Komentari za tekst "Srbija uvodi surogat-materinstvo"

Komentara
6
Ostavite komentar
Zanimljivo...u zemlji Srbiji u kojoj je status trudnice/porodilje tako “savrseno” definisan i jasan?? Zena bre ne moze mirno svoju jednu trudnocu da iznese- da li ce joj biti isplacena plata, da li u celosti ili boze moj kako drzava obracuna?? Radim vise od 15 godina, imam platu plus stimulativni dodatak i bonuse ( na koje se regularno placa porez drzavi). Sta mislite da li mi taj deo drzava refundira na porodiljskom? Ne, naravno. Trenutno je smesno sve ovo uopste i spominjati. Ili cemo se pretvoriti u najjeftinije surogat majke u regionu pa ce nam to postati biznis? (Samo pitam)
A po cemu je ovo "strasnije" od donacije embriona. Ovo ne bi trebao komentarisati niko ko se nije borio sa sterilitetom i ko ne zna kako taj put izgleda. Daleko smo jos od same realizacije.
Sve to okej, zene ce roditi dete i dati ga nekome ko ne moze da se ostvari u ulozi roditelja na prirodan nacin.
Mene jedno zanima.
Kako ce ta zena koja ce to dete nositi 9 meseci u stomaku, osecati svaki njegov pokret, pratiti njegov razvoj, maziti i roditi, posle svega toga dati nekome. Kako moze?
Majka ne postajes ako rodis dete vec ako ga volis, cuvas, pazis, odgajis i to je tacno ali ja bih pre umrla nego ga dala nekome. Nikada mi nece biti jasno i nikada necu to moci da razumem.
Danka, ako ce da pomogne nekome, nece traziti novac za to. Sad ce da krenu zene da stancuju decu da bi se materijalno obezbedile. Znam dosta primera, zato kazem.
Nije mi jasno kako neko moze biti u drugom stanju a ne vezati se za dete koje nosi? Meni je to apsolutna glupost,po mom misljenju to nije plemenita stvar vec bolest!

Ako neko ne moze imati dete bolje ga usvojiti! Koliko je samo napustene dece a nama jos surogat majke fale! Glupost!
Pa ni jedna zena ne bi pristala da bude surogat majka ako ce da se veze za dete. Osnovni motiv je pomoc drugima koji ne mogu da imaju decu, a sto je pre svega izuzetno plemenita stvar.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Prelepe fotografije majki koje doje blizance »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »