Komentari za tekst "KAKVA SU NAM PORODILIŠTA? Novo Bebac istraživanje!"

Komentara
109
Ostavite komentar
Ima li neko iskustva sa Zemunskim porodilistem? Trebalo bi da se porodim tamo za mesec dana pa me zanima kakvi su Vasi utisci :)
Par stvari o porodilištu u Pančevu... Osrednja ljubaznost osoblja koje tamo radi, hrana loša(ali to je valjda normalno), higijenski uslovi - užas! Izuzetak je apartman (preskup, 4000 na dan, a pri tom ništa ne radi(klima, tv, vodokotlić). Tople vode nema, osim od pola 5 ujutru pa nekih 20ak min.tako da ostatak dana ne planirajte da se istuširate, osim ako ne ustanete u cik zore! Hodnici, prijem i doktorske sobe, odnosno svuda gde lekari kroče, se čiste redovno, al tamo gde ne zalaze je krajnje zapušteno. Recimo toaleti za trudnice.. Urin, izmet, povremeno krv, a jednom čak i obmotan kateter oko wc šolje. Koriste ga i ovi što dolaze u posetu pa uriniraju i ispred wc kabina. Osoblje koje čisti odlazi u 16h tako da posle toga nek vam je Bog u pomoći. Na moj komentar o zapuštenosti toaleta, dobila sam prijateljski savet od jednevmed.sestre da nuždu vršim u kadi gde se žene tuširaju, na šta sam bila zgranuta! U jednoj od soba za trudnice(na patologiji) je ceo jedan zid zabuđao(tako je već nekoliko god) do te mere da komadi otpadaju, npr.pravo na vaš stočić u hranu, čašu s vodom..Ali šta je posebno bitno da znate, te vas molim da dobro upamtite, kad dolazi vizita, sve mora biti cakum pakum, zategnuti kreveti, čaršafi, sve sklonjeno sa stočića, žene okupane i sređene, i frizura, a ako možete malo se i našminkajte! Ne želite da se lekari uplaše! (takođe savet od sestara koje su uvek našminkane i sređene) Što se lekara tiče, osrednji stručnjaci (osim par izuzetaka), nekad i vrlo neljubazni i nadmeni, ali to je valjda isto normalno. Što se samog porođaja tiče, nemojte da banete kao "padobranac" na dan porođaja jer ćete proći jako loše. Obezbedite lekara na vreme mnooogo pre porođaja, dobro ga podmitite kako bi vas uopšte porodio. Ako želite epidural, možete i to da sredite, naravno. Na sve imate prava i to, kažu besplatno. Hm? Nažalost i to plaćate, ali moj topli savet vam je da to ne radite, zato što ga svakako nećete dobiti. Politika im je takva da će to lekari sprečiti na svaki mogući način jer ne znaju da porode ženu s epiduralom. Ako se pitate koliko iskustva imam u tom porodilištu,rećiću samo 2 porođaja (obe trudnoće rizične tako da sam provodila i mesece tamo). Da li ima nešto pozitivno? Da, porođajne sale, vrlo čiste i uredne. Babice su takođe za svaku pohvalu, bar ove koje rade sa porodiljama (ali ne i one koje rade sa bebama i koje su podrška dojenju isl. - To nećete dobiti!) I par izuzetaka sa odeljenja za patologiju. Od par stvari ispade čitav esej. :) Uzgred, molim žene da pišu o ovakvim stvarima kako bi se znalo kakva su porodilišta i uslovi u njima i da se, makar ovako, ujedinimo, ukažemo na greške, i možda nekad, bar za buduće naraštaje, izborimo za bolje uslove i bolje ophođenje prema ženama, trudnicama i porodiljama prvenstveno! Zato što je to najosetljiviji ali istovremeno i najbitniji trenutak u životu svake žene, pa nek prođe makar koliko toliko pristojno!
Trudnica sam i ovo mi je prva trudnoca. Tako da se prvi put susrecem sa svim desavanjima. Kod Dr Pedje Miholjcic sam i zaista divan i odgovoran doktor. Posvecen. Ali sestre su najveci problem. One su bukvalno menadzeri doktorima. One se pitaju koga ce i kada da prime. Upornk sam zvala njegov kabinet tj sestru koja je kod njegada zakazem uktra zvu gde mi se niko nije javljao 7 dna. Bezobrazluk. Kada sam uz pomoc veze dosla licno do doktora ne zna covek sta ga je snaslo. Izvinjava se i od sad da se cujem licno sa njim. Sestre na patologiji su me izgrdile najstrasnije jer sam "upala" na pauzu. Gde mi je otvoreno trazila da donesem kafu jer mukice nemaju ata da piju niko nista da im donese a ne pada im na pamet da kupuju. Citiram njene reci. Na sledecoj kontroli me je prepoznala i za rad dobrog utiska sam ponela ono sto je trazila ne bi li bila ljubazna. Po pricama drugih trudnica za De Pedju sam zaista cula sam reci hvala i svi kazu da je prvenstveno dobar covek sto sada sa sigirnoscu mogilu i da potvrdim . Valjevo ❤
Porodila se u Beogradu, Narodni front. Samo porodiliste je sredjeno i renovrano, ali sobe, toaleti i kupaonice blagi uzas. Ali apatrmani koji se dodatno placaju su odlicni. Sestre rade posao, ali samo kad im poviknete :) jer svi su zaista u velikoj guzvi. Sve u svemu, ja imam dobra iskustva jer mi je zapala trokrevetna soba i srecom brzo smo izasli. Lekare i sestre moram da pohvalim, jer su bez obzira na okolnosti, pre svega izuzetni strucnjaci.
Ja bih volela da vidim i rezultate istrazivanja gde ce doktori, babice i ostalo bolnicko osoblje govoriti o svom iskustvu sa porodiljama .Kakve su porodilje,koliko im je bilo tesko ili lako da uspostave kontakt i saradnju sa njima,koliko su im porodilje pomogle ili odmogle da svoj posao dobro odrade,koliko su same porodilje vodile racuna o higijeni i bonickom inventaru,kako su se ophodile prema babicama,sestrama,kako su se ophodile prema hrani koju su tamo dobijale itd...Uvek postoje dve strane medalje.
Da li neko ima iskustva sa Medigroup ili Belmedic porodilisttima? Posle svih horor prica koje sam cula o drzavnim, stvarno razmisljam da se porodim privatno...
BELMEDIK- Idite kod Dr Uros Ravelic necete se kajati!
Prva dva porodjaja su mi bila Drzavna NAJGORE iskustva, i Carski bila sva 3 porodjaja ovaj Zadnji bio rizican jako i opasan ali nisam osetila nista,
Rez bio mali i nevidi se jako smo zadovoljnA
Ne treba nista da nosite sa sobom
Sve imate tamo za vas i bebu, jako ljubazno osoblje, moze pristvo muza u apartment i da prenoci sa vama imate hranu ukljuceno za oboje, dosta toga ima ako neko ima pitanja neka se javi.
Hrana odlicna usluga 10/10 bez jednog prigovora za sve
Ja sam se dva puta porodila u MediGroup i imam divno iskustvo sa oba porodjaja. Sve preporuke za dr Milicu Kostic Andjelic!
Porodila sam se u Belmedicu pre dva meseca i svakoj trudnici bih bez dileme preporucila njihovo porodiliste. Retko se moze cuti da neka zena ima pozitivna iskustva sa porodjaja, a moji su vise nego pozitivni. Ogromna posvecenost doktora i sestara, a brine se o svakom detalju. Opremljeni su maksimalno i nije potrebno pakovati i nositi torbu kao u drugim porodilistima. Sobe su ciste i uredne, a hrana kao u najboljem restoranu. Najvaznije od svega je sto znate da u svakom trenutku neko brine o vama i vasoj bebi na pravi nacin, bila sam bezbrizna.
Zdravo, ja trenutno vodim trudnoću u Belmedicu kod doktora Vajsa, ali nisam bas zadovoljna, zanima me kod koga ste se poradjali?
pozdrav milice, ja sam se porodila u medigrupi pre dve godine i imala ali bas uzasno iskustvo, jel imas neki savet za belmedic razmisljam tamo da odem ovoga puta, jel ima neki drugi doktor koga bi preporucila?
pozdrav!
Koji je razlog da predjes iz Medigrup u Belmedik?
Razmisljam isto ali me zanimaju tvoji razlozi
Kod kog doktora ste bili u Medigroup? Uglavnom sam cula pozitivna iskustva pa je dobro znati koga izbegavati ukoliko se odlucimo za porodjaj tamo - jos se premisljamo.
Ne da sam imala lose iskistvo nego sam jedva prezivela u Medigroupu izgubila 3 l krvi atonija uterusa zbog lose anestezije trauma dozivotna
Tamara, bas mi je zao zbog Vaseg iskustva. Nadam se da ste sada dobro i Vi i bebica. Mozete li mi, molim Vas, reci da li je bila rizicna trudnoca i ko je radio porodjaj. Znacice mi. Hvala Vam.
Pozdrav Milice, da li možeš da kažes zbog cega tacno nisi zadovoljna? :/
Zdravo ! Da li si se porodila u belmedic ? Ja planiram tamo pa em inetresuje tvoje iskustvo.
Hvala.
Kako si prosla? I ja planiram isto...
Jako lose iskustvo iz porodilista u Jagodini,hrana ocajna,higijena u kupaonicama i toaletima uzasna,sobe tu i tamo,sestre i babice,drske,drcne i bezobrazne,sve u svemu blagi uzas i katastrofa,necu se vise nikada vratiti tamo!
Porodjena u Zrenjaninu...odlicno porodiliste, doktori i sestre...hrana za moj ukus cak preobilna...sve pohvale...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »