Komentari za tekst "Hvala, bako, ali sada možemo sami"

Komentara
11
Ostavite komentar
A sta cemo mi sto zivimo sa svekrvama?! Kako da ih se resimo kad su stalno tu?!
Jao što sam sve prošla sa svojom...nebi poželjela nikome . Od toga dok sam dojila di mi je upadala u sobu i svaki put nisam ništa dobro napravila. Čupala malenu za kosu kad bi zaspala na grudima ...guranje čokolade po skrivećki sa samo 6mj. Itd
Sad sam opet trudna . Zbog supruga nemogu je spriječiti da dođe. Al bojim se da ovaj put neću imati strpljenja . Malena jako voli svoju dr baku al je nemogu pustiti kod nje jer svaki put kad je ostavim. Ova dojuri i na silu odvede malenu kod sebe..
P.s suprug kaže da je problem u meni.
Jako je dobar otac. Al ponekad ko da je slijep pored zdravih očiju .
Najvece hvala samo mojoj mami. Od prvog dana je bila od najvece moguce pomoci. A nije bas dobrog zdravlja i ima i godina.
O ovoj drugoj ne bih da pricam... 🤨
Ja nisam nažalost imala ni svoju ni njegovu majku da mi pomognu, budite srećne ako imate pomoć i ne tražite im mane.
Moja svekrva je htela da pomaze kad se beba rodila i dolazila je stalno, ali na stranu to kada je za svaku ali apsolutno svaku stvar zvocala i pametovala kako i sta treba raditi tako da mi je sve preselo.U pocetku sam trpela i govorila sebi da ja preterujem da sam pod uticajem hormona razdrazljiva itd.ali kako je vreme prolazilo ona se bukvalno preselila kod nas kao da nema svoju kucu i sve vise i vise pametovala.Kada smo joj suprug i ja rekli da je vreme da ode ona se naljutila do te mere da nije htela danima da prica sa mojim suprugom! Nakon nekog vremena sam saznala i sta zaista misli o meni, tako da vise nemam nikakav kontakt sa njom.Jedna jako sujetna i losa zena.
Moja svekrva je jedno zlo od zene, ne samo da nije htela nista da pomogne, u trudnoci ili nakon rodjenja deteta, vec se je svojski trudila da sto vise uznemirava i mene i bebu. Zivimo u istoj kuci, a na razlicitim spratovima, pa kad ona cuje da ja pevam bebi i uspavljujem je ona se dovati usisivaca i krene da usisava stepenice, lupa po radijatorima, pojaca televiziji...ma haos. A da pomogne nesto nije se setila.
Sreca da i moja mama zivi u istom gradu pa je dolazila da pomogne oko bebe, rucka, vesa...ma svega.
P.S. Tekst bi trebalo da nosi naslov"Hvala, bako(mamina mamo)....
Muz i ja zivimo u istoj kuci sa njegovim roditeljima, oni na 1.spratu,mi na 2., ja stvarno ne znam kako bi bez svekrve, sin ima sad 9meseci,ona ga seta, ljuska.. A ja za to vreme odmaram, i evo hvala Bogu odmorna stalno.. Pomislila sam i ja da ce mi u jednom trenutku poceti smetati zena, a onda sam shvatila da imam i ja dusu :) srecna mama, srecna beba
Ja nisam dozvoljavala da niko spava tu. Sve sam sama radila. Iako su babe i dede blizu, niko se krpe i pegle nije dohvatio. Doduse moja mama i jeste. Od ove druge jedino sto dodje, toliko mi izgnjavi dete, da cim se unervozi, ona pobegne, a meni ostavi da je smirim, a ona bas tad mora da zuri. Tako da buduce babe, ako koja cita ovo, pomozite novim mamama tako sto cete im skuvati rucak, ako sta uspete, posklonite im. I pustite ih da se sami naviknu na bebu i na novonastalu situaciju.
Ja zivim sa svekrvom, koja osim sto mi ne pomaze, moram i da rasklanjam za njom jer je jako nemarna. Beba ima 8 meseci, sad je u fazi kad sve hoce da dohvati i svuda da se zavuce, a ona ostavlja nered za sobom. Ni u trudnoci mi nije pomagala, da raskloni sudje, prostre ves, ma nista. Bebu ni jedan put nije presvukla, nahranila ni nista slicno. Mnogo bi mi lakse bilo da ne zivimo zajedno, jer mi stvara dupli posao. Nikakav osjecaj nema za djevojcicu, kao ni ona za nju, verovatno oseca dete.
I kod mene isto... mama ne zivi u istom gradu a opet dolazi cesto i pomaze mi maksimano. A svekrva zivi ispod mene i ni jednom nije uzela dete u ruke... pogleda ga kada se sretnemo na stepenicama...da ne pominjem da mi nista apsolutno oko kuce a i njega nije pomogla. Uzas.
Ista stvar, samo nam napravi haos hihi haha i ode... a ja i sa uznemirenom bebom i sa haosom 🤦🏻‍♀️ moja majka nije blizu, dok je bila tu pomagala je što se tiče ručka ili kupanja bebe, al svekrva mi samo odmogne 😅
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »