Komentari za tekst "Dojenje u realnosti: Možete podojiti u nekom ćošku, nadam se da se niko neće žaliti"

Komentara
14
Ostavite komentar
I ja sam moju malu dojila svugde. Na keju, u kaficima, avionu... Nisam nikog pitala, prosto sednem i diskretno podojim bebu. Iskreno moje dete je gladno,ni ne obracam paznju da li neko gleda. Bas tako,ako nekome smeta neka okrene glavu.
Koja kraljica, pa sta ima da pita, lepo i diskretno podoji dete i kraj price. A sto se tice presvlacenja sta ima da trazi prostoriju za to, presvuce ga gde hoce.
Moju bebu dojim kad god i gdje god zatrazi. Bude zgrozenih pogleda al mene ,bar vise ne ,to ne dodiruje. Kome smeta neka okrene glavu
И ја сам своју децу дојила у јавности кад год је то било неопходно и никада нисам питала да ли смем. Мислим да таквом питању ни нема места, јер је то сасвим нормална ствар...Самим питањем доводите себе у положај да се правдате и преиспитујете свој чин, па како то да не чине и они које питате?!
Ne bih ih ja pitala, ma nema sanse. Moje dete da trpi glad, a da mu ne dam da siki, pa nisam poludela. Dojim gde mi dete zatrazi.
Dojim je gde stignem,ni ne pitam.Stavim pelenu,jer se ja tako osecam lagodnije i ona se manje znoji.
Isto, ako mi možemo svuda da jedemo, što ne bi mogle i bebe?!
Zivim u Vranju, gde je rekla kazala smisao zivota i iskreno bas me briga. Sinoc i preksinoc smo moja sestomesecna beba i ja sedele s mojim drugaricama u prepunom kaficu kad je beba ogladnela. Iako imam maramu za dojenje, s bebom koja je u fazi 'ne smem nista da peopustim i moram sve da vidim iako sam gladna' upotreba iste nije izvodljiva. Ona je sve vreme sklanjala i izvlacila se da sam u jednom trenutku maramu kroz uklonila jer je i meni bilo nezgodno da izmnevrisem drzanje koprcajuce bebe i namestanje marame. Tako da je beba lepo sikila bez icega preko, i nastavile smo da uzivamo u drustvu. Iskreno, nisam ni pitala smem li da podojim bebu, iako smo sedele u basti kafica. Dobrobit moje bebe mi je na prvom mestu, kome je neprijatno, ne mora da gleda u nasem pravcu. Kao da niko od njih golu dojku video nikada nije. Kad oni jedu u javnosti, niko nista ne komentarise. Mame samo napred, Vasa beba je na prvom mestu.
Kao da ste moju Lenku opisali :-)
Dojim je gde god i kad god zatraži. Živimo u Novom Sadu. Nikad ni prek pogled niti loš komentar. Samo poneki smešak odobravanja.
Ja sam dojila dete gde god da sam bila, a dete gladno. Kad me je neko gledao, prevrtao oci i sl. ja sam isto reagovala, imitirala sam ih i smejala im se u lice. Da je neko prisao sa nepristojnim, bezobraznim i sl. komentarom, bila bih jos gora. Ne dam na sebe, ni na bebu. Kome se ne svidja nek ne gleda.
Mama nema šta da pita "da li je dojenje dozvoljeno", ne treba da traži dozvolu, to nije pušenje ili neka slična navika. To je najosnovnija egzistencijalna potreba novorođenog ljudskog bića, kao i ostalih sisara.
Dojila sam (i još uvek) svoje troje dece, bez pitanja i bez loših iskustava, gde god sam stigla, a kretala se i putovala često sa bebama. A primitivaca je uvek bilo i biće.
Samo mi nije jasno zasto je uopste pitala moze li da podoji svoje dete u restoranu. Prva je skrenula paznju na dojenje u javnosti kao da treba dozvola za to. Dojim dete kad treba pa gde god da sam.
Ja sam dojila svuda, cak i u metrou u Milanu. Bas me briga da li me je neko pogledao sa gadjenjem ili ne. I ne razumem mamu iz teksta. Zasto je postavila osoblju pitanje da li moze da doji??! Beba je najvaznija. Kome se ne svidja, neka okrene glavu na dr stranu.
Ja nemam tih problema.Dojim moju bebu gde god da se zadrsim.Naravno ne isticem se prekrijem nas pelenom i uglavnom nas niko ni ne primeti.Jer ja to radim kao da je naj normalnija stvar na svetu.Zato mame nemoj te pitati nego se opustite i uzivaj te!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »