Komentari za tekst "Bebac.com za TV Prva: Skandal je blaga reč za novi Zakon o finansijskoj podršci porodici s decom"

Komentara
123
Ostavite komentar
Каква је садашња ситуација што се тиче плаћања трудничког боловања... Радим у Пошти нешто више од 3 године, на трудничком сам званично од 14.септембра, када би требала да ми буде прва уплата, да ли се чека? Хвала пуно на било каквој информацији... Заиста сам у ситуацији, имам још једно дете од 5 године, супруг ради, али знате већ како овде иде, једна плата за стан, друга за храну... Од моје “плате” смо се до сада хранили... Сада како ћемо не знам... Јако се плашим да ће абнормално да ми касни уплата и баш смо у проблему, молим вас за одговор...
Smešne ste pojedine sa ovim komentarima pojedi sendvič i sl. Pa te što kucaju komentare za sendvič su sirotinja isto kao i vi što primate minimalac. Ko je sposoban da zaradi on dobro živi ko god je na vlasti i ne piše komentare za sendvič.
Zene, 25.09. na trgu Nikole Pasica od 17h je protestna setnja:
https://www.facebook.com/events/462239650851613/?ti=cl

Vidimo se!!!
Bas ćemo da izadjemo na ulice... Žene, vi se ovde virtuelno pobiste, šta bi tamo radile... Dok je robova biće i robovlasnika. Čim ćutimo znači da nam je dobro... S gde crno dobro...
UZAS!
Ne verrujem sta citam, da jedna zena ne moze da podrzi drugu i da se makar u necemu slozimo. Al ne, mi pljujemo jedni druge. Svaka cast onima koji misle da je dovoljno da primamo po 2,3 hiljade dinara, iako su mnoge od nas zaradile da bi imale i na tom porodiljskom i sad im oduzeto pravo na licnu zaradu koju nam ne poklanja drzava nego koju smo zaradile.
https://www.facebook.com/events/462239650851613/?ti=cl
Zene,dokle vise? Ajmo lepo na ulice..Nema druge!!!!Bebac ,ako se zaista zalazete za nas,pomagajte da uradimo nesto konkrerno!
Ovo je sramota! Nemacka? u Nemackoj svako dete prima 500€ do 18.godine mame mozda nemaju porodiljsko godinu dana ali te zene tamo rade za 2000€ i rade 4h dnevno! Kada sam ostala trudna, nisam htela da otvorim trudnicko odmah i ako sam krvarila, radila sam u optici primala 10000 dinara a bila prijavljena na minimalac! Kada sam saopstila poslodavcu da sam trudna da bih radila do 6.meseca dobila sam OTKAZ! E to je zasto treba otvoriti bolovanje sramota. I kajem se sto nisam otvorila bolovanje cim sam saznala.
I to je to, sad cutimo , nema nikakvih vesti, cuti se o novom zakonu, pocele prve isplate, sve u svemu nista se nije promenilo, zene i dalje dobijaju manje od 5000 din za porodiljsko. Zasto se cuti ne razumem ?
Pre prve trudnoće sam radila 2,5 godine. Radim vec mesec i po dana, dakle isteklo mi je porodiljsko i vratila sam se na posao E sada, po novom zakonu, od prvog porodiljsko mora da prođe 18 meseci da bih dobijala zaradjenu platu kada budem odlučila da rodim drugo dete. Dakle, između isteklo prvog porodiljsko i početka drugog mora da prođe 18 meseci. E to je sramota. Iako imam ugovor na neodređeno vreme. Ako je drugacije neka me neko ispravi.
Ne, ne racunaju vam se meseci u toku trudnickog i porodiljskog samo za poslednju trudnocu. Prethodno bolovanje ulazi u obracun kao da ste radili.
Jaoj, super ako je tako...od kako je krenulo ovo sa tim novim zakonom pocela sam sa nerviranjem sta cu i kako cu.
Iako stojim iza toga da nije fer prema drugim zenama ako im se bas preterano smanji taj iznos.
ne, meni.nije.proslo 18meseci izmedju dva porodiljska i dobila.sam.resenje.na.pun iznos, mislim da je samo bitno da je staz povezan 18meseci bez prekida
Ljudi, pre svega, radjate decu sebi, a ne drzavi, radjate onoliko dece koliko zelite, koliko mozete i koliko mislite da treba, bar se tako radi u civilizovanom svetu. U redu je da drzava podstice natalitet ali vi tu decu podizete i vi treba za njih da radite i zaradite, drzava ima para onoliko koliko svi mi radimo i zaradjujemo, tj. koliko doprinosa uplacujemo. Dakle ukoliko zelite da pristojno zivite sa tom decom, prvo treba da se pristojno zaposlite i radite odredjeno vreme kako biste sebi i svojoj porodici obezbedili uslove, a ko je to uradio imace punu podrsku drzave Srbije sto se tice punog iznosa plate za vreme bolovanja. Sad se ovde neki zale sto ce imati platu 5000 din... pa imace platu proporcionalnu svom radu. Moze onda neko ko nikad nista nije radio da pita sta cu sa 0 dinara ili neka devojcica sto je zatrudnela sa 17 godina sa pita kako ja da zivim sa detetom a nisam ni skolu zavrsila.

Svako je sam krojac svoje sudbine.
Sto se tice svih negativnih komentara koje sam dobila - Slazem se samo da zaista nije u redu da se bolovanje ogranicava na 150 000, i zenama sa velikim platama bi trebalo kao i svima da se racuna prosek 18 meseci jer su one to zaradile i uplacivale takodje velike doprinose. Ne, nisam iz vladajuce stranke i nemam ama bas nikakve veze za politikom i hvala necu sendvic ni kacket ni hemijsku. I svi koji pricate kako treba otici, izvolte idite, sta cekate? Ja ne kazem da se ovde mnogo dobro zivi, i da, naravno da su u evropi generalno mnogo bolji uslovi zivota (kao sto su u mnogim zemljama i mnogo gori), ali od kukanja nema nista. Ili radite na tome da vam ovde bude lepo, borite se na sve nacine za svoju decu i sebe, ili, ako mislite da zbog drugih ovde ne moze da vam bude lepo, idite!
Apsolutno se slazem sa Vama!
Ivana, da bi pristojno živeli i zarađivali, trebalo bi da odemo iz ove države. Ovde postoji problem što se zakoni ne sprovode od samog početka, počevši od zapošljavanja preko partijske knjižice, redovne prijave na minimalac (a plata na crno je veća), nehumanih uslova na radu, i sl. Slažem se sa tobom da svako traba da rađa dete onda kada je u mogućnosti da ga izdržava bez ičije pomoći, ali čemu onda priče o podršci države natalitetu?
Sa jedne strane se slazem sa vama, ali drzava je mogla da se zastiti na drugaciji nacin... Zasto komisija odobrava trudnicko bolovanje svim trudnicama ako je sa trudnocom sve u najboljem redu i posao ne ugrozava zdravlje bebe i majke? Ja sam trenutno na bolovanju, trudnoca mi je proticala savrseno sve do odredjenog trenutka negde na polovini trudnoce, i to sto je ugrozilo moju trudnocu je upravo posao koji radim, otisla sam na bolovanje i uradila sve da trudnocu iznesem najbolje sto mogu, i na kraju je moje dete jedva zivu glavu izvuklo na porodjaju. Nisam od onih zena koje odmah po zatvaranju porodiljskog otvaraju vec novo trudnicko, radicu sigurno 18 meseci, ali raditi u trudnoci sigurno necu jer necu ponovo da rizikujem zivot sopstevog deteta i zbog toga sto cu otvoriti trudnicko bolovanje moracu da prihvatim da mi naknada na bolovanju bude znatno manja od moje redovne plate. I da napomenem samo da u firmi u kojoj sam zaposlena nisam od "juce", dakle, nisam se zaposlila samo da bih decu izradjala, isla na bolovanje i iskoristila drzavu za platu.
Sad zvucis kao gospodja iz ministarstva koja je rekla: poslodavvu je zena potrebna da radi, ne da ide na trudnicko bolovanje. Ok, neka bude i tako kako kazes. Sta cemo sa zenama koje imaju zarade preko 150 000 rsd, a ne mogu vise od toga dobiti. Koliki su bili njihovi doprinosi i porezi? Zasto 18 zarada? Napredovala sam pre godinu dana i zarada mi je povecana, ali ce naknada za porodiljsko biti manja jer mi uzimaju prosek poslednjih 18 meseci. Mislim da si i sama svesna da je zakon nakaradan, nego pises u ime nekoga. pozz
E svaka cast! Ne treba ni da prave decu, oni koji ocekuju pomoc drzave.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »