Komentari za tekst "Zašto trudnicama na bolovanju kasni novčana naknada?"

Komentara
153
Ostavite komentar
Kad ce za preduzetnice biti isplata.? Ja sam na bolovanju od početka decembra. Termin mi je krajem aprila. Jos nijednu platu nisam primila. Kad god zovem, kazu nece jos i da za vlasnice ide sporije. Zna li neko koliko sporije? Izgleda mi da ce da mi se spoji trudnicko i porodiljsko.
Sto se preduzetnica tice, duplo smo ga ugasile. Drzava nas gleda kao da smo multimilionerke... ja cekam refundaciju 1 meseca bolovanja koje je otvoreno 15.01. Sada je kraj oktobra, beba ima 6 i po meseci. Od para ni traga...
Ko god ovo da procita- nemojte se nikad baviti preduzetnistvom u ovoj budjavoj zemlji. Nemojte nikad otvarati nista legalno. Ne dajte im ni dinara za poreze!
Oprostite a koga zovete?
Koga ja mogu da pozovem da pitam, jer mi evo vec drugi put kasni za devet meseci....
Znaci ja da se nadam sad u aprilu prvoj uplati(posle 4 meseca) ujedno cu se i poroditi. Nisam na najnizoj osnovici prijavljena, a kazu ovde kod nas da se neto plata deli sa 1,5 i da kad počnu da uplacuju onda ide mesečno. Samo da počnu vec jednom 😂
Nema na čemu u istoj smo situaciji,da mi nije bila uplata u petak(koju sam vec potrosila)izludela bih.Predala sam za porodiljsko i po nekoj logici ako imate vise od 18 meseci staza ne bi trebalo biti manji od minimalca ili koliko ste uplacivali sebi platu.
Hvala lepo na odgovoru. Tako je, kaznjene smo čak i više, nemam od čega vitamine da kupim. Ovo je strasno dokle smo stigli. Jos pitam kako se obracunava porodiljsko, niko ništa ne zna.
Pozovite direktno Rfzo kazete LBO i oni ce vam sve reci
Strasno, nas preduzetnice kaznjavaju ne ide nam staz,nema uplate.....Ja sam zvala stalno izgleda da sam sve smorila.I meni su govorili da moraju da provere nesto sa poreskom upravom ali mi tu nista nije jasno sta se proverava kad predaje papire da he sve izmireno.Sad nam je novac naj potrebniji
Ne, zovem socijalno u našem gradu, kazu nece jos i da ide sporije za vlasnice zbog neke ravnoteze u budžetu. Ko zna sta li lupetaju. Uglavnom, ja od decembra ne radim i nemam primanja.
Beograd je u pitanju.Jeste li zvali Rfzo
Isto sam stavila radnju u mirovanje. Prvi mesec je išao na moj teret, tako da mi se računa od januara. Koji grad je u pitanju?
Ja sam na bolovanju preko socijalnog od 31.12 uplata za taj dan mi je bila pocetkom marta a za januar uplata mi je legla u petak.Preduzetnica koja je privremeno stavila firmu u mirovanju.
Da li moze neko sa portala da pita nekog ili da skrenu paznju posto nas pojedince ne cuje niko makar trpeli za hleba ,sta ce se preduzeti povodom svega ili ako ne ja cu se obratiti javno mozda novinari hoce da objave moja pitanja ako nekog pogodi, ova tema je godinama tu.. Decu radjam sebi da me neko ne shvati pogresno ne ocekujem nista za "dzaba" ali bar ta plata koja sleduje sve nas bilo bi lepo da je primimo u razumnom vremenu a ne da nam starija deca trpe dok smo u drugom stanju .. Iskreno me plasi sve ovo jos kad mi umanje sad bice veselo..
Na trudnickom bolovanju sam od novembra, taj prvi mesec mi je isplatio poslodavac, a juce sam dobila platu za decembar (Beograd). Znaci 3 meseca se ceka.
trudnicko bolovanje svakog meseca treba da vam isplacuje poslodavac!
ko vam kaze da nije tako ili je neupucen ili nezainteresovan.
ni dana mi nije kasnilo i nema razloga za to sem ako su vam u firmi lenji za papirologiju ili NECE da isplate pre nego sto fond refundira.
Dakle sve je do poslodavca!
Tesko nama.
Da li neko moze da napise kako sada funkcionise oko uplata trudnickog kome komisija produzi bolovanje? Sa prvim detetom me je placao poslodavac pa sad ne znam kako ide sve ovo.
Mame, posle koliko vam je stiglo resenje za porodiljsko?
Na trudnickom sam od novembra. U decembru sam dobila celu platu od poslodavca 36000 . U januaru sam dobila samo 12000 u februaru nista u martu 25000 . Stalno zovem oni kazu do kraja meseca. Ajde da vidimo da li ce da uplacuju od sad redovno i koliko.
Vi ste i dobro prosli ja sam od 31.12 na bolovanju preko socijalnog imala sam uplatu samo za taj jedan dan,a sad je vec pola marta
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »