Komentari za tekst "Zašto trudnicama na bolovanju kasni novčana naknada?"

Komentara
153
Ostavite komentar
Drage trudnice da li je nekoj uplaceno trudnicko bolovanje za januar?(Beograd)
Zvala sam danas Rfzo i kazu tokom sledece nedelje ce biti,pa se nadam da ce ispuniti
Meni nije...uskoro cu u javnu kuhinju po obrok....muka mi je vise....
Da li neko ima informaciju kad ce da bude isplata za porodilje koje su na bolovanju za posebnu negu deteta? Inace vec dva meseca nisam dobila uplatu,u firmi su mi rekli da sam na drzavnom budzetu i da oni kasne po dva meseca......

Porodila sam se pre 10 i po meseci, a jos uvek cekam ulatu poslednja tri meseca trudnickog bolovanja. Kako vreme prolazi, cini mi se da cekam uzalud...
zasto pise na sajtu Rfzo zahtev u obradi a 8.2.2019.su predate doznake.Kako to ide kad treba da legne nesto?
Upravo sam bila u Obračunskoj službi svog poslodavca,Dom Zdravlja, pni su 11.2. poslali fondu a onda sam bila u fondu gade mi je službenica pokazala da je 26.2. prosleđeno iz Fonda ka trezoru. Znači nije problem ni državne firme ni RFZO nego država,koju je Vučić i mafija za sebe prisvojili, koja ne isplaćuje trudnicama pare!!!
problem je tvoj poslodavac koji moze da ti isplati redovno a potom da refundira od drzave.
trudnicko mi leze redovno malo nakon plata zaposlenima dakle do 20. u mesecu.
Ja sam se suocila sa ovim problemom od pre par dana. Firma mi je uplatila naknadu za prosli mesec, a danas sam informisana da sam sada na teretu drzave, sto mi stvara nervozu, jer je moja plata opterecena stambenim kreditom.
Meni je plata za trudnicko bolovanje kasnila mesec dana. Sledeci mesec sam dobila platu oko 20-og, posle sve redovno. Znaci samo jedan mesec sam bila bez plate. Mislim da je to do poslodavca, proverite sa njima.
Hmmm... ja sam imala dosta nocnih smena, ispalo je da se nocni rad isplacuje sv3ga 26%, te sam, posle 3 meseca cekanja, umesto 45000 primila 36000!!!!
jos me iz rfzo-a ubedjuju da mi je 45000 bruto plata!!!!!
kako i kome se za to obratiti... navodno, ni godisnji odmor ne ulazi u obracun!
Marija, ne znam kako ne ulazi... Meni posao podrazumeva turnuse, odnosno, dnevna pa nocna smena od po 12 sati, pa dva dana slobodna, pa u krug... to znaci da mi za trudnicko ne uracunavaju polovinu fonda sati za mesec!!!
kakvo li ce tek biti porodiljsko u tom slucaju... a i za godisnji, minuli rad i ne znam sta bese jos su rekli da ne ulazi u obracun... pa ispade umesto 45000 36000... i to su uzeli 45000 kap bruto, a bruto je skoro 62000. ovi sa posla def. nemaju pojma, a ja ne znam kome da se zalim, niti koga da pitam i dobijem tacne informacije
godisnji odmor ulazi u obracun sigurno. ako ti nije usao to je veliki propust.
za nocni rad nisam sigurna ali znam da prekovremeni rad, rad vikendom, dezurstva i slicno ne ulazi u prosek. moguce da tu spada i nocni. to treba sa poslodavcem proveriti sve zavisi koja je sifra osnova primanja.
Sajt RFZO ne funkcionise. Za sva bolovanja od 2016 pa nadalje pokazuje Zahtev je u obradi - i za uplacena i neuplacena.
Da li nekome radi?
Jeste ažuran, jer se novi Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom odnosi na obračun porodiljskog odsustva. Nažalost, uplate za trudničko i dalje kasne kao i prošle godine.
Pitanje za Bebac
Da li je ovo azuran tekst?
Stoji oktobar 20q8, a u tekstu se pominje nacin obracuna pre i posle 2016, a ove godine je stupio na snagu novi zakon, takodje postoji gomila komenatar od prosle i pretprosle godine na nov tekst?
Pozdrav
iz mog iskustva, posto sam se raspitala, sve navedeno je tacno.
Otvorila sam bolovanje 2016 sa prvim detetom,poslodavac sve uredno uplacivao,kad je svima plata i meni je uplacivano.Ostala sam trudna sa drugim detetom i posle porodiljskog otvorila opet trudnicko na mesec dana i onda porodiljsko.Po novom mi drzaca ovo drugo porodiljsko uplacuje.U avgustu sam otvorila porodiljsko.20-og septembra su mi uplatili bolovanje za avgust i septembar,a juce 20-og novembra za oktobar.
a mi trudnice sto moramo
a lezimo da dete kuci hranimo od vazdu

da od ove drzave sram da ih bude 3 meseca vez plate...jebem ti drzavu ko prisujaci smo za platu


To je sve do poslodavca. Pitaj kad su predali doznake. Ja kad sam pitala videla sam da su skoro 2 meseca kasnije predali.. i zato ja nisam primila prvu platu do posle 2 1/2 meseca od kako sam njima predala doznaku. Posle toga sve uredno.

Takodjer kuma sto radi u istoj firmi tek 3 mesec primila bas zbog istog razloga. Posle toga uredno, i porodiljsko joj skroz uredno (ma da i to kasni do mesec ipo dana)..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »