Komentari za tekst "Navike u ishrani stiču se kod kuće, ne u školi"

Komentara
4
Ostavite komentar
Moje dete ne ide u vrtić. Ali me interesuje na koji način postignete sve to da date detetu ukoliko ono u vrtiću provede najmanje 7-8 sati (uz to i odlazak u vrtić i povratak kući)?
Npr. moje dete ima tri obroka i jednu do dve užine. Kada bih ga slala u vrtić u pola osam, vraćala oko četiri-pet ne znam kako bih (izuzev vikendom) uspevala da ga hranim zdravo, ipak je to pet dana u ned.
Da me bude zabune, radimo i suprug i ja, ali smo prema vrtiću i pored toga sto nam je mnogo naporno ( bez pomoći) na oprezu, jer su deca kod nas non-stop bolešljva i takve ih šalju i u vrtić ne zalečene, a i aktivnosti koje imaju ne privikavaju neko veliko zadovoljstvo i podršku razvoju deteta (nekada je sve bilo sadržajnije).
Hvala,
Pozdrav!
A šta raditi kada u vrtiću za jaslene grupe za doručak nude picu/kroasane/pogačice...sve uz potpis nutricioniste!?
Trudim se da svoje dete hranim zdravo 11 meseci, zbog posla, upisemo ga u jasle, gde za dorucak dobije rol virslu! Ja i dalje ne mogu da verujem🙄
Marija,
poenta teksta je da ne možete uticati na vrtićki jelovnik, ali možete na porodični. Ako je dete sleklo kući zdrave navike po pitanju ishrane, neće nekoliko nezdravih obroka nedeljno uticati na to. Ćerka moja takođe u vrtiću pojede gluposti koje kući nikad ne bi, petit keks sa dokom iz tetrapaka za užinu, obavezno parče belog hleba i bez salate za ručak i sl. ali kući pojede zdrav doručak pre odlaska, voće po dolasku, zdrav ručak ili večeru. Vrtić nije uticao da njene navike u ishrani.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »