Komentari za tekst "Evo u kakvim uslovima borave tek porođene mame"

Komentara
73
Ostavite komentar
Porodila sam se u Dragisa Mosovic porodilistu,sobe su dvokrevetne i svaka soba ima svoje kupatilo,higijena je super,osoblje takodje,mislim da je to jedno od boljih drzavnih porodilista.
Pre skoro 5 godina se porodila u Mišoviću(carski rez) i sad krajem novembra čekam takođe, uslovi su sjajni, od higijene do osoblja. Doduše ja sam bila u nešto većoj sobi, nisu baš sve sa po dva kreveta ali toalet i sve je bilo čisto i redovno su nas obilazili svi. Nije sve preko veze, niti potplaćivanja, mana mu je što je mali kapacitet i jednostavno kad se popuni šalju dalje, a i doktori iz doma zdravlja zato izbegavaju da daju upute.
Sobe su dvokrevetne samo na odeljenju za carski rez, na koje smestaju prirodno porodjene trudnice jedino ukoliko je guzva. Inace je po cetiri kreveta u sobama, a ako je bas navala-dodaju i peti. Higijena-kako kad. Tri puta sam se tu poradjala, pa znam.
Tako je, ali tu bez dobre veze ili debelog džepa ne možeš da priviriš. Zato su takvi uslovi.
Ne bih se slozila, ja sam se porodila tamo bez ikakve vezei placanja, i svi su bili predivni!
Ja sam se porodila u Dragiša Mišović sredinom jula 2018.
Nikakvu vezu nisam imala i nikoga nisam potplatila.
Nosim pozitivne utiske iz porodilišta i sada vodim drugu trudnoću u istom, takođe vez ikakve veze i mita - opet samo sa uputom koji sam
Fobila iz državnog Doma zdravlja.
Tako da... Ne verujte u sve što čujete.
Porodila se u maju u Kragujevcu, uzas! Posteljinu i spavacice nam menjaju iskljucivo pred vizitu, zajednicko kupatilo, toplu vodu iskljucuju od uvece do ujutru, kreveti previsoki, a kreveci za bebe (koji su pored naseg kreveta) veoma niski i nije postojao nacin da tu spustim ili uzmem bebu dok ne sidjem sa kreveta, sto mi je jako tesko padalo zbog rane. Svuda prasina i jako prljavo, bube samo setaju. Hrana odvratna. Tuga...
Ja sam se tamo porodila u aprilu i ne delim isto misljenje. Kupala sam se i u 2 i u 3 i 5 ujutru bilo je tople vode, spavacice i posteljine su nam menjali kad god trazimo. Hrana mora da bude dijetalna i neslana, ne znam sta si ocekivala u bolnici. Jedino je stvarno velika mana to za visoke krevete i krevetice za bebe.
Porodila sam se pre tri meseca u Narodnom Frontu, delila sobu sa još šest žena, posteljina čista, sam menjaš kad se isfleka, spavaćice isto. Kupatilo jedno na ceo sprat, čistilo se često ali na toliko ljudi verovatno nije moglo da bude bolje a bilo je uglavnom krvavo. Veliki minus dajem osoblju za laktaciji gde ni jedna nije htela da mi pomogne, čak me je jedna verbalno napala a kad sam joj tražila pomoć samo se okrenila i otišla.
Potvrdjujem sve gore navedeno. Porodila sam se tamo pre dva meseca, nas sedam zena bile smo jedina ispomoc jedna drugoj. Kupatila su ocajna, da dodam da je i jedna kanta za smece na jedno kupatilo, tako da se do jutra ne moze uci unutra od smrada i smeca, jer se prazne jednom dnevno. Hrana je pristojna, ali osoblje, nazalost, i nije (cast izuzecima).
Gak Visegradsla, porodila se 15.8.2019..na carskom rezu, molila sam boga da ne dobijem neku bolest...posteljina se ne menja, nostite podloske inace ako nemate svo vreme lezite u krvi...kupatila horor, porodila sam se u cetvrtak i izasla u utorak za to vreme cistacicu videli nismo...plivali smo u djubretu!savacice ako nemate svoju bicete u krvavoj dok ne odete kuci!!!HOROR
Tacno. Porodila sam se u vanrednom stanju, nas 2 u sobi, cistacica ne ulazi. Lezis u krvi jer posteljinu ne menjaju (jos su me pitali imam li ja cistu beku da im dam, treba za drugu sobu).Hrana uzas, jos kuvarica govori sestrama ako neces da jedes. Uzas.
U Vrscu nas 6 u sobi. Wc za celo odelenje. Posete traju 5 minuta i to ispred vrata porodilista. Higijena tu i tamo. Neke babice i sestre fine neke nadrkane boze sacuvaj. Posteljina se ne menja jer ti kazu da ne rsdi ves masina i da pazis da ne umazes. A tek na porodjaju da ne pisem kako je bilo.
Betanija je otprilike kao i Zrenjanin na slici. Sasvim je pristojno i čisto. Ne znam šta bih rekla za žene koje se javljaju iz inostranstva. U Srbiji ne postoje takva porodilišta,i mislim da je degutantno slati ovakve slike i natrljavati majkama u Srbiji na nos u kakvom ste se luksuzu porodile! Dovoljno im je teško i mučno i bez vaših slika i komentara. Mi se ovde borimo za bolje uslove u porodilistima,bolnicama,položaju majki i trudnica u društvu,a vama sve najbolje tamo gde ste, al ovim nam ne ponavljam,ne pomazete,samo se hvalite. Meni je sve to iskreno,bljak! Ništa lično!
Ja živim u Austriji. U bolnici je bilo čisto, menjaju posteljinu, dobiješ čistu spavaćicu, iznose smeće. Što se tiče kupatila, zavisi koja je bolnica u pitanju, trude se da bude čisto ali neke bolnice, kao i u Srb. imaju dva kupatila na celo odeljenje. Ove luksuzne slike koje žene stavljaju su sve privatne bolnice i apartmani debelo plaćeni. Verujem da i u Srb. kad se plati, privatna bolnica izgleda skroz drugačije. Lako je hvaliti se.
Ja sam se porodila u Ch u drzavnoj bolnici sa sinom,i mogu ti reci da je bilo nas dve u sobi.Tj bukvalno dva dana sam bila sama,treci dan sam izlazila.Nisam platila nista,sve je zdravstveno osiguranje platio,sa cerkom sam se porodila u privatnoj klinici i isto nisam platila nista.Isto mi je bilo kao u drzavnoj samo sto na privatnoj doktor prisustvovao porodjaju,a u drzavnoj je bila samo jedna veoma iskusna mlada babica.I hrana je bila sta izaberes sa menija.
To je super, tako bi trebalo i da bude. Ali ove slike, gde bolnice izgledaju kao hoteli sa 5 zvezdica, to se sve plaća, nije to za džabe.
Porodila sam se u Somboru pre skoro 6 meseci. Veoma sam zadovoljna. Kad gledamo ove sobe iz inostrantva nase su tuga. Ali Somborsko porodiliste je prilicno cisto. U svakoj sobi ima kupatilo na 4-5 zena, cisti se svaki dan, minimum jednom, a nekad i dva puta. Kreveti nisu najsjajniji, ali nisu ni katastrofa. Spavacica nema, ali iskreno, meni je logicno da to nosim svoje, tako da sam ja 3 ponela. Benkice za bebe imaju, i sasvim su pristojne. Osoblje takodje divno. Jako lepo iskustvo.
I u Banjaluckom porodilistu nista nije bolje. Zgrada ginekologije se raspada, sobe katastrofa, kreveti stari, izrabljeni, neudobni. Posteljine stare, pocjepane. Bukvalno lezite u vlastitoj krvi 3 dana (ili na nesrecu i duze). Wc i prostorije za tusiranje neuredne, neuslovne, smrdi. I jos na te sve lose uslove dodju neuredne zene koje cesto vrse nuzdu pored wc solje ili ostavljaju krvave uloske po podu, umivaoniku... Sta da vam kazem... Ukratko, zivot vam se smuci. Jedino dobro je osoblje. Naravno, kao i svugdje, ima izuzetaka, ali vrlo malo. Uglavnom su ljubazni i odvoje vremena za vas koliko god je potrebno. Jadna li nam drzava, gdje mi donosimo nove zivote.
Dobro je da nema slika GAK Visegradska. Najvece porodilisite u Srbiji, Univerzitetska klinika. Porodila sam se u martu ove godine, na odeljenju carkog reza izlaze crvi iz slivnika. Da da CRVI! Hvala onim sestrama sto su brinule za nas. Pljunula bih sad one babice za laktaciju, zamalo mastitis nisam dobila pored njih. Jedno kupatilo je za dve ili cetiri porodilje zavisno od sobe koje se NIKAD ne cisti. Spavacica nema, a ako imas jednu jedinu ona je umazana, stara, iscepana. Posteljina se ne menja vec nosis podloske od kuce da ne lezis u krvavom. Kada vidim ove slike osecam se ponizeno i kao da sam nize vrste u odnosu na zenu koja se porodi u Stokholmu.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »