Komentari za tekst "Roditelji: Stimulišu žene da rađaju, a nema mesta u vrtićima"

Komentara
3
Ostavite komentar
Trenutno je drzava izdala dopis (opstina Palilula) da se nikome ne izdaju ni odbijenice. Cime to podsticete natalitet??? Sramota!
Dodala bih jos i ovo: ja sam nezaposlena majka i, naravno, moje dete nije dobilo mesto u jaslicama. Ja zaista zelim da radim, ali kako da se odvazim da trazim posao? Niko iz sire porodice ne moze da čuva moje dete, a jedna plata (muz mi je zaposlen), ne moze da pokrije troskove bebisiterke. Porodice sa oba zaposlena roditelja cija deca nisu dobila mesto u vrticu su ostećena, priznajem. Ali porodice naseg statusa su marginalizovane i to nije fer.
U Nišu je isto haos.
Ove godine nije bilo konkursa već se vršila nekakava selekcija, po ko zna kojim kriterijumima. Izašle su liste primljene dece ali samo za 2016. i 2017.godište. Dete mi je rođeno 2014. Nedavno smo se doselili u Niš, i tada smo se prijavili za državni vrtić. Kad će ono steći pravo na vrtić, pred polazak u prvi razred. Užas!
Stvarno je sramota šta rade. Masovno da proizvodimo decu, a kad treba da se vratimo poslu i da tu decu isto hranimo, onda da se snalazimo i da plaćamo privratne vrtiće od po 155e, kao jedna stanarina.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Kako da olakšate bebi prve muke: Prehlada i nicanje zuba imaju iste simptome... »