Komentari za tekst "Dojenje je čista ljubav"

Komentara
13
Ostavite komentar
Nigde ne pise da majke koje ne doje nisu dobre majke, ovde se samo pominje koliko je dojenje zdravo, a ove isfrustrirane majke umesto da im bude drago sto jedna kompanija odvaja sredstva da bi se edukovale buduce majke kako da doje svoje dete, ako to vec one nisu mogle. Mozda bi i njima znacilo da su se malo edukovale, pa se ne bi nasle prozvanim.
Svi su ovde u pravu i svi nisu u pravu. Dojila sam bebu 2 meseca dobijala je 250 grama mesecno, i to je u redu? Nije u redu! To bebi nije doboljno i niko nije srecniji od majke koja odma uspostavi taj proces. A kada kazem da hranim AD formulom prevrcu ocima? Zasto? Zato sto niko ne zna kako je u kozi majki koje ne doje iz bilo kojeg razloga! Em je zdravije, bolje za bebu em je besplatno i niko to ne osporava, ali ne morate bas toliko obeshrabrivati i ponuzavati majke koje ne doje svoje bebe!
Tvoj problem nije manjak mleka,nego neznanje. TAČKA
Mislim da oni ne misle na majke koje iz nekog razloga ne mogu da doje,nego na majke koje NE ZELE da doje. Zbog izgleda grudi posle,zbog “previse sam mlada,neka mi neko cuva dete a ne da sam zarobljena zbog dojenja na 2-3h”. Jako puno majki koje imaju prvi put bebu nemaju pojma o dojenju. Ni ja nisam imala iskreno,mislila sam do 6mes I dosta al onda sam se informisala dosta I evo dete ima 20mes I jos dojim. Svaka majka je dobra majka bez obzira kako hrani svoje dete. Neke mame daju plazmu I mleko sa 6mes sto uopste nije preporucljivo,ali Ona smatra da je to dobro za njeno dete I nije s tim losa majka.
I hranjenje deteta AD-om je čista ljubav. Nema razlike u ljubavi.
A šta ne sa majki koje ne doje m Hoće li iko ikada njima dati podršku. Njima koje pored toliko truda, muke i borbe da doje svoje dijete nisu uspjele ? Njima koje su prisiljene da dijete hrame AD mlijekom zbog svog zdravlja, terapija, lijekova.. Njima koje nisu super majke dojilje, jer eto, nisu uspjele da doje. Njima koje su za mene, a i ja sam jedna od njih, i dalje majke, i dalje odlične majka, i vole svoju djecu jednako kao i one koje svoje bebe doje. Ništa veće majke nisu one koje doje, i prosto me frustriraju ovakvi tekstovi, jer obezhrabruju majke koje ne doje, da ne kažem ponižavaju.
Dragana, sigurnasam da ste brizna majka cum ste reagovali na tekst. Ne dajte da se zbog zajedljivih i neukih psecate loše. Bravo za sve što ste pokušali. Katarina je sve lepo istakla.
Niko.se nije naucen rodio i veliki je stres kad ne možete da uspostavite dojenje lad umate mleka isto kao kad ga nemate.
Glavu gore i samo ponosno.
Dragana zasto Vas frustriraju ovakvi tekstovi? Vi ste dali sve od sebe, pokusali ste, borili ste se, niste digli ruke na prvi problem.
Vazno je znati koliko je dojenje znacajno! U ovom tekstu se ama bas nigde ne kaze nista lose za majke koje nisu dojile... Vazno je ponavljati da je dojenje bitno da majke ne bi odustajale zbog gluposti i mitova (lose mleko, slabo mleko, lenja beba itd)...
Majke koje svesno ne zele da doje su takodje majke i one naravno imaju puno pravo da odluce kako ce da hrane svoju decu, ali je tuzno da zbog neznanja, neinformisanosti, losih i pogresnih saveta, mitova... - majke koje zele da doje ne uspeju.
Dojenje je uživanje kada majka ima dovoljno mleka i kada beba ne histeriše dok je na dojci. Svaki drugi scenario je pakao za majku....
Upravo zato Rosa zeli da edukuje buduce majke da se nebi nasle u toj situaciji i da im olaksaju dojenje
Ana,bitno je da si se ti naucena rodila.
@Ana Ti se sad praviš mnogo pametna pošto si verovatno imala dovoljno mleka za svoje dete....
Histeriše kad majka ne zna da je podoji, eto to treba pojedine da shvate.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »