Komentari za tekst "Koja anestezija je bolja za carski rez - spinalna ili totalna?"

Komentara
37
Ostavite komentar
Ja sam se porodila u spinalnoj i opet bi,brzo sam se oporavila stala na noge i nisam imala bolove,pa nije mi bilo potrebno davati dodatne lekove za bolove....a sto je najlepse je to da sam ja moje blago malo cula i videla i osetila je neopisiv osecaj...
U Zrenjaninskoj bolnici u obzir dolazi samo totalna anestezija bez konkretnog odgovora zbog cega buduce mame nemaju pravo da se odluce izmedju spinalne i totalne anestezije.
Ja sam se prvi put pre 12 godina porodila u totalnoj,radjen je hitan carski rez i nije bilo vremena za spinal..Prosle.godine sam se porodila drugi put u spinalu,i toplo bih preporucila svim buducim mamama
..Mnogo sam ga lakse podnela od totalne anestetije,brze oporavila i sama prilika da odmah vidis bebu i osetis je na grudima je jedinstven i neponovljiv osecaj
Ja sam trebala prirodno, medjutim doktor mi je rekao da moram na carski, a ja sam se sa anesteziologom dogovorila za epidural i pitala sam ga da li je onda bolji spinal on mi je rekao brze ces da se oporavis od epidurala, uvece sam porodjena, jako lepo iskustvo, ujutru sam ustala niti sam imala vrtoglavicu niti sta. Epidural je jako dobra stvar.
Porodila sam se carskim rezom. Prvo je planirana spinalna anestezija, ali na kraju je uvedena totalna. Mene je uhvatila panika kada sam shvatila da ne osecam pola tela i ne mogu da se pomerim. Meni licno,grozan oaecaj. Svako dozivljava na sebi svojstven nacin,da ne plasim buduce mame.
Prvi carski totalna, drugi spinal. Spinal se ispostavio bolji, ali me niko nije pripremio, sto uzasno zameram anesteziologu. Dovedena sam pred svrsen cin i nije mi bilo prijatno. Pored toga, dr je bila jos i bezobrazna. Tako da je moj savet ako vam ne nude opcije i pojasnjenja, same trazite pre operacije kako biste se spremile na ono sto vas ceka. Nismo stoka. Inace carski radjen u Somboru, kompletna ekipa divna, jako sam im zahvalna, oporavak super. Jedino anesteziolog, al ona je cini mi se iz Su. Treba da malo poradi na odnosu s ljudima jer joj pacijenti nisu bas uvek uspavani.
Spinal je bolji za oporavak, ali sigurno jako tezak porodiljama koje osecaju anksioznost jer su budne, nije bas najprijatniji osecaj na svetu. Ali mislim sa anesteziologe za to zabole.
Ako ovo procita Dragana koja je ostavila komentar da ce se poroditi u Somboru, obavezno sa svojim ginekologom da prodje sve sta je ceka ako bude totalna, a sta ako bude spinalna, jer to nazalost zavisi od ekipe koja se zatekne taj dan. Pa da bude spremna na sve.
Inace posle operacije sa spinalom bebicu donesu odmah u sobu na malo mazenja :)
Donesu i posle totalne, ali zena bude malo omamljena pa to i nije neko druzenje. Vise budemo u fazonu: nosi, bre, tu bebu, daj sa se resim ovih muka i dodaj malo novagetola u infuziju :)
Ja cu se poroditi u Somboru :) najverovatnije carskim rezom i zelela bi spinalnu anesteziju. Kad se ustaje iz kreveta nakon carskog i kad donose bebicu ? Prvi mi je put :)
Ja sam imala tri carska reza, prva dva u totalnoj anesteziji, a ovaj treći u spinalnoj. Svakome bih preporučila spinal, bila sam presrećna i jako uzbuđena kad sam čula plač bebe i videla ga. Ono u totalnoj anesteziji kad sam bila, kad su me probudili nisam videla bebu i baš užasan osećaj. Jedino što me posle uhvatila panika što dugo nisam osećala noge, plašila sam se da mi se neće vratiti taj osećaj. Ali to je valjda normalno. Sve ostalo je super. Bolovi su normalni, ipak je to rana, vraćanje materice u normalu, pa te kontrakcije mora da bole. Ali sve to prođe, evo već dva meseca je prošlo ja kao nova
Ni spinalna, ni totalna nego pod epiduralom.. Najmanje stetan, nema nuspojava odnosno poteskoca i posledica kao posle spinalne, slobodni ste da se pomerate, hodate vec od drugog dana.. Ne boli NISTA.. No na zalost u nasoj lepoj drzavi taj vid carskog tj. anestezije pri istom ne postoji.. Hvala dragom bogu pa sam se porodila u inostranstvu!
Porodila sam se hitnim carskim u spinalnoj ,ne znam kakvo je iskustvo posle totalne,ali moje sa spinalnom je prijatno :-) ( Izuzevši kateter i nesnosne bolove posle carskog) . Trajalo je svega 20 minuta, okružena babicom,doktorima i anesteziologom,osecala sam se najsigurnijom na svetu,mada malo ošamućeno,verovatno zbog anestezije. Svoju malu mrvicu sam videla odmah,zatim su me ušili,pa doneli moju devojcicu okupanu i obucenu,to je nešto najlepše. Ako već imate priliku mame-birajte spinalnu, prisustvujete najlepšem činu, a bolovi kao bolovi,na koji god način da se porodimo svakako su neizbežni . Sve najbolje svim mamama i njihovim malim andjelima
Ja sam se danas porodila carskim rezom.Spinalna anestezija.Budna,nista ne osecam,sve gotovo bilo veoma brzo.U KC Niš.Posto je zakazan carski pitao me anesteziolog koju cu anesteziju.Rekoh koju odluci doktor.Odusevljen odgovorom kaze"svaka cast,kao da niste sa Balkana".Bice spinalna,odmah cete videti svoju bebicu.Ne brinite.Sve vreme bio je uz mene,tim lekara divan,Aleksandar koji me spremao za anesteziju jako fin,velika podrska i svakog trenutka sam pitana kako sam.Boli me rana-da.Ali boli i posle totalne anestezije.Sama pomisao da me uspavaju mi je bila strasna...ne znam zasto...pa mi lakse bilo da se prepustim odluci lekara.Dobijam injekcije protiv bolova,nije i pored njih bezbolno,naravno.Ali izdrzivo je.Preporucujem spinal.
Caooo ja sam porodila 2015 ,pod totalnom anesteziom a 2016,pod spinalni carski....I imala sam jake glavobolje 15dana uzas,sve je to fino kad vidis bebu idmah ko nema priliku rodit prirodnim putem al bolovi su nepodnosljivi (glavobolje)
Imala sam dva carska, prvi hitan u osmom mesecu pod totalnom anestezijom, drugi u terminu, trazila sam spinal, ali moj organizam nije prihvatio. Kao da sam popila casu vode... Trpela sam koliko sam mogla, ali su morali da mi daju opstu. Na zalost, nisam dozivela da odmah vidim bebu i jos uvek imam traume. Oporavak mi je bio uzasan obzirom da sam dobila sepsu.
uvek sam se plasila carskog reza u totalnoj anesteziji zbog toga da mi ne ukradu ili ne zamene bebu, mozda vam ovo zvuci glupo ali desava se i dalje po nasim porodilistima, hvala Bogu imala sam srecu da se porodim vaginalnim putem...
Kakvo primitivno razmišljanje!!!
Nije primitivno za nekog ko je to doziveo, a verovali ili ne dogadjalo se, nekada precesto.
Ja sam se porodila hitnim carskim rezom u opštoj tj.totalnoj anesteziji i nakon budjenja sam imala nenormalno jake bolove, koji nisu opadali ni nakon analgetika ! Dok je žena pored imala spinalnu anesteziju koja je trajala i nakon carskog reza (neka 3 sata) i bolje i brze se oporavila od mene !
Porodila sam se carskim rezom u spinalnoj anesteziji i veoma sam zadovoljna! Nisam imala glavobolju uopste, niti bolove posle porodjaja. I drugo cu roditi tako, bez ikakvog dvoumljenja i razmisljanja. Najlepsi osecaj je kada vidis bebu odmah i cujes je kako place dok je kupaju. Zene iz moje sobe koje su se porodile u totalnoj anesteziji su bile osamucene i kukale su od bolova posle porodjaja, a ja sam telefonirala i bila najsrecnija na svetu.
Ja sam se u Betaniji pre tri meseca porodila carskim rezom u spinalnoj anesteziji i svima toplo preporucujem.. :-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »