Komentari za tekst "Počinje porođaj: Kako da pomognete sebi dok ste još kod kuće?"

Komentara
4
Ostavite komentar
Drugi porodjaj ,nisam cekala nista kuci. Jednostavno se sigurnije osjecam u bolnici. Jer sve lepo objasne ,da nema potrebe da razmisljam sta je. U 11 usla u salu ,u 11 i 45 se porodila :)
Prvi porodjaj isto tako,u bolnici. Dosla u 9,prikljucena mi indukcija. U 12:50 probusili vodenjak ,u 13:40 se porodila. Sve mi je sigurnije u bolnicu. Mozda sto sam ja panicar. Ne znam. Nismo sve zene iste. Kako god. Svakoj zeni na ovom svijetu zelim svu srecuu prilikom porodjaja,pa bile one kuci ili u bolnici! 😊
Mislim da svaka žena zna šta je za nju najbolje. Nekome više prija da bude što duže kod kuće, a nekome da što pre stigne do lekara jer se oseća sigurnije. Tri puta sam se porodila i svaki put je bilo drugačije. Preporučujem svim trudnicama da pogledaju neki video o Hypno-birthing tehnici. Ne verujem u priču o bezbolnom porodjaju bez lekova, ali pomože barem u nekoj ranoj fazi porođaja.
Meni je pukao vodenjak i odmah sam imala naporne. Otišla u bolnicu, tamo otvorena 2 prsta sama... U roku od 3 sata se porodila...
Da sam sedela kuci i cekala,ko zna sta bi se desilo. Za 48 h se otvorila 1,5 prst,a ctg zakucao. Na dva min kontrakcije. Bila sam sama kad mi je ispao cep,a i posle. Naravno da su me vratili u pola noci. I ne,nisam panicila.I htela sam da me zadrze,ujutru jesu. Bolje nego da budem sama kod kuce i da cekam bolove.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »