Komentari za tekst "Majka i dalje doji petogodišnju ćerku!"

Komentara
18
Ostavite komentar
bas bas bas mi je zao koliko je ogromno neznanje koje podrzavaju i zdravstveni radnici :-(
Mogla bih Vam reci milion stvari u kojima gresite iz neznanja ali to ne moze promeniti Vase poglede kad same niste spremne da istrazujete i da se obrazujete po pitanju dojenja.
Bravo za sve mame sveta dojile ili ne, a jos jedno bravo za nas sto smo i pored toliko negativnih komentara ipak odlucile da dojimo nasu decicu SVE dok ne budu spremna da sama prestanu.
Vrliki pozdrav svima od mene i mog samostalnog sina od 4,5 godine koji jos uvek sisa!
Meni bi ovo bilo nenormalno da nisam skoro saznala da je moj kum sisao do 7 godine zivota, a tetka do 10 c c c :-) I kedno i drugo su u osamdesetim godinama i nikada nisu imali lotrebe da odu kod lekara i izgledaju kao da imaju 40. Ja sam svoje dete dojila do 4. meseca i vise nisam imala mleka, pa samo ne znam odakle ovoj majci toliko mleka
Bolest
Grozno!Strasno!!!
bolest
Dojila sam i ja svoje dijete,ali ovo,po meni,nije normalno.Naprotiv,djeluje mi posesivno i kao nešto što pruža više majci nego djetetu,u emotivnom smislu.Možda griješim,ali meni je ovo zastrašujuće.


























Mleko menja svoj sastav u odnosu na detetove potrebe. Naravno da nije isto kao pre 5,5 godina, ali daleko od toga da vise nije kvalitetno i hranljivo!
Bravo za ovu mamicu!!
Što je previše, previše je. 🤔
A u komentarima neznanja na pretek. Majcino mleko ne gubi kvalitet s godinama,ta deca dobijaju dozice zdravlja svaki dan,a sigurno jedu i svu ostalu hranu inače bi bile neuhranjene jer mleko je glavni obrok samo u prvoj bebinoj godini.
Pa strašno!!! :-(
To uopšte nije normalno! Zaista ne znam čemu to? Kakvo mleko nakon 5 godina???
Ova zena ima dijagnozu.
U petoj godini zivota majcino mleko nije najbolji niti najhranljiviji izbor za dete nikako, niti njeno mleko ima kvalitet sada kao u prvim mesecima zivota deteta. Dete treba zdravo da se hrani raznovrsno, voce, povrce, meso, riba...dojenje jeste najbolji izbor i najbolje sto majka moze da pruzi svom detetu ali zna se do kada, ovo je vec preterivanje.
I normalno je da vec, "veliko" dete koje uci i upoznaje svasta novo u tom dobu, koje je na korak od polaska u skolu da i dalje sisa? Niko ne osporava dojenje kao nesto sto je najbolje sto majka moze da pruzi detetu ali zna se do kada kao sto napisah. Verujem da ce se velika vecina zena sloziti da je ovo preterivanje i moze da ostavi posledice na dete. Zamislite samo kako izgleda kad majka u parku doji dete od 5 godina dok se vrsnjaci igraju i skacu.
niko u tekstu nije rekao kako se deca hrane,a ja verujem da se itekako zdravo i raznovrsno hrane cim imaju majku koja je svesna koliko je dragoceno njeno mleko i ne zeli da im ga uskracuje kad vec devojcice i dalje vole da sike 😊 svaka čast za njih👍
Još kad bi joj neko objasnio da njeno mleko 5.5 godina nakon porođaja nema to što je imalo nekad i da ta devojčica treba da unosi hranu kao odrasla osoba, a ne dojenjem.
Naravno da mleko nije isto. Pa ono se menja svaki mesec samo u prvoj godini shodno bebinim potrebama. Cak i da je najzdravije na svetu, mislim da to treba staviti na tas sa psihickim posledicama deteta i te jadne majke.
mleko je isto kao i pre 5.5 godina,a dete sigurno jede sve sto i treba da jede- mleko im sigurno nije glavni obrok kao u prvoj godini.
Ovo vise govori o patoloskoj vezanosti majke za dete.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »