Komentari za tekst "Za samo dva dana više od 3500 mama ocenilo je svoje porodilište!"

Komentara
45
Ostavite komentar
Verovatno svako porodilište ima svoje mane i prednosti. Porodila sam se u Frontu, satima stajala u hodniku, sa nenormalnim bolovima, osam lekara ne je pregledalo u međuvremenu, svi su imali veze, ulazili u salu, a ja sam cekala dok napokon nisam ostala jedina u pripremnom odeljenju, neplanirano sam dobila epidural, ukljucena mi je indukcija i onda je usledio bezbolniji deo. Porodila sam se brzo, sve je bilo ok, ne znam ko me je porodio, samo se babice secam. U sobi sa jos sest porodilja i sest beba boravak je bio iscrpljujuci. Sve bih lakse zaboravila da posle tri dana nisam morala hitno da se vratim, ostavljena mi je posteljica, i to ne malo, nego kao da se nisam porodila. Mogla sam SEPSU dobiti da sam dan jos sacekala. E onda sam u toj istoj bolnici imala tretman kraljice, onda kada sam tek rodjenu bebu ostavila kuci, a mogla je i ostati bez majke. Ovih pitanja nema u anketi, morala sam da ispricam. Tako da, moj zaključak je da cu sledeći put morati da i ja nadjem VEZU.
Stalno sam govorila bilo koje porodiliste samo ne betanija. Na kraju se odlucim za betaniju,Vejnovic mi je vodio trudnocu i porodio na carski u spinalnoj. Ja samo mogu da kazem da se ni jednog momenta nisam pokajala. Svi su super,od cistacica do dr. Od mene za betaniju cista 10 😊
2 puta u frontu i oba puta sam bila prezadovoljna.
jos 10 puta da treba da se porodim izabrala bih front.
Tu su najstrucniji,spremni na sve.Ne daj boze da nesto krene po zlu,sve je tu i svi su tu...ako krene po zulu u manjem porodilistu,izgubi se silno vreme dok se stigne do npr fronta.
zato sam ga i birala oba puta,i opet bih.
pri tom,one sto se zale na hranu,trebale bi da znaju da je fron jedino porodiliste koje ima svoju kuhinju.Svima ostalima se dostavlja ketering.
Imam jako lose iskustvo iz Fronta. Prva trudnoca,vodjena tamo. Na dan porodjaja su me vratili kuci rekavsi da imam lazne kontrakcije. Celu noc sam se grcila cekajuci bolove na 5 minuta,kada sam dosla ponovo u bolnicu,rekli su da sam otvorena 2.5 prsta i da idem u Visegradska,jer ne primaju nijednu porodilju ispod 5 prstiju. Pozvavsi moju doktorku,ona je sisla i ne rekavsi mi,rucno me otvorila da bi me zaprimili. Sto se tice pripreme,ne mogu da se zalim bilo je sve korektno.Dobila sam indukciju i epidural koji je otisao ukrivo i samo mi jedna strana tela nije reagovala. Imala sam strasne bolove i slabo sam se otvarala,a osetila sam bebu u kanalu,da izlazi. Sestre nikako da dozovem i svaka mi kaze moze tu jos, ima vremena. Tek kada sam vrisnula dotrcali su i porodili me. Dugo je beba bila u kanalu i sada ima posledice toga. No na kraju ne znam ni ko me je porodio,jer je moja doktorka otisla,a trazila je pare jos dok sam bila u bolnici. Front nikada vise u zivotu.
krivo mi je za lose iskustvo.
samo moram da kazem da epidural nije zagarantovanog dejstva. moze da bude lepo plasiran i da organizam uopste ne odreaguje te da bude delimicno otupljenje bola ili cak nikakvo. niko ne moze da garantuje kako ces da odreagujes i mislim da je malo onih kod kojih realcija bude idealna.
Primecujem da u pojedinim komentarima postoji izjava da kakva je trudnica ili porodilja prema lekarima i babicama takvi su oni prema njoj. Nadam se da ne mislite zaista tako. Jedno je da li zena saradjuje tokom pregleda i porodjaja a sasvim nesto drugo ako joj se na nesaradnju uzvrati vredjanjem, vikom, pretnjama, zastrasivanjem, ignorisanjem i uskracivanjem zdravstvene zastite. Kako god da se trudnica postavi, ima pravo na zdravstvenu zastitu. Zdravstveni radnik ne sme da deli pacijente na prave i krive, vaspitane i nevaspitane, vec na zdrave i bolesne. I treba da se edukuje kako pomoci zeni koja iz bilo kog razloga, a to je pre svega panika i strah, ne saradjuje tokom porodjaja. Nijedna zena se u komentarima nije zalila na bol tokom porodjaja, vec na ophodjenje, nacin na koji je porodjaj vodjen, povrede koje su bebe zadobile i koje su mozda mogle da se sprece. Zatim sledi higijena, odnos pedijatrijskih sestara koje negde pomazu, negde ne. Naravno da postoje i lepa iskustva, ali to ne znaci da losa treba negirati i pravdati ih odnosom trudnice prema osoblju. Lepo kao i lose iskustvo su kombinacija vise faktora. Zato treba izvuci pouku i menjati ono sto ne valja i unaprediti ono sto je dobro.
U Smederevu bubasvabe smrdi na nehigijenske uslove uzas
Drage mame trudnice kakva su iskustva u Smederevskoj Palanci?💖💖💖
Narodni front, privatni apartmani: babica zaduzena za bebe vise na pus pauzi nego s bebama, dolazi donosi bebe, smrdi na cigare. Niko da ti pomogne oko dojenja, da objasni, dok nisam viknula, tad su se setili.Kateter zeni ostavili predugo, zarastao, muka da se izvadi. I ne, nisam se osecala sigurno, dali su mi totalnu anestesiju na carskom, nisu ni pitali. Kad sam se drugi put poradjala u inostranstvu, krstili su se sto su me uspavali. Tek kad dozivis pravi tretman, gde se svako brine da ti bude dobro, vidis koliko u Srbiji nas tretiraju ko stoku. Jos i zenu su ostavili bez plodove vode, celu noc da lezi, jer je doktora mrzelo da operise, a prethodnu bebu je izgubila u 8om mesecu. Sutradan sam cula kako ga ogovaraju izmedju sebe.
Ја нпр имам сасвим другачији доживљај порођаја у Фронту, и да, исто сам порођена под општом анестезијом и царским резом, јер је тако морало. Нисам била у апартману, већ у регуларној соби са још 2 девојке и апсолутно имам позитивне утиске у вези свега, хигијене, хране (жене морају да схвате да након цр не могу јести пљескавицу, већ постоји одређени режим, као и после сваке операције) , опхођења... а породила сам се у јуну 2017. Једини проблем имам са извесном госпођом педијатром, која ми је дала потпуно погрешне информације о детету, али капирам да у сваком житу има кукоља :)
mozda su ti dali opstu jer je moralo, sto nisi pitala?
a iskreno mislim da ta rekla kazala ogovaranja doktora je mrzelo ostavite za neko drugo mesto jer niti to iko moze odgovorno da tvrdi niti je cinjenica. lako je pljunuti nekoga al posle ako nije tako ne opra ga ni sava ni dunav ni krivog ni duznog.
Ostavite opciju da upisem mesto u kom porodilistu sam se porodila.. :) inace sam se poradjala u Sabackom porodilistu prvi put sam bila zadovoljna. Drugi put ne. A videcemo sad treci put :)
Dva puta sam sw poradjala u Frontu...kada sam ostala trudna treci put znala sam da u tom porodilstu sigurno necu poroditi...toliko neprijatnosti sam tamo dozivela da me i sad jeza prodje. Treci put sam se porodila na Zvezdari i nijedni neprijatnu stvar ne doziveh...fenomenalni svi, doktori, sestre, babice, pedijatri..spremacice, servirke...svi....
na zvezdari nema epidurala
Porodila sam se u Subotici. Dvoje dece sina i cerku. Prvi put iskreno nisam znala sta da ocekuje. Ali posle prvog porodjaj sve najbolje pocevsi Od doktora pa DOO babica i sestrica veoma prijatni i ljubazni. Higijena svaka cast sve je perfekt. A drugi put jos bolje svaki put sve lepse i bolje. Sve najbolje bi mogla da kazem za njih. U sustini kakav si ti prema njima takvi su i oni prema tebi. Altuu Subotici su fantastici. 🌺
kakva su iskustva iz Visegracke?....prvi put sam se tamo porodila a uskoro treba i drugi put ali sam se naslusala svega i svacega pa me sad hvata panika
Odelenje carski rez sve pohvale i za mog doktora A. Glisic koji me poradjao imam samo reci hvale u septemvru ocekujem cetvrti carski i naravno on ce to odraditi.. Higijena je ok mada uvek noze bolje sestre su ljubazne jedino bih malo neznija mogla da bude ona sto gleda dal je mami krenulo mleko..
Moje iskustvo iz Višegradske je uglavnom dobro. Sve vezano za porođaj je bez zamerke. Bilo je i komičnih momenata, sestra na prijemu mi je uporno tražila uput a ja joj još upornije objašnjavala da je porođaj prevremen i da uput još nemam, na šta je ona izvalila: " i dolazite mi u pet ujutru bez uputa"🤪😁
Higijena u sobama je mogla da bude bolja.
Ono što je bilo loše je pomoć oko dojenja, sestre se pojave na pet sekundi i ne zanima ih da vam išta pokažu i objasne. Ja sam zamalo dobila mastitis u porodilištu.
ima ih svuda raznih ja sam cula za visegradsku da su sestre gadne i da bi higijena mogla da bude mnogo bolja
U Subotici sam se porodila i sve najbolje bi rekla za to porodiliste. Jako prijatni i ljubazni su svi, doktori su fenomenalni, sestrice su odlicne kao i babice♥️😁
Bez zamerki zene bi pozelele da imaju takve ljude oko sebe kao sto su u Subotici. Usput mamama sretan 8mart 🌹
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »