada uopste rade?
Ja nisam iz Beograda, meni je zakazan za 31. Moj ginekolog u dz je zakazao 20 dana pre i imam uput koji sam nosila na komisiju u socijalnom da se overi. I putni nalog.
Za vreme trajanja vanrednog stanja , Porodiljsko odsustvo se automatski produzava za sve one kojima istice 15-og marta i kasnije...
Ne svima. Samo onima koji su na posebnoj nezi deteta..
Mila, da li ste sigurni? Ja sam na Bo radi posebne nege deteta, i istice mi u aprilu, i sta ciniti?
Hvala unapred, srdacan pozdrav
Posebna nega se produzava dok ne prodje vanredno stanje.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »