Komentari za tekst "Kako do uvećanog roditeljskog dodatka?"

Komentara
33
Ostavite komentar
zasto na 4.dete nemam pravo roditeljskog dodatka.Ja sam rodila četvoro dece a ako je u drugom braku nije u drugoj drzavi!
Da li zna neko, ako ne zelimo uvecani iznos, da li treba da dostavljamo ovo sto traze? Dete je rodjeno u Martu 2018 i dobili smo dopis da donesemo dopunu dokumenta.
Zanima me da li se vrsi refundacija od dana kada je zakon stupio na snagu tj, od 1.jula ili od dana kada je dete rodjeno, posto je rodjen u martu?
Postovani bebac, nemate potpunu informaciju. Novi zahtev se popunjava i zajedno sa potrebnim dokumentima se predaje u 27. marta (kad je beograd u pitanju).
Da li vam kasne uplate roditeljskog dodatka?Ja sam se porodila 08 septembra,resenje je stiglo posle 10 dana,roditeljski za drugo dete 2 godine po 10.000 i jos nisu uplatili.
A za decu rođenu pre 25 decembra, nista?
Da li se u jos nekoj opstini osim u Valjevu placa potvrda u Domu zdravlja da je dete uredno vakcinisano?
Ja sam se porodila 20.04.2018 i rekli su nam da imamo pravo na 100 hiljade ali ne i na deciji dodatak. Medjutim dobili smo 39848 din.
Za prvo dete dobija se 104 525 dinara
Zasto zakon nije isti za sve??? Zasto za prvo dete ne vazi isto od 25.12.2017. godine??? Cemu diskriminacija??? Zasto??? Drzavo, sram te bilo!!!!
Mi smo samo popunili formular i predali u opštini. Ne bismo ni to morali nego se supruga porodila van mesta prebivališta, inače bi sve elektronski. Nedavno nam je isplaćen roditeljski dodatak, taj uvećani, bez ikakve dodatne papirologije.
Ne znam samo zasto neko ne pokrene to pitanje zasto zakon nije za sve isti? Zasto su prva deca diskriminisana?
Ko je doneo tu odluku?
A što "neko" da pokrene? Što ne vi? Što ne ja? Zato nam je tako kako i jeste, jer večito čekamo da se neko drugi bori za nas, umesto da se svi zajedno pobunimo.
Isto tako kao Sandra u opstinu odnesete potvrdu da su deca vakcinisana nov zahtev se popuni ..necekajte da vas zovu vec idite sami ..i za 5 dana mi stiglo novo resenje a ni na jednom nepise niti ce pisati iznos koji se dobija.dete mi rodjeno u junu
Nisu tačne informacije. Zvali su nas iz opštine da donesemo potvrde za oba deteta da su vakcinisana i ako ide u skolu ili predskolsko da idu rednovno. Isla sam kod nase doktorke dobila potvrde, odnela u opštinu, i popunila nov zahtev. U ponedeljak predala u sredu mi stiglo novo resenje na kućnu adresu. Na resenju pise da ostvarujem pravo na roditeljski dodatak za drugo dete po novom zakonu. Iznosa nema.. U opstini su nam rekli ko zna kada ce biti uplata. Da li ce cekati da svi podnesu zahteve ili kako ko preda uplaćivati.
Sta treba od papira jel sd ponovo sve vadi ili..
Upravo mi je iz Sekretarijata potvrđeno da je neophodno opet podneti Zahtev sa dopunjenom dokumentacijom - potvda o vakcinaciji dece. itd. Neverovatno je da nigde na webu ne postoji tačna informacija. Strašno!!! Zaposleni u Sekretarijatu umesto da rade svoj posao, treba da se javljaju na telefon i svakom od nas, ponaosob, objašnjavaju šta je sve neophodno za dobijanje uvećanog dodatka.
Nas su zvali oz opštine da odnesem potvrde o vakcinaciji. Bila kod dr. Napisali na papiru da su redovno vakcinisani i odnela u opstinu,popunila nov zahtev. I za tri dana mi novo resenje stiglo kuci.
Bila sam pre dva dana sa pitam i vratili me i rekli da cekam....
Mene zanima dal se ponovo vade papiri ili ne..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Prelepe fotografije majki koje doje blizance »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »