Komentari za tekst "Roditelji u Beogradu bez subvencija za privatne vrtiće!"

Komentara
10
Ostavite komentar
Onda je resenje da ostavim dete samo kod kuce? Bez posla ne mozemo da prezivimo tako da raditi moramo, oboje, a posto ne mozemo da priustimo privatni vrtic od 27000 a subvencija nema, kao ni mesta u drzavnim vrticima, verujem da je jedino resenje da ostavimo dete samo, jel? Na to nas upucuje ova jadna drzava koja za roditelje nema osecaja.
Moje dete nisu primili u drzavni vrtic iako smo suprug i ja zaposleni, a sad ne znam da li mi vazi odbijenica iz juna. U svakom slucaju sve ovo je katastrofa sta se radi. Ko da mi cuva dete dok sam na poslu? Zato sam ja na bolovanjima pa cubpoceti da radim kad mi drzava obezbedi ono sto mi pripada! Eto toliko!
A ostali gradovi nista. Zasto subvencije nisu na nivou ceče drzave, nije samo Beograd drzava.
Pa ne mora dete bas u najskuplji privatni vrtić ako nemaš novca. Ima vrtića gde je mesec 6000, a ja u državnom plaćam koji dinar manje.
Gde ima privatni vrtic u Beogradu koji kosta 6000? Da idem odmah da upisem dete.
Sramota!
Ne samo u januaru. Pozvali smo 6.2. i rekli su nam da je jos uvek odluka na snazi i da pozovemo u martu.
Pravo pitanje je ko kontrolise i izdaje dozvole za otvaranje tolikih privatnih vrtica! Pri tom su se po tim privatnim vrticima toliko osilili i postali bezobrazni, da je svakako potrebna dodatna kontrola. Samo sto nazalost sve opet ode preko ledja roditelja..
Hvala Vam sto pisete o ovoj temi. treba apelovati sto vise na medije, jer nam je to jedina nada. Mi smo u situaciji da treba da pocnem da radim, nema mesta ni u drzavnom, a za privatni i subvenciju su izmislili komisiju koja ne radi nista. Ako je i bilo zloupotreba oni su sami krivi sto nisu kontrolisali. Ali nije fer ova bezizlazna situacija nas koji radimo, a sada nemamo gde dete.
Hvala Bepcu sto pise o ovakvim stvarima. I mi smo jedni od roditelja koji su ostali bez subvencije iako oboje zaposleni. Vrlo lepo od Sekretarijata za deciju i socijalnu zastitu sto rade svoj posao. I sto subvencionisu boravak 17000 dece u nebezbednim i nekvalitetnim vrticima (kojima su sami dali akreditacije). Hvala im sto ce svu ostalu decu spasiti od tih uzasnih vrtica svojom najnovijom odlukom da nikog vise ne subvencionisu.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »