Komentari za tekst "Bebac.com za TV Prva: Skandal je blaga reč za novi Zakon o finansijskoj podršci porodici s decom"

Komentara
123
Ostavite komentar
Da te pitam ja nesto pristojno?!
O cemu ti pricas?!
U kojoj ti bajci od zivota zivis?
(namerno ne persiram).
Ti mora da si clan vladajuce stranke cim ti je tako dobro ovde.
Nije stvar u radjanju sebi ili drzavi vec je stvar da svuda u normalnim drzava mama prima isto , da se vraca na posao ranije to stoji ali da moze da bira koliko ce raditi 50%, 30% ili 80% a nasa drzava navodno podstice natalitet time sto samo uskracuje gde bas treba! Nezaposlena sam, jer sam radila preko i vise zaradjivala da bih lepse i bolje zivela, ovde se vodim naravno kao nezaposlena i niko dete nece da mi primi u vrtic. Da sam imala 500€ svi mi vrata otvarali. I kako da se zaposlim? U tome je poenta a ne u radjanju dece sebi ili drzavi!!!!!!
U potpunosti se slažem, ali sad će krenuti komentari tipa jedi sendvič i sl. Takav smo narod da mislimo da je država nešto dužna, a ovamo imamo ljude sa minimalcem koji prave dvoje-3 dece, pa normalno da nemaju ni za hranu.
Da al nemozemo svi da se zaposlimo u javnom sektoru gde su plate bolje.Drugo velika je skupoca na sve za nase bedne i jadne plate. ti treba da izdrzis sa jedom platom od 300€ da placas kiriju i stan .Gde su ostale stvari hrana, licna higijena. Potrepstine bebe mogu da kostaju do 10000 dinara sigurna sam 100% jer imam 3 deteta.Kosovo je bedno nema sta al su im plate bolje nego nase i deca knjige dobijaju besplatno internet i kablovska sa 180 programa kosta 15€ mesecno a ovde nas deru na sve i svasta. sramota sramota velika za drzavu.
A sta je sa onima koje su godinama unazad zaradjivale vise od 3 prosecne plate i placale porez na ekstra dohodak na vise od 5?? Gde je njihov zaradjeni novac?
Cao.Zanima me kolika bi bila moja primanja.U cetvrtom sam mesecu trudnoce.Radila sam u Firmi 4 godina i 6 meseci, firma se ugasila pa sam primala sa biroa 3 meseca novcanu naknadu.Sada sam se zaposlila u drugoj firmi.Da li u 18 meseci koji se racunaju za prosek primanja, ulazi novcana naknada sa biroa?
Pa draga moja cisto sumnjam da ce ti se to uracunati tebi trudnicko pocinje od ove druge firme sad sto si skoro pocela da radis ovde treba da imas minimum 18 meseci rada da bi stekla pravo na trudnicko i porodiljsko.
Zalosno je sve ovo. Otisla sam na bolovanje u 7 nedelji jer sam krvarila morala sam da odem jer mi je trudnoca rizicna, radila sam god dana. Pijem dosta lekova koji nisu na recept jedan od njih mi je jako bitan zbog gvozdja a kosta skoro 3000 dinara to znaci da necu imati novca za svoje lekove a gde je tu sve ostalo to necu pominjati.
Dobra je Srbija kad koristite rupe i rupice, pa danas pozitivan test, sutra bolovanje, a trudnoća uredna i sve u redu i posao ok za trudnice( ne mislim na one koje rade tipa 8 sati čisteći). A sad kad se država brani od zloupotreba odmah 150 komentara na svaku vest. I ko na ulice da izađe? Pa čitate li druge portale, svi komentari su u korist ovog zakona?
Imas li ti decu Ivana? O cemu pricas ti? O prezivljavanju u ovoj drzavi? Daj ne seri!!
Bravo, dobices sendvic ..
Vidim dole u komentarima pišete o Zapadu, tipa tamo vas sve čeka servirano. Budite srećne da imate porodiljsko godinu dana, o navici da odete na bolovanje čim zatrudnite neću trošiti reči. Jedino mogu reći da vam taj luksuz niko na Zapadu ne bi plaćao, jer se tamo bolovanje otvori ako postoji razlog, a to je manji broj žena. Većina ipak ima normalnu trudnoću.
I ovoj gospodji 2.000. I sendvic, sa majonezom.
Istina! Dajem pola plate za dadilju. Ovamo nema dadilja ispod 7-10€ na sat.
Uzmi sendvic ...
1. Trudnoća se planira
2. Ako inače teško živite ne vodite se krilaticom ako ima za nas dvoje naći će se i za dete, jer neće se naći ako i vas dvoje jedva pregurate mesec.
3. Trudnoća nije bolest, pa samim tim ako ste trudni niste za bolovanje, jer je to kao što ime kaže period kad se lečite od neke bolesti, a ipak je preko 90% trudnoća normalno.
Srbija vam ne valja, ali je odlična kad se iskorišćava sistem, pa se iskoristi truo zdravstveni sistem i ode se na bolovanje 8 meseci, pa onda ako spojite još jednu trudnoću nema vas 4 godine na poslu, a to državu košta. Ako ste na bolovanju sa razlogom to je već opravdano i država treba da plati. Dok ste zdrave ispijale kafe održavajući trudnoću na “bolovanju” i primale platu niste se bunile, ali sad kad se država zaštitila od toga sve se bunite. Šta ste mislile? Pozivate se na Zapad. Pa na Zapadu vam niko ne bi otvorio bolovanje ako zaista nije potrebno i na Zapadu su retke države koje imaju porodiljsko godinu. Decu rađate sebi, a ne državi. I sad ispaštaju svi, jer žene koje rade kratko prakticno ne mogu da rađaju, jer ostaju bez primanja.
Bravo Ivana na komentaru, sve ste lepo rekli!
Jedna ista recenica u krug. Providne ste stvarno sa tim botovskim komentarima.
Ne pecajte se i ne trosite energiju na ove botovske komentare. Omasena poenta skroz. Samo ponavljaju recenice koje su im dostavljene :) jer sendvic je sendvic - Za bota.
Ako si zensko, majka ili bilo sta zenskog roda, sramota je pisati ovako. Trudnice i porodilje iskoriscavaju sistem, drzavu, aman o cemu pricas. Koliko samo zena radi teske poslove, koji ugrozavaju njihovu trudnocu, rade za minimalac, pod stresom, u kakvim uslovima tek, ...
Kakav covek treba biti pa napisati ovako nesto. Daleko bilo ...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »