Komentari za tekst "Da li će roditelji plaćati privatne vrtiće za vreme trajanja vanrednog stanja?"

Komentara
13
Ostavite komentar
Takodje platili punu cenu za mart, a za naredne mesece dok traje vanredno stanje se ne placa nista. S tim da ce navodno prvi radni mesec umanjiti za isnos koji dete nije islo u martu. Privatni vrtic je u pitanju.
Ja sam svije dete ispisala ih vrtica jer ne mogu da placam plate vaspitacicama kada je i meni plata umanjena zbog vanrednog stanja,a imam i kreditza stan. Zasto drzava nebrine o socijali nego ja da placamnplatu vrticu koji ne pruza usluge ,a pri tome moram da radim i privatno placam zenu u vanrednoj situaciji xa cuva dete. Ja nemam ni za hleb vise ,a kamoli da placam privatne vrtice bez subvencije grada. Vrtici su pokazali bar privatni da ih bas briga za decu nego im je samo novac bitan.
Нешто сте побркали, не плаћате ви да би васпитачи имали плату.
Mi smo platili punu cenu privatnog vrtica za mart.
Da li neko vec ima povratnu informaciju od privatnih vrtica? Ja sam danas kontaktirala vrtic koje moje dete pohadja, za mart sam platila puni iznos. Dobila sam informaciju da cu biti naknadno obavestena kad se sistem opet pokrene...ne znam kako to da shvatim, bojim se da vrtici prolongiraju ulazak u novi mesec kako bi im platili i april. A realno je da ce vanredno stanje trajati i u aprilu.. Hvala unapred
mi smo platili pola za mart jer je dete išlo pola meseca, ali smo dobili poruku da privatni vrtić očekuje pun iznos. navodno će nam refundirati 20 odsto sledećeg meseca što je praksa kad dete ne ide u vrtić dve nedelje zbog svoje bolesti. Pritom, država je najavila ukidanje subvencija, što znači da bismo morali da platimo pun iznos bez donacije države. NžDržava je dala preporuku vrtićima da ne naplaćuju ali mislim da se niko toga neće držati... i to je baaš bezveze
Moje misljenje je da treba platiti bar deo iako dete ne ide u vrtic, jer te vaspitacice treba da prime platu, a neke su i majke, zive od toga.
Sve ovo ce se zavrsiti, i kad firma kaze da nastavljamo da radimo u kancelariji, moje dete nece imati ko da cuva ako se vrtic zatvori.
Upravo tako!
ne treba ja da pomažem vrtić nego država. je l plaćate sad frizera kod koga inače idete? pa i on ima porodicu...
molim vas za sto hitniji odgovor..
naime, razvod je u toku..da li u vanrednom stanju majka treba tj. mora dase pridrzava privremenih mera ida dozvoljava ocu deteta da ga uzima redovno kao da nije vanredno stanje?
Kao neko ko se bavi preko deceniju advokaturom (a u pravnoj praksi je 15 godina) i kao neko ko je u velikoj većini slučajeva zastupao izuzetne majke i žene prilikom razvoda i/ili vršenja roditeljskog prava Vam odgovoram:

"Vanredno stanje ovog tipa nije izgovor da dete otac ne viđa dete. Mišljenje je struke da u dogovoru sa ocem deteta utvrdite pre svega bezbedan okvir, u zdravstvnom smislu, za viđanje deteta (korišćenje maski, rukavica, intenziviranje higijene ruku detetu i ocu i sl.)"
U Beogradu privatni vrtic i boravak je u pitanju, u ulici Jove Ilica, redovno su nam naplatili mart i jos vrlo drsko govore da treba i ostalo placati jer ako ne budemo solidarni nece nam decu vratiti nazad nakon svega ovoga. Takodje, niko ne uzima u obzir koliko su oni na nama zaradili prethodnih godina, ukoliko zele da njihov biznis opstane valjda je normalno da deo svoje zarade uloze u to. Nikome nije lako ali ipak su oni dobro profitirali u prethodnom periodu i profitirace nakon ovoga opet, ali zato u ovom periodu moraju snositi najveci teret.
Drzava ce im pomoci u delu troskova malo neka uskoce i oni, a ne sve po roditeljima.
Po ovome kako naplacuju oni hoce da dodatno zarade jer za mart su im umanjeni troskovi htane, struje i potrosnog materijala. O ostalim mesecima koji se nece ici da ne govorim, a oni hoce da naplacuju punu cenu! Sramota!!
I kod nas je tako. Uplatili smo ceo iznos mart a niko nam ne daje informaciju sta sa drugom polovinom marta sto smo uplatili. Ne spominju da li ce umanjiti uplatu kad deca krenu. Jos traze da ih mi finansiramo dok deca sede kuci. Prete zatvaranjem vrtica. Pa zatvorite ih slobodno otvorice neko drugi. Imate i te kako dobru zaradu. Roditelji da vam placaju vaspitacice. Isti ti roditelji koji su ostali bez posla ili su na prinudnom. Nismo duzni to da radimo niti zelimo.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »