Komentari za tekst "Pokrajina: Majkama 15.000 mesečno za treće ili četvrto dete"

Komentara
9
Ostavite komentar
A sta majke koje boluju od neke bolest i koje zbog zdravstvenih razloga nisu prijavljene na biro nemaju pravo na novcanu naknadu???...bolujem vec 12 godina od multiple skleroze teske bolesti i pored borbe sa tim rizikovala sam da rodim troje prelepe dece ...koja mi daju snagu da se borim sa MS-om......a uslov je da majka bude prijavljena na biro godinu dana pre porodjaja...tako su rekli u opstini....a za majke koje imaju neke teske bolesti i pored toga odluce da imaju dete nemaju pravo na nikakvu pomoc...
A da li neko zna da li ja kao samohrana i nezaposlena majka mogu da primam bilo kakvu pomoc osim 3600 mesecno.. Dvako koga sam pitala kaze da drzava ne daje nista..????
A zaposlene porodilje ko sisa!! Sa platom od 1000/din bas divno....
A sta sa nezaposlenim majkama koje su se porodile od 24. 12. 2017. do 1.7.2018? ( A kojima je je pateci mere populacione politike Vlade RS, Pokrajna ukinula pravo na naknadu.)
Ako dobro razumem projekcije iz ove vesti, takvih je bar 700.
Nista nisu pametno uradili. Opet diskriminacja dece, žena, roditelja.. Deca nisu rođena samo od 2018 god, nego i ranije..
Bolje da se ukine pdv na bebi opremu, poveća dečiji dodatak, olakša roditeljima odgajanje dece,a ne uslovljavanje.. Strašno i sramota, nemam reči za ove "zakone".
Zato mi, nezaposlene majke koje su rodile trece dete pre prvog jula, možemo samo da se slikamo!
I po običaju kako to u našoj državi ide pola neće ostvariti pravo na tu pomoć ...i dok prikupi se sva moguća dokumentacija pošto traže sigurno hrpu papira dete napuni dve godine😊...zaposleni ili ne deca su ista i treba svako dete treba da dobije tu novčanu pomoć...
pa da vazne su samo ne zaposlene mam3 koje ni nece da se trudi da se zaposle
A sta sto majkama u ostatku Srbije ne daju tolku pomoc?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »