Komentari za tekst "Dr Bojan Lukić: Čuvanje matičnih ćelija mnogima još nepoznanica"

Komentara
4
Ostavite komentar
Blago porodicama koje sebi mogu da priuste cuvanje maticnih celija. Verujem da to nije nepoznanica u Srbiji vec da je problem nemastina.
Pored novog Zakona o finansijskoj "podrsci" porodicama ne znam kako neko moze uopste o ovome i da razmislja. Ja samo razmisljam kako cemo sa detetom i bebom koja dolazi preziveti s obzirom da ce mi drzava oduzeti 2/3 plate!!!!!
Zasto mislis da drzava treba da ti da vise od onoga sto si placala i radila? Ako si radila 18 meseci za neku cifru tu ces i dobiti za svojih 18+ meseci odsustva sa posla (trudnicko, porodiljsko + dodatna nega deteta koja se svakako uzima bez obzira da li je detetu potrebna dodatna nega ili ne).
Finansijska podrska se ogleda u tome da dobijes novac na godisnjem/visegodisnjem nivou u zavisnosti koje dete po redu dobijes, plata nije podrska, to je u zakonu o radu. Sve ostale stvari pripadaju socijalnoj sluzbi.
Ako ocekujes da ti drzava placa nesto sto nisi zaradila, kako mislis da odgajas dete posle toga? Kako ces placati vrtic, skolu, odecu, obucu? Zasto svi ocekuju da ih drzava finansira samo zato sto su dobili dete? Dete radjas zbog sebe, kad znas da si kompletno spreman za to u svakom smislu. Ne radjas drzavi niti, zbog nataliteta jer da se ne lazemo niko vise nije patriota u ovoj zemlji da bi razmisljao da li ce nas za nekoliko godina biti 100 ili 100 miliona. Ako se vec odlucis za dete onda znaci da si spreman da preuzmes sve rizike i odgajas svoje dete sam, a ne cekas milostinju od bilo koga jer te niko drugi na to nije naterao.
Ja bi volela da dobijem ono sto sam zaradila, ali drzava smatra da zene koje dobro zaradjuju nen treba da radjaju.
slazem se u potpunosti sa komentarom. Retko ko moze to da priusti..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »