Komentari za tekst "Kako će se obračunavati zarada tokom trudničkog"

Komentara
10
Ostavite komentar
Da li poslodavac po novom zakonu placa prva dva meseca trudnickog ili samo jedan... Hvala
Da li ce se ovaj zakon primenjivati retroaktivno? tj da li ce majke beba rodjenih od jula 2018 dobijati naknadu kao do sada ili ce im se razlika novca nadoknaditi? Jer od jula 2018 je uziman prosek 18 mesecnih zarada!
Ja sam dobila otkaz u prethodnoj firmi, nakon godinu dana rada, samo zato što sam otkrila da mi pola godine nije upisano, niti da sam imala prijavu. Kada sam pitala da se retroaktivno to uplati, dobila sam otkaz, toliko o tome, samom sistemu!Verujte mi da ni državne institucije nisu htele da reaguju! A sada, kada sam trudna, radim i dalje, i ko zna do kad cu jer je ovaj divan zakon fantastičan! Bože moj, zašto bih imala iole neku zaradu kada odem na bolovanje, šta će to meni?! 🤯🤯🤯🤯
Radila sam 4 godine u kontinuitetu, ali džabe kad nisam bila prijavljena na celu platu.... I kome da se žalim? Samo da sedim i plačem. A da ne pričam o tome što održavam trudnoću od početka, tek sam jednu platu na trudnickom primila, a sledećeg meseca treba da se porodim. Koliko će onda porodiljsko da mi kasni?
Kako se obracunava nadoknada za mene koja sam radila 12 meseci na ugovoru o privremenim i povremenim poslovima, a onda dobila ugovor na odredjeno i istog dana otvorila trudnicko, a sa porodiljskog sada opet nastavljam grudnicko?
sta je sa mamama koje rade 10 meseci?
..., jer trudničko bolovanje ne ulazi u prosek za obračun naknade zarade za vreme porodiljskog ... moze li ovaj deo neko malo detaljnine da objasni.
To znaci da se uzima prosek 18 zarada pre otvaranja trudnickog za izracunavanje porodiljskog
Kako se obracunava plata na porodiljskom ako je pet meseci pre
porodiljskog povisena?
Sta se desava sa mama koje su radile 15 meseci, pa otisle na trucnicko i posle porodiljskog ponovo otvaraju trudnicko bolovanje?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »