Komentari za tekst "Kako je država smanjila naknade porodiljama"

Komentara
168
Ostavite komentar
drzava ne moze i ne treba da utice na tip ugovora koji firma daje svom zaposlenom. pp ugovor postoji od pamtiveka.
koliko god da zelim drugo dete sigurno ga necu radjati ako ne mogu da mu obezbedim dobar zivot ali isto tako necu kriviti sve druge za to i ocekivati da mi neko pokloni pare samo da bih radjala.
Marija ili kako se vec zoves, otkaci se odavde. Providno je sve sto radite, bitno da si ti svoju dnevnicu primila. Stidi se.
Tako je!
Ovaj nacin ophodjenja je uzasan! Ja sam student, da me prijave na biro ne zele, jer jos studiram, da me zaposle nece jer nisam na birou. Imam malu bebu, jurim posao kao manijak, a niko ni da cuje, a kamoli nesto vise. Nisam mama koja ima kome da ostavi bebu, o dadilji i ne razmisljam, jer niko nece doci daleko od grada da mi cuva dete, jer je pre svega put katastrofa! Vrtic krece sa radom u 7:30h, a radno vreme od 6:00-7:00h. I niko ne zeli da zaposli radnika koji ne moze na '' vreme'' da dodje! I kako ja onda da steknem radni staz!?
kako si u takvum uslovima planirala porodicu?
postoje poslovi sa kliznim radnim vremenom koji ne pocinju u jutarnjim satima...
nije ti zavidna pozicija ali to sve sto si navela niti su problemi nastali novim zakonom niti trenutnom situacijom u drzavi.
A da ti malo oladis i odes sa ove stranice sa svojim besmislenim komentarima. Kako je neko planirao trudnocu i da li je planirao ili nije to nije stvar u koju bilo ko treba da se mesa. Bas je to tako da zena kaze e sad hocu dete i onda si odmah sutra trudna! Ljudi se muce godinama da dobiju dete i za to vreme svasta moze da se promeni.
Bitno je da se izdvaja iz državnog budžeta za finansiranje promene pola, a za rađanje dece može i da se smanje iznosi! Strašno
Ovo sto citam me je jako razocaralo. Sta ovo ministrastvo i ostali organi uopste misle pa da tako lako i bez razmisljanja donose zakone koji uopste nema veze sa vezom. Ko prvo da li oni misle da buduce majke i porodilje mogu da zive sa takvom isplatom?Jer neke trudnice su morale da odu ranije sa porodiljskog zbog rizicne trudnoce kako nebi beba dosla jako rano na ovaj svet.I Vi jos na to smanjujete plate zenama koje su ranije napustile posao jer imaju rizicne trudnoce pa onda srami se bre srami se a ovamo govori te o natalitetu i tome slicno a nevidi te prstom pred nosom i nevidi te kako mi majke i buduce porodilje zivimo. Nasta vi misli te? Zar vas nije ni malo stid em nam kasne roditeljski dodatak em deciji ma strasno bre vise sramota.
Sramota bre. A vece zarade imaju izblegice nego mi majke trudnice.
jao gde mi zivimo ovo se tuzno .
Postovani, meni sada nije jasno ja nisam otvarala trudnicko bolovanje jer sam jos na bolovanju radi nege deteta za trece dete ,i sada kada otvorim porodiljsko da li mi u obracun ulazi bolovanje radi nege ili ne jer sam to imala dve godine.
ulazi ti sve iz prethodnih trudnoca ne ulazi samo trudnicko iz trenutne trudnoce ako ga budes koristila.

Lepo je ministar na televiziji rekao, nije pravedno da ona zena koja radi 3 meseca prima punu platu kao ona koja radi 20 godina. Znaci, drage zene, ako se zaposlimo sa 20 godina i jos 20 godina da radimo, treba da radjamo sa 40. Koje nebilozne izjave daju, srami se srbijo.
lako je okrenuti tumacenje bilo koje uzjave u korist i/ili protiv svog ubedjenja.
Koliko si sendvica dobila?
Pustili su nas da se bunimo,niko od zvanicnika nije odreagovao i stvar je legla..to je klasika vec! Treba da budemo uporne i da trazimo svoja prava dok ih ne ostvarimo. Ako pustimo da im i ovo sad prodje ovako,onda nismo bolje ni zasluzili!!!
I eto toliko price o ovoj temi a nista se nije promenilo! Zaista sramota!
Ja radim godinu dana. Inace preduzetnik sa pausalnim oporezivanjem i prijavila sam se takodje na minimalac od 27000. Sta se desava u tom slucaju? Koliko cu primati ako radim 12 meseci? 2/3 tog iznosa?
Drage mame,
Radila sam gotovo 2 godine u opštinskoj upravi Kosjerić po ugovoru o privremeno- povremenim poslovima. Kada sam ostala u drugom stanju, naravno- ostala sam i bez posla. Hiljade zena u Srbiji je angazovano (iskorišćeno) na PP poslovima i upravo zbog situacije u kojoj sam se i sama našla, retko koja će se osmeliti da uopšte razmišlja o osnivanju ili proširenju porodice. Iako je u medijima mesecima unazad najavlivano izjednačavanje položaja trudnica angazovanih na PP poslovima i trudnica angazovanih po ugovoru o radu, to se naravno nije desilo. Zato smatram i odgovorno tvrdim da smo mi najviše oštećene Zakonom o finansijskoj podršci porodice sa decom, da smo izigrane od strane države i da je neophodno da se čuje i naš glas. Jedina dobra stvar u svemu ovome je ta što me je ova nepravda podstakla da intezivnije razmišljam i radim na odlasku u inostranstvo. DRŽAVO; SRAMI SE!! Pozdrav za sve ljude koji kroz sličnu agoniju prolaze. Nažalost, niste sami...
Eto juce smo izasli na ulice i protestovali, a to niko nije prenosio na televiziji niti spomenuo. A Parada ponosa bila u svim vestima i novinama. SRAMOTA

Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »