Komentari za tekst "Dr Svetlana Janković o komplikacijama carskog reza"

Komentara
4
Ostavite komentar
E ovako, želim da podelim iskustvo sa dr Svetlanom Janković. Vodila mi je trudnoću privatno i to u ordinaciji Jurišić. Svaki pregled je bio pakleno skup, od 100-150 EUR. Tamo sam išla i na ctg sve do samog kraja. Na kraju kada je porođaj počeo, ja sam je zvala i rekla mi je da odem u Narodni front i da joj javim stanje.... Mene su zadržali i kad sam joj javila da ulazim u salu samo me je iskulirala. Na porođaju mi je bila samo babica jer je počeo tokom noći i jedan specijalizant koji je povremeno ulazio. Šila me je očajno neka specijalizantkinja pa je doktor morao kasnije da koriguje.... Užas od bola. Rana mi se posle zagnojila i bolela me još tri nedelje. Hvala Bogu beba je dobro i ja sada, ali što dalje od doktora iz Fronta.
Nije tacno, ja sam se porodila na cr i posle 5-6 dana sam hodala kao da nikad nisam operisana, dok su zene koje su rodile prirodno mesec i vise jedva hodale..A dete je sa mnom bilo od prvog dana kad sam prebacena iz sok sobe pa sve dok nismo posli kuci.. 😊 Ali podrzavam da se ne treba raditi ukoliko nije neophodno.
i ja sam se brzo oporavila posle oba carska reza. drugi dan sam bila na nogama. da bilo je zatezanja rane i bolova koje su pokrili epiduralom ali u odnosu na cimerke koje su sve porodjene prirodno ja sam se mnogo brze i bolje oporavila.
jedina mala mana je sto mleko posle carskog malo kasnije krene tipa treci cetvrti dan od porodjaja.
A koje su to komplikacije? Ja ne pročitah ništa konkretno, dok se kod vaginalnog žena uglavnom rascveta dole, pa je ušiju kao najgori mesari, a bebe se i zaglave, a da ne pričamo o lomljenju ključne kosti kad ne ide glatko, dešava se da dođe do cerebralne paralize tokom porođaja jer dokrori legnu porodiljama na stomak. Nema carski rez ni minimalni procenat komplikacija kao što ih ima prirodni porođaj. P. S. Zaboravih i šuljeve sa kojim se jako veliki broj žena bori do kraja života a do kojih je došlo usled napinjanja tokom prirodnog porođaja
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »